Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jadran/jadranka

49 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több román, ukrán és brit látogat el a tisza-tavi turisztikai régióba, miközben csökken a még mindig leggyakoribb német és lengyel vendégek száma. Ez azt jelenti, hogy a németek és a lengyelek mellett, akik a külföldi vendégek 44 százalékát tették ki 2006-ban, immár a…..
Tizenkét turista sebesült meg egy robbantásos merényletben a Maldív-szigeteken. A házikészítésű pokolgép a fővárosban, Maléban egy üdülőpark bejáratánál lépett működésbe. Brit, kínai és japán turisták sebesültek meg. A helyi kormány komolyan veszi a merényletet a…..
Az Air China profitja az elmúlt félév során megháromszorozódott az előző évhez képest a növekvő utazási kedv és az erősödő kínai valuta miatt. Az állami tulajdonban lévő légitársaság profitja az év első felében 1,57 milliárd jüanra ugrott a tavalyi év azonos…..
A Külügyminisztérium azt ajánlja a Görögországba induló magyaroknak, utazásuk előtt tájékozódjanak az utazási irodánál, vagy szállásadójuknál. A görög földön tomboló erdőtüzek miatt ugyanis egyes területeken kockázatos lehet az üdülés. Odze György, a tárca…..
Öten meghaltak vasárnap egy újabb görögországi erdőtűzben Évia szigetén, miközben az ókori olimpiai játékok helyszíne megmenekült a lángoktól. A dél-görögországi Peloponnészosz-félszigeten fekvő Olümpia település szélét nyaldosták a térségben péntek óta tomboló…..
Egy hatalmas tengeri hullám árasztotta el a zárai (Zadar) szigetvilághoz tartozó Ist szigetet, mindent elsodort, ami az útjába került. A horvát rádió és televízió híre szerint a több mint két méter magas vízfal közeledtével a lakosság és a turisták a hegyre menekültek. A…..
A várakozásoknál több turista érkezett idén a Balatonhoz a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) felmérése szerint. A „magyar tenger” ismét egyre népszerűbb a hazai és a külföldi turisták szemében. A marketingszervezet szerdán juttatta el közleményét az MTI-hez, amely…..
A vakáció megtervezésében alighanem a megfelelő úticél kiválasztása a legnehezebb. A színes prospektusok és az utazási irodák ajánlói nem elég életszagúak, olyan ismerőst pedig nem könnyű találni, aki pont azon a helyen nyaralt tavaly, amit kinéztünk magunknak. A Light és az…..
Elsüllyedt városra bukkantak ukrán búvárok Jevpatorija üdülőváros közelében a Fekete-tenger mélyén. Dmitro Sapovalov, a helyi búvárklub vezetője szerint még májusban figyeltek fel a tengerfenék hidrolokátoros vizsgálata során a "szokatlan domborzatra" - olvasható a…..
2007. augusztus 11–12-én rendezik meg ismét a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a jegyvásárlásról, parkolásról, közlekedésről. A rendezvény: – neve: Nemzetközi Repülőnap és…..
Újabb közhely-kezdet: nyaralni azért is jó, mert az ember olyan dolgokat lát / hall / olvas, amit normál körülmények között nem. Például ilyen volt nekem most a Maxima magazin.Csodálatos. Vigyázat! Csakis úgy vegyük kézbe a kiadványt, hogy éppen humorunknál vagyunk! Így…..
jadran/jadranka 2007.08.08 17:39:43
Nem épült még egyetlen benzinkút sem az M7-es autópálya néhány éve használható és ma átadandó dél-balatoni szakaszain. Az együttesen közel 80 kilométer hosszú útvonalon egyelőre meg sem pályáztatták a leendő töltőállomásokat. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs…..
A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján tavaly is Budapest volt a legnépszerűbb magyarországi város. A Magyar Turizmus Zrt. a KSH adatai alapján készített összeállításából kiderül, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a második helyen Hévíz, a…..
Nincs tömeges hazautazás Horvátországból a Dubrovnik környékén nemrégiben fellángolt erdőtüzek miatt – ezt a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke mondta el a Gazdasági Rádiónak. Molnár Gabriella hozzá tette, Horvátország továbbra is a…..
Nincs tömeges lemondás vagy hazautazás a horvátországi Dubrovnik körüli tűz miatt - mondta Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) elnöke. Az elnök elmondta: a tűz nem érinti a tengerparti részeket. Abban bíznak, hogy a tüzet…..
Lokalizálták hétfő hajnalra a Dubrovnik peremkerületeit a boszniai határ irányából fenyegető erdőtüzet, s a horvát tűzoltók és polgári védelem megfeszített küzdelmét a kedvező irányba fordult szél is segítette a helyzet stabilizálásában. Vujicic Marietta spliti magyar…..
A spanyol lapok szerint a Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso választás elé állította csapatát, a McLaren-Mercedest. "Vagy Hamilton, vagy én" - idézte a Marca a 26 éves pilótát. A McLaren két versenyzője közötti - amúgy sem baráti - viszony a hétvégi Magyar…..
Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) nyerte vasárnap a 22. Magyar Nagydíjat, az 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság tizenegyedik futamát. A Hungaroringen a vb-újonc érett versenyzéssel rukkolt elő. A brit pilóta mögött a finn Kimi Räikkönnen (Ferrari) és a német Nick Heidfeld…..
Az idei turistaszezon minden eddiginél sikeresebb Horvátországban, 7 milliárd euró (1763 milliárd forint) bevételre számítanak - közölte Niko Bulic, a Horvát Idegenforgalmi Szövetség igazgatója. A Horvát Rádió és Televízió online híradása szerint az év első hat hónapjában…..
jadran/jadranka 2007.08.05 23:53:39
Ég az erdő a dalmáciai Dubrovnik környékén, 250 tűzoltó és a lakosság küzd a lángokkal, személyi sérülésről egyelőre nincs hír. A tűz Boszniából kiindulva az erős szél hatására szombat este terjedt át horvátországi területre, és a határ mentén több kilométer…..
A Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégi futamának idejére az M3-as autópálya Görbeháza felé vezető oldalán megváltozott a forgalmi rend. Az engedéllyel rendelkezők Budapest határától a 18-as km-nél lévő Ring pihenőhelyig a leállósávban is közlekedhetnek, míg a 19-es km-nél…..
Tömeges ételmérgezés történt a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, Mogyoródon - tudta meg az InfoRádió. Már szombaton tizenkét embert kellett a budapesti László Kórházba szállítani. Szombaton tizenegy felnőttet és egy gyermeket szállítottak be a Szent László Kórházba…..
A Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését ugyan a spanyol pilóta nyerte csapattársa, Lewis Hamilton előtt, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, hogy a tréning végén az istálló megakadályozta Hamiltont utolsó gyors köre megtételében. Emiatt a brit versenyzőé…..
Idén augusztus 3. és 5. között rendezik meg a Forma 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan – a korábbi évekhez hasonlóan – 2007-ben is forgalmirend-változásokra kell számítani az M3 autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán…..
A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda egyértelműen Fernando Alonsót tette felelőssé amiatt, hogy Lewis Hamiltonnak az időmérő edzés végén már nem maradt ideje arra, hogy fusson még egy gyors kört. A brit vélhetően emiatt maradt le a pole pozícióról a Hungaroringen. A…..