Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubul7272

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát sziasztok... Nem tudom, mi lesz ebből a blogból... Nem tudom, hogy végig csinálom e, vagy csak pár poszt születik, de sajnos nem tudom megbeszélni senkivel, ezért elmondom mindenkinek. Kibeszélem magamból a mindennapok nyomorúságát, a harcokat, amiket vívok minden nap a feleségemmel.. Akkor…..
ubul7272 2019.01.20 19:30:34
Hasonló alaphelyzet, paranoid skizofrénia, de "csak" kb. 12 éve, a 2. gyerek után. És csak egy zárt osztály, még az elején, utána injekcióval stabil (4 hetente kell egy, kisebb a valószínűsége az elhagyásnak). Most ősszel megbeszéltük, dokival egyeztetve megpróbáltuk elhagyni, de visszaesett, több hét pszichózis szélén billegés, mire újra hatott a gyógyszer, kemény volt. (Most tablettás változat, szerencsére újra stabil.) Szóval fontos a gyógyszer, alattomos egy dolog ez, még hosszú stabilitás után is vissza lehet esni (a kiegészítő se mindegy, van akinek az antipszichotikum mellé a szorongáscsökkentő jön be, neki a hangulatjavító). Viszont, ha gyógyítani jelenleg nem is lehet, egyrészt 50 felett statisztikailag csökkennek a tünetek, másrészt ott vannak pl. a hanghalló csoportok, sokan el tudják hagyni a gyógyszert is akár, miután megtanulnak együtt élni a fejükben lévő hangokkal. (A paranoid változat kissé más, mint a hanghalló, de szerintem a lényeg ugyanaz, ebben az esetben a fejben lévő gondolatokkal kell megtanulni együtt élni.) Pszichoterápia szerintem tehát segíthet, de ehhez együttműködés kell, nyilván tehát egy gyógyszerezett, lelkileg stabil állapot az alap.
Én azt gondolom, van remény, mindenkinek van remény. És előbb-utóbb remélem találsz megfelelő segítséget, hogy ne a betegségről szóljon az élet. Ha gondolod, ebben igyekszem segíteni, írj mail-t.
ubul7272 2019.01.21 17:08:15
@csakférj: Remélem, idővel csökkennek nálatok a még fennálló hangulatváltozások. Nálunk a 100-as xeplion bevezetésével, 100-as asentra kiegészítővel viszonylag gyorsan - pár hónap - stabilizálódott a helyzet, de nyilván egyénileg változó. Ha 3 hónap után nincs, vagy nagyon lassú a javulás, próbáld megkérdezni a dokinál, jók-e a beállítások, bár - elvileg - neki kellene figyelnie és változtatni, ha nincs elég eredmény. Dehát mégiscsak Te élsz a feleségeddel, Te ismered jól, hiába beszél vele az orvos havonta 10-15 percet (jó esetben), még ha lelkiismeretes is, nem biztos, hogy felismeri, hogy pl. változtatni kell a kiegészítőt (mint nálunk). Azóta is, időnként kísérem a feleségem, beszélgetek én is a dokival, így csökkentettük fokozatosan a xeplion dózist is 75-re, majd 50-re, nem is volt gond (az elhagyással már igen, de az más kérdés, mint utólag kiderült, valószínűleg komolyabb pszichoterápiás előkészítés szükséges a sikerhez, szóval majd esetleg később, egyelőre őrizni kell a stabilitást). Én kitartást és sikeres küzdelmet kívánok nektek, szerintem egyelőre ne add fel, most az a legfontosabb, hogy az antipszichotikumot ne hagyja abba, és az orvos segítségével a hangulat ingadozásokat le lehessen csökkenteni egy elfogadható szintre.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
 Már az elején le kell szögezni valamit: Olyan, hogy könnyű pénz az interneten nincs!    Ha lenne, mindenki azt csinálná. A összes indiai, kínai, európer mindenki. Azaz nem lenne értéke a pénznek.   Nem egy hirdetés/ spam mondja, azt, hogy az ő módszerével…..
ubul7272 2010.08.12 16:03:04
@vigyazat_csaloook: A tájékoztatás, ismeretterjesztés hasznos lehet, bár kicsit szélmalomharcnak tűnik.
És attól tartok, a jogszabályi megközelítés sem megoldás (ill. nem jó megoldás), mégiscsak piacgazdaság van, meg demokrácia, vagy mifene, nem diktatúra (bár érdekes vonatkozás a szcientológia és Németország viszonya pl.).
Pedig nem kéne sok, a piramis jellegű struktúrák (és akár pl. a szekták) megfelelő törvényi definiálásával és szankcionálásával javulhatna a helyzet. Mondjuk az emberi hülyeség ellen semmilyen jogszabállyal sem lehet küzdeni...