Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kale-idoszkóp

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kale-idoszkóp 2012.11.17 19:27:10
@Don Quixote de la Ferko: Erre gondoltam én is, csak olyan valószínűtlen.
Kale-idoszkóp 2012.11.17 19:31:41
@preddy: ja, vagy visszacsap az egész, bár ha ilyen idióta valaki meg is érdemli. :)
Kale-idoszkóp 2012.11.18 10:52:36
@Korpásék lyánya: Van még olyan munkahely, ahol csak úgy ki lehet menni cigizni? Nem hinném, hogy túl sok. Nagyon sok helyen nincs is dohányzó.
Tapasztalatom szerint a legtöbb melós (köztük én is) utálja, ha nincs munka. Úgy kell csinálni, mintha dolgoznánk, közben meg nem is csinálunk semmit. Nem, a magyar munkavállaló nem munkakerülő lógós. Mi szívesen dolgozunk a munkahelyemen, sőt beszélgethetünk is és még a nevetgélés is szabad. Ettől még dolgozunk.
Biztosan nagyon sok gyökér magyar vezető van, nálunk kiveti magából a közösség. Ha valaki túlkapást jelent a HR-en valamelyik főnökről, kivizsgálják és bizony nem egytől váltak már meg a nem megfelelő viselkedése miatt. Persze ugyanez a melósra is igaz.
Azt hiszem az itt olvasottakból le kell szűrnöm, hogy jó helyen dolgozom, annak ellenére, hogy amerikai multi a cég.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kale-idoszkóp 2012.10.24 17:05:51
@GiaMarie:
Szeretném megkérdezni, hogy hol közel 40 nap a középkorú szabija? Max 30 nap, az is csak akkor ha betölti a 45-öt. Jó, még jöhet rá gyerek után járó, az is csak a gyerek 16 éves koráig jár.
Továbbá szerintem nem dolgoztál mostanában 25 évesekkel. Borzasztó amit művelnek termelési területen. Egy kis nátha betegállomány, egy orrvérzés betegállomány, elalvás hetente többször. Kioktatása az idősebbeknek, flegmák, lusták stb... Tisztelet a kivételnek.
Fizikailag sem birják jobban. Nekem van olyan kolléganőm aki naponta háromszor elsírja magát, mert dolgozni kell 26 éves. Abszolut könnyű fizikai, ülő munka szigorúan 8 órában.
Lehet, hogy bérköltség szempontjából jobban jön ki a munkaadó, de hosszútávon nem jó befektetés.
Egy 40-50 éves nem mer betegállományba menni.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kale-idoszkóp 2012.09.03 15:51:43
@theveryguest:
"Van ilyen jellegű céges kultúra, hogy az alsó szinteken robotolókat korbáccsal hajtják, fent meg megy a dőzs kávézás, ebédelés naphosszat."

Erre a mondatodra szeretnék reagálni. Melós vagyok egy multinál. 12 órás műszak 3*20 perc szünettel. Középső szünet 12-kor. Ebédlő tele van az irodistákkal. Mi nem tudunk ebédelni, mert akkora a sor, hogy nincs időnk kivárni. Leülni sem tudunk, mert nincs hely. Tudom, hogy nem szó szerint gondoltad a mondanivalódat, de nálunk mégis szó szerint ez megy,

A posztolónak azt üzenem, üdv a munka világában. Lesz ez még rosszabb is.
Egy jókora konyhaasztal, körülötte vagy egy tucat divatos kínai fiatal, pár csavarhúzó, két-három flakon ragasztó. Nagyjából ezek egy 55 dolláros, vagyis ultraolcsó táblagép gyártásának utolsó fázisának kellékei.  A kínai Sencsenben készült hétperces videón a…..
Kale-idoszkóp 2012.06.18 15:05:33
@Macropus Rufus:

