Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karahun

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem a híreket a svéd tv4 csatornán. A vezető hír a pihebotrány, amely könnyed neve ellenére elég komoly visszhangot keltett az országban. A csatorna tényfeltáró újságírói kiderítették, hogy az oly népszerű pihetermékekbe (ágynemű, ruhaneműk) bizony súlyos…..
Karahun 2010.09.22 12:08:08
Sziasztok.

Sosem lejárt téma. Charlie teljes mértékben egyetértek veled. Geográfusként kijelenthetem hogy a föld mintegy 1/5-e vegetáriánus. Csak Indiában 700 millió!!! Nos nézzük csak. Az átlag életkor nagyon magas náluk. Mind a férfiak, mind a nők esetében egyaránt. A fizikai munkáról annyit. Az Indiai családokban nem szokatlan dolog hogy a 7 éves fiúgyermekek már dolgoznak. Fizikai munkát persze. Volt szerencsém egy Indiai professzor előadásához még anno a Pécsi Tudományegyetemen. Lenyűgöző volt. Az Indiai ember élet kultúrájáról tartott előadása mind a mai napig elevenen él bennem. Az egészséges táplálkozásnak nem feltétele a húsevés. Ma már tudományos ismeretek is alátámasszák. A másik dolog. Az ember önző, kizsákmányoló életvitele tekintetében bátran kijelenhetjük, hogy húst nem a benne található tápanyagok miatt eszi az ember, hanem az íze miatt. Ez is tény. Teljesen fittyet hányva az általa sokszor hangoztatott a hús kell alapelvre. Ő sem azért eszi ;) Rengetek sportoló ismerősöm van aki vega. Szal semmi alapja a vega nem egészséges feltevésnek. Sőt ;) Arról meg hogy mi a felsőbbrendűség. Fogadjuk el azt a tényt hogy az ember az egyetlen lény a földön, aki háborúzik, képes saját csökönyös elveiért másokat gyilkolni, szüntelenül erőszakoskodni, saját gyermekeit megölni, mások kizsákmányolásából meggazdagodni, üzleti érdekei érdekében teljes földi élettereket elpusztítani a föld színéről, lopni, csalni, hazudni ;) Ergo a mi felsőbbrendű fajunk az ki folyton pusztítja kicsiny bolygónkat. Ha a bolygónk sorsa a megkínzott, az ember kicsinyes érdekei által lemészárolt állatok kezében lenne, ma ugyanolyan szép és tiszta hely lenne mint a föld hajnalán.

Tiszteletem mindenkinek
Karahun 2010.09.22 16:10:03
@arlequin: ez nem feltétlenül jelenti azt hogy az ember ragadozó. Mivel mindenevő ;) fogazat, bélrendszer, gyomorsav viszonylagos gyengesége... A döntés a tiéd. Legjobb belátásod alapján táplálkozol. Vagy elveszel annyit a természetből ami szükséges az életben maradásodhoz, sőt ízletes is, vagy választod a másik utat. Húst eszel, és hirdeted a szükségességét. Még akkor is ha mára hiteles tanulmányok igazolják hogy a teljes értékű étrend hús nélkül is lehet tökéletes. Ha egy oroszlán elé hajtasz két "táplálékot", ő a legkönnyebben elejthetőt választja. Ha az ember elé raksz kettőt, ő azt amelyik ízletesebb. Kb ennyi. Itt jön a képbe az ember kapzsi életmódja. A legtöbb ember hangoztatja hogy mit kellene tenni az állatkínzókkal, ám maguk is különbséget tesznek állat és állat között. Ez az ami nem helyes. A földön minden élőlénynek van menedék, és táplálék. Érző lények vagyunk. Hát akkor érezzünk is, ne csak létezzünk.
Karahun 2010.09.22 20:27:39
@arlequin: Boldogság? Hát igen. A Boldogság a lényeg. Pont ez a szép benne. Kevés annyira boldog ember van a földön mint az a 700 millió Hindu akik Indiában élnek ;) De hát én elmondtam amit akartam. Az szerintem meg nem prűdség ha az ember lemond bizonyos élvezetekről, mások vérének hullajtása okán. Én ebben hiszek.