Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rob82

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
rob82 2010.08.11 12:10:02
Üdv Mindenkinek!

Olvastam a cikket, és úgy gondolom nagyon megbánthatta az úriembert egy (vagy több kerékpáros), mert elég "felháborodott szagú" a cikk. Az elején szeretném leszögezni, hogy közlekedem autóval, biciklivel, bkv-val és gyalog is. Ez két-három tényezőtől függ alapvetően:
1:mivel gyorsabb megközelíteni a helyet
2:mivel lehet a környéken egyszerűen és biztonságosan leparkolni (bicikli esetén le lehet-e valahova zárni)
3: időjárás (nyilván szakadó esőben nem indulok el biciklivel munkába vagy postára, marad a bkv vagy az autó forgalomtól és indulási időtől függően)

A cikkhez a hozzászólásaim:
1; a rendszámmal egyetértek
2; a kötelező és casco résszel egyetértek, csak ha bejelentek utána egy lopást, akkor a bizonyítása is hasonlóan egyszerű legyen, mint egy autóé, illetve vegyen komolyan a biztosító. Mondjuk az egy jó kérdés, hogy a biztosítók hogyan számolnák az amortizációt :-)
3; a kerékpárutas résszel már nem igazán értek egyet. Konkrétan ezzel a résszel: "...Meg ugye a bringaút sincs ingyen, legalábbis ugyanolyan aszfalt van rajta, mint amin a kocsi megy..."
A cikk írójához: szerinted ha a biciklis fizetne az útért, akkor több, jobb és biztonságosabb kerékpárút lenne BP-en (vagy az országban)?????? Csak nézd meg az "autóút-adót" a benzinben. Azt se arra fordítják amire kellene!!!
DE, egyet értek abban, hogy ha az autóutak esetén azt látnám, hogy a befizetett pénz jó minőségű, biztonságos utakat eredményezne, akkor utána, de csak is ez után, hajlandó lennék "adót" fizetni a kerékpárútért (akár éves szinten egy fix összeget). De ehhez még több minden szükséges (sok-sok idő; gondolkodásmódbeli változás, stb.)

Tovább szép napot Mindenkinek!

ui.: ez csak egy hozzászólás volt a cikkhez, és senkit nem szerettem volna megbántani