Valóban a Jabil-ról elég sok rémtörténet kering. De a többi cég sem szent. Hiába van határozatlan idejű szerződés ebben a szektorban nagyon nagy a jövés-menés. Van akit elküldenek, van aki feladja.
Nem hiszem, hogy sok különbség lenne a cégek között. Mindenesetre soha nincs sumákolás a fizetéssel. Utolsó fillérig lepapírozva kapunk meg mindent, ami azért nem utolsó szempont. 10 éve "rabszolga" vagyok, tudom miről beszélek.
Kale-idoszkóp 2012.06.18 16:04:41
@tiburi:
Igen jól látod, bár nem meg, hanem be vannak kötve. Csuklópánt, elekrosztatikus kisülés elleni védelem. Valószínúleg a lábukon is ESD védelemmel ellátott cipő van. A terméket védik vele, a belőlünk áradó feszültség ellen. Minden elektronikai gyártó használ ilyet.
Kedves Terror! Diák vagyok, 19 éves. Diákmunkában dolgozom, órabérben. Ettől függetlenül lejegyezzük a teljesítményünk is. A nyár közepe óta dolgozom itt, iskolaidőben is rendszerességgel, de csak heti 2 napon, eddig állandóan. A diákszövetkezeti közvetítőnk gyakran…..
Kale-idoszkóp 2011.12.05 13:54:11
@paráznabillegető: Ezt komolyan mondod? Engem ezért rúgtak ki. Mármint a sok munkáért, amit elvégeztem. A főnököm fosott, hogy észrevesz a nagyfőnök és lecseréli rám. Gyorsan megszabadult tőlem. Sebaj, jó tett helyébe jót vár, bepereltem őket jogtalan elküldésért.
Kale-idoszkóp 2011.12.05 14:42:13
@paráznabillegető: Dehogynem kapok. Komoly kártérítést a per megnyerésével. Különben már nem is annyira izgat a dolog. 1 hét alatt találtam másik melót.
Sokszor azt gondolom tök jó a bénáknak. Elfogadják, hogy bénák és nem foglalkoznak velük. Viszont ha valaki dolgozik rendesen ott szúrnak ki vele ahol tudnak. Tudom, azt a lovat ütik, amelyik húz.
Még mindig nem értem a mondandódat, hacsak nem ironizálsz. :))
Tisztelt Munkahelyi terror blog! Egy nagy multinál dolgozok pénztárosként, középfokú kereskedelmi végzettségem van, ez azt hiszem, ma OKJ papírnak felel meg. 52 éves vagyok, nem nagyon válogathatok, ennek a munkának is nagyon örültem mindaddig, ameddig nem szembesültem vele, milyen…..
Kale-idoszkóp 2011.05.06 18:19:42
@nyíregyházi betti:
"Nem bánik tisztelettel a dolgozókkal, nem tudja megszervezni a munkát és a megfelelő létszámot. Ebből a háromból már egy is elég ahhoz, hogy felmerüljön az adott vezető(k) alkalmatlanságának a kérdése."

Az én munkahelyemen pont ez a 3 tulajdonság jellemző a vezető(k)re, és mégis ő(k) a főnök (sajnos).
Már jelezték többen a felső vezetés felé, erre a válasz az volt, hogy ha kilép 50 ember e miatt, azonnal találnak másik 50-et. Sajnos ilyen világban élünk. Marad a kussolás azért a kis éhbérért.
A nap forradalmára: Selmeczi Gabriella, aki bejelentette, hogy a kényszerből átlépőknek még adózniuk is kell, mielőtt "önként" átadják a megtakarításaikat az államnak. Selmeczi szerint próbálták jogilag megoldani, hogy ne kelljen, de sajnos nem sikerült.  A…..
Kale-idoszkóp 2010.11.28 14:39:59
@GG81: Azoknak a nőknek a helyére, akik most nyugdíjba mehetnek felvesznek másokat, és ezentúl majd ők fizetik a járulékokat. Egy ki, egy be.
Viszont, nem értem, hogy pl. a nyugdíjasok miért nem fizetnek egészségbiztosítási járulékot? Miért lehet GyES mellett 8 órát dolgozni és bölcsibe adni a gyereket? Miért lehet ingyen utazni 65 felett? Volna itt egy csomó spórolási lehetőség. Ja, hogy senki nem mer a nyugdíjasoknak keresztbe tenni?
Kale-idoszkóp 2010.11.28 15:10:32
@bögyörke:
Ezek szerint fogalmad sincs arról, hogy milyen fizuk és nyugdíjak vannak.
Kale-idoszkóp 2010.11.28 16:36:30
@NightmareDominator:
Te itt a nyugdíjasokra gondolsz?
László nem érti, a volt monortelesek körzetében miért kerül az 1mb/s ADSL annyiba, mint máshol a 15 megás kábelnet? Mert nem fejlesztik arrafelé a hálózatot?A UPC általában kirívó reklámjaival hívja fel magára a figyelmet. Most egyszerre két szolgáltatást is hirdetnek. Az…..
PromontorBlog Kifliposzt 2010.08.15 07:53:00
Tiszafüreden lőttem ezt a képet. A bolt erősen egyoldalú volt, se liberális zsemlét, se szoci pogácsát nem árultak. Sőt, a zsemle is nemzeti volt