Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adamdrue

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Segédmotorhoz nem kell tartalék izzókészlet, mert nem gépjármű!6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet:105. § Minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművönkészenlétben kell tartani az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompítottfényszóróban, a…..
Adamdrue 2010.09.30 11:36:18
@Kopaszka20: Nem értek veled egyet, mivel az elsősegély-csomag meglétét nem nevezném műszaki feltételnek.
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Adamdrue 2010.09.23 00:56:44
@makkmarce: A rendőrnek nem jut eszébe, hogy a két kezével egyszerre is meg tudja nyomni a két bekapcsolót.
Adamdrue 2010.09.23 01:07:08
@agyramegy: Poén, hogy a villogó nem tilos. A rendelet arról nem szól, hogy folyamatosan kell-e égnie a lámpának. Csak az a lényeg, hogy a hátsó 150 méterről látható legyen.
Korábban is felmerült már főként kommentek között, hogy járdán szabad-e parkolni és ha szabad, akkor milyen feltételekkel. Tivadar nem volt tisztában a szabályokkal, ezért kapott egy szép kis bilincset az autója kerekére, amit persze csak súlyos pénzekért tudott levetetni annak…..
Remek elemzés olvasható az indexen a fővárosi biciklitárolókról. Öröm és boldogság, hogy haladunk a korral, és a fővárosban megjelennek (ismét) a biciklitárolók, és a cikket végigolvasva kiderül, hogy némelyik még használható is.Nyilván még nem érkezett el a biciklis…..
Azt gondolom mindenki tudja, hogy mi a megállás és a várakozás között a különbség.Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy…..
Segédmotorral mindig szabad buszsávban közlekedni! 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, a közúti közlekedés szabályairól: (KRESZ)36. §(8) Az autóbusz forgalmi sávbana) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a…..