Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egoizzy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
egoizzy 2010.09.08 22:12:46
Én a vállalkozó erában nőttem fel, és én látom, hogy hogyan lesz valakinek pénze. Tény, hogy vagy minimálbér, vagy semmi se, és mi az indok?: Ennyi adót nem fizetek, az elmúlt 8 év dumája: Ennek a szarrágó kormánynak nem fizetek. Namármost az más kérdés, hogy aki ténylegesen dolgozik, még úgyis hogy nuku adó nem lesz bömböse, csak suzukija, mert nem rabszolgahajcsár. A pénz a rabszolgahajcsár plusz nulladó tuti kombináció alapján teremtődik. És még annyi adót se hajlandó befizetni, amennyit elfogadhatónak tart. A kb 20-30 vállalkozó közül 1!!-et ismerek aki mindent fizet, de neki a felesége közalkalmazott, tehát azért valahogy élnek(ha már autó 20 éves escort) és saját lakás, de ami a vicc: Eddig csak ellene indult vizsgálat, mit és mennyit fizet(egyébként az APEH azt nézi,aki fizet, mert őt tudja csak kérdőre vonni).Ezzel két dolgot kívánok mondani: 1, a pusztán adócsaló vállalkozó csak élni próbál, mert egyébként nem fog tudni 2, a pénzes vállalkozó az a fajta ember, aki azt se érdemelné meg, hogy fejbelőjjed, annyira pofátlanul csal mindent, még a rabszolgaszinten tartott melóstól is. Azért kívánkozott ki ez belőlem, hogy tudjuk azért, hogy a vállalkozók 5%-a az aki igazán megvetendő. Mert azt ne ítéljük el, aki kb. 100 forintból nem kíván 70-et leadózni, és akkor még nem költött a vállakozásra, hogy az fentmaradjon. És a vállalkozónak nem mindig van munkája, csak a hiper-szuper fajtának, de azt már elmondtam, annak hogyan lett(kivéve a hitelből finanszírozott, de azért az se hóttiszta)
De például lehet pénz jól fizetett, értelmiségi állásból is, vagy, hogy valaki jól forgatja a pénzét, jól fekteti be. Ezeket nem irigylem, mert megdolgozott érte. Én is inkább felháborodom, mikor látom, hogy a zöldségesnek miből telik új terepjáróra, de ha látok egy Mercit, akkor nem az az első, hogy a köcsögje. De azért tudom, nagy része nem házak tervezéséből szerezte a pénzét. Mellesleg egy kérdés: A magyar átlag netto keresetből ami kb 140 000 forint, hogy lízingelsz egyáltalán autót? Szerintem ez elárulja, valami még sincs rendben kicsiny országunkban. Egyébként szerintem, ha egy ápolónő saját maga dönthetné el, mennyit adózik, ő se adózna lóf'szt se, mert ha más nem, akkor ő miért tenné, meg a 100.000 forintnál jobb a 140.000. Komplex a dolog, de TELJESEN becsületes ember, olyan aki maga dönti el, mennyit fizet, gyakorlatilag ritka mint a fehér holló. Na ennyi az én kis szösszenetem:)