Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mhelyiterrorista

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csatlakozás     Nemrég olvastam az az egyik álláskereső oldalon, hogy egy felháborodott fejvadász nő, leírta lépésről-lépésre, hogyan dolgozik; Elsősorban a referenciákat nézi, ha a jelentkező munkavállaló csak az évszámot adta meg, akkor az előbb említett…..
mhelyiterrorista 2010.08.12 00:15:56
@MPL firstlady:

Egyet értek veled abban, hogy vannak kérdések amit nem szabad feltenni és nem szabad rájuk válaszolni. De nem hiszem, hogy a családi állapot, gyerekek, lakcím, hobbi ilyenek lennének. Egy állásinterjú során valamiféle képet kell kapnunk a jelöltről, amihez a magánéleti háttér bizonyos (nem intim) adatai is hozzátartoznak. Azt gondolom tehát, hogy a magánéletre vonatkozó kérdések részei a jelölt megismerésének és ha nem vájkálnak az intimszférában akkor nyugodtan feltehetők.

De kérdezek mást: mi a helyzet a pszichológiai tesztekkel? Azokat szabad? Hiszen olyan személyiségjegyeket lehet velük feltárni, ami egy állás szempontjából döntőek lehetnek, ugyanakkor a jelölt nem is biztos, hogy tudja milyen jegyeket vizsgálnak és miért, illetve, hogy ő az adott tulajdonság tekintetében "hogy áll"!
mhelyiterrorista 2010.08.12 00:40:12
@MPL firstlady:

Oké, végülis oda jutottunk, hogy egy tisztességes cég, tisztességes szándékkal kérdezhet néhány alapvető magánéleti dolgot egy állásinterjún. Tapasztalatom szerint az ilyen kérdések inkább szolgálják a beszélgetést magát mint azt, hogy valamilyen, a döntés szempontjából releváns információhoz jussunk.
Csatlakozás     Helló, kedves munkahelyiterror-jogász! Segítséget kérek a következő ügyhöz. Új ember került a céghez, üzemeltetési vezető munkakörbe. A bemutatkozó levele alapján nem sok köze volt eddig a mi "munkaterületünkhöz", eddig főleg…..
mhelyiterrorista 2010.08.10 21:50:48
@Animacs:

Ez mind oké, arra azonban akkor neked is vigyáznod kell, hogy még véletlenül se jelenjen meg olyan dolog rólad, ami például egy munkakeresés esetén hátrányt okozhat. Az iwiw és a facebook előnyt is jelenthet, hiszen egy fejvadász ellenőrizheti vele az adatait, referenciáidat de a kapcsolatrendszered feltérképezése nem feltétlenül előnyös mert kiderülhetnek olyan kapcsolataid amelyek a jövőbeli munkaadódnak nem tetszenek (mondjuk barátságban vagy a konkurencia embereivel).