Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petelka

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Apám, a diktátor 2014.01.29 16:30:00
Szerda este 21:05-kor indul az On The Spot új sorozata, a Diktátorok gyermekei az m1-en, ami arra a keresi a választ, hogy az utódok képesek-e szembenézni apjuk rémtetteivel. A sorozatban olyan 20. századi zsarnokok leszármazottait ismerhetjük meg, mint Pol Pot, Herman Göring,…..
petelka 2014.01.30 14:27:52
Ukrajna vérzik, Ukrajna lángol. Megdöbbentő videó a tüntetések kellős közepéről. Az egész olyan, mint valami poszt-apokaliptikus film képkockái: a kavargó hóba belemaró füstoszlopok és a repülő Molotov-koktélok teljesen hihetetlen látványt nyújtanak. Ez ma Ukrajna, és a…..
Tegnap megírtuk, hogy az MTI rutinosan elhallgatta, hogy Tölgyessy Péter, Stumpf István és Sólyom László az Alaptörvényről mondott véleményt egy könyvbemutatón. Azt is írtuk, hogy az MTI sem fotóst, sem tudósítót nem küldött az eseményre, mert hát mi mást…..
Eljött az, ami a Lángoló Gitárokon soha nem volt: megmondjuk, mik voltak a legjobb lemezek egy adott évben. Most természetszerűleg 2013-ban. Túlzásba viszont nem visszük, csak az első ötvenet mutatjuk meg, azt is két részben, az első adagot pedig csak listában. Ez olvasható alább, linkelve amiről…..
petelka 2013.12.18 12:21:01
Szerda este jelent meg a Nemjuci zenekar profilján a következő poszt: "6 éves pályafutása után a Nemjuci zenekar januártól felfüggeszti aktív működését. A zenekar tagjai jövőre önálló projekteken dolgoznak. Fontos tudnotok, hogy a banda a legnagyobb szeretetben közösen…..
petelka 2013.12.13 16:05:46
Jon Stewart az egyik legismertebb műsorvezetőnek számít az Egyesült Államokban, Daily Show című műsora nagy sikerrel fut a Comedy Centralon. A szokásos forgatókönyv szerint Stewart mindent kifiguráz, és mindenből viccet csinál. Így tett a legutóbbi PISA-féle…..
A New York-i utcák szemetét nem is fújhatta volna össze jobban a szél, mint azt tette a '80-as években! Izgalmasabbnál izgalmasabb zenekarok tömege nőtt ki a brooklyni szubkultúra égisze alatt. A washingtoni Bad Brains vagy a Minor Threat felbukkanásával kezdetét vette egy magát a…..
Most, hogy kiderült a Dal 2014 versenyzőinek névsora, az ország zenekedvelői izzadó tenyérrel ülhetnek majd esténként a képernyők elé, azon izgulva, ki is képviseli majd az országot a Koppenhágában megrendezendő finálén. A Lángoló Gitárok stábja azonban úgy gondolja, hogy a…..
petelka 2013.12.13 11:52:33
@TheBerzerker: mekkora béna fasz vagy...
Gabriael Guradian az Immortal Guardian nevű együttes tagja és valószínűleg névadója. A srác biztosan nagy Pantera fanatikus lehet, hiszen a Pantera-gitáros Dimebag Darrell halálának 9. évfordulóján egy egészen hihetetlen vidórészletet tett fel a világhálóra, ahol billentyűn és…..
petelka 2013.12.12 10:46:02
Megint eltelt egy év és nagyjából decemberben már - ahogy szokták mondani - fű sem nő, szóval listákkal, visszatekintésekkel töltjük az időnket. Az első ilyen visszatekintés az elmúlt év legjobb albumai a szakma szemével. Zenészek, koncertszervezők segítettek nekünk saját…..
petelka 2013.12.11 16:39:44
Tegnap lezajlott a Metallica antarktiszi koncertje. A Coca-Cola Zero által szponzorált fellépésen az italmárka játékának latin-amerikai nyertesei a kutatóállomás tudósai Oroszországból, Dél-Koreából, Kínából, Lengyelországból, Chiléből, Brazíliából és…..
petelka 2013.12.09 13:28:04
Mindenszentek előestéje a világ angolszász felén a Halloween jegyében telik. Kísértetek, ijesztés és minden olyan dolog belefér ilyenkor, ami a hétköznapokban nem. A magunk rém egyszerű módján mi is meglovagoljuk ezt a hazánkban is egyre népszerűbb eseményt és…..
Carcass - Surgical Steel (Nuclear Blast) A death metal/grindcore színtér nagy visszatérőinek biográfiájában nem kevés egyezés fedezhető fel. A 90-es évek elején-közepén megalkották pályafutásuk alapművét/alapműveit, majd a zenei reformok útján elindulva szakadékba hajtottak.…..
petelka 2013.10.30 15:19:33
Satyricon – Satyricon(Nuclear Blast) Az új Satyricon-, sorban a nyolcadik, trendi módon a zenekar nevét viselő lemezről tulajdonképpen elég könnyű kritikát írni. Bármilyen más netes, magyar/külföldi zenei oldalakon hosszas bekezdésekben fejtik ki miért átlagos, nem túl jó az…..
Rendhagyó módon az e heti TOP 10-es összeállításunknál a kollégáink nagy részét békén hagytuk. Ennek két oka is volt. Egyrészt, hogy rákészüljenek a következő heti listánkra, másrészről pedig egy olyan témát választottunk, amihez hitelesebb, ha a hazai keményzenei élet…..
A múltkor már mutattunk egy új dalt a Motörhead október 21-én érkező új nagylemezéről, mely az Aftershock címet viseli. A Rolling Stone Magazine-ban tegnap debütélt egy másik új dal, ami a Crying Shame címre hallgat. A dalhoz katt IDE. A csapat a lemez kiadás után turnéra indul,…..
petelka 2013.09.25 11:59:39
Deafheaven – Sunbather(Deathwish) Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy a divat követése csak a mainstreamre jellemző, pedig nem. Az undergroundban is éppen úgy ütik fel a fejüket többek által követett dolgok, mint a nagyközönség előtt. Pár éve éppen a black metal lett ilyen…..
petelka 2013.07.29 15:26:11
petelka 2013.07.29 15:27:00
Nem elég, hogy az angol Premier League meccseit nagyjából csak azok láthatják, akik a Digi előfizetői, most még itt van ez is, a csatorna PL-lel foglalkozó riportereinek és celebvendégeinek legújabb húzása, amivel a sírógörcs szélére kergetnek minden jóérzésű futball- és…..
Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a…..
A felvidéki FX kórháztól, akarom mondani: stúdiótól kaptam ezt a beteget boncolás céljából. (A zenekar neve angolul beteget jelent - szerk.) Jut eszembe: beteget nem boncolunk, most már mindegy. Ha már így alakult, leírom, mire jutottam, én dr Feelgood, METAL-higiénés…..
petelka 2013.07.10 09:28:33
Miután zsinórban ötödik alkalommal se kaptuk meg az akkreditációt a VOLT-ra, (és miután biztosítottak, hogy minden rendben folyik, majdnem tuti, hogy meglesz az, ne parázzak,) rátekintettem arra a rohadt szovjet játékújság stílusú poszterre, és elkezdtem győzködni magam, meg az…..
Órák óta tanácstalanul ülök a gép, hogy mégis ezt miért kellett? Búvár, Matyi Mendosa, Droo, Kubu és Néni, az új zenei stílust teremtő 5 kopó tehet erről, a Cops nevű, egyelőre beazonosíthatatlan hátterű produkció tagjai, akik visszahozták pár percre a szomorú…..