Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolko111

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepődve szembesültek a magyarországi kerékpárutak állapotával azok az EU-intézményi dolgozók, akik részt vettek a kontinenset átszelő Európai Kerékpáros Túrán, számolt be a Levegő munkacsoport. A Duna mentén vezető 1300 kilométeres túrán átkerekeztek Németországon és…..
zolko111 2010.09.15 08:30:18
Kicsit OFF:
Miért mindig csak a kerékpárt állítjuk szembe az autóval. Egyik kommentben leírta valaki, hogy vidéken -mégha egy nagyobb városról is van szó- kisebb távok vannak. Egy Csillaghegy-Soroksár táv azért kerékpárral is eltartana egy ideig. Az autó leváltására megfelelő megoldás a motor lenne....vagyis a robogó. Fele annyit fogyaszt mint egy autó, vagy még kevesebbet, gyors, kis helyen elfér, nem kell hozzá külön "A" jogsi (még mielőtt valaki erre kezdené verni a nyálát). Azon nem izzad meg az ember (mert ezt is felhozzák a bicikli negatív velejárójának hogy kifárad az ember és izzad a bicón). Kezdeti lépésnek az autóról való leszokásban szerintem teljesen jó lenne.
ON: bicikli utak szarok és alig vannak.
Én gyaloglok (BKV),kerékpározok, motorozok és autót is vezetek....gondolom ezért van bennem több empátia és megértés is a többi közlekedő felé, és nem akarok általánosítani....na de ha egyszer kell. Az a sok büdös bunkó arrogáns tetűláda aki világ életében csak kocsiban ült és nem látja át a közlekedés mivoltát...hááát....amint beül a kocsiba a f@sza hirtelen megnő (legyen az egy szenny autó vagy egy több milliós) és akkora paraszt lesz hogy feltehetően csak akkor zsugorodna neki össze ha egyszer egy piros lámpánál mondjuk a kormányzárral kopogtatnék be neki a szélvédőjén hogy kérdőre vonjam a méterekkel előbbi -igen biztonságos és KRESZt ISMERŐ- magatartását (mert ugye ez is egy fröcsögési pont hogy pont a bringások nem ismerik a KRESZt....de kérdem és ha ez így is lenne....nem lenne mindegy hogy valaki nem ismeri vagy valaki DIREKT nem tartja be?!--egyre megy...valakinek baja esik... és az mindig a gyalogos vagy a biciklis lesz....úgyhogy ezt sem értem mit sírnak az AUTÓSOK....őket megvédi úgyis a kasztni..)
u.i.: viszonylag jól vezetek (persze nem öntelten jelentem ki, mert baj bármikor adódhat..csak jelezni szerettem volna hogy nem egy kalapos kormányrahúzott vén fasz vagyok aki feltartja a forgalmat...sőt 30 alatti :) De nekem semmikor, sehol nem okoz nehézséget átengedni valakit a zebrán, megadni a jobbkezet, megvárni a megfelelő pillanatot és idegesítés nélkül kikerülni egy kerékpárost a körúton, vagy ha motorral megyek akkor sem az autósokat sokkolva eléjük vágni, stb., stb., stb. És MIÉRT? Mert a közlekedés folyamatos koncentrálást igénylő feladat: ha mindenki odafigyelne és nem smst írna, telefonálna, rádiót basztatna akkor nem érhetné váratlan dolog a vezetőt.
Minden a fejekben dől el....és hiába....a parasztok csak szaporodnak, sajnos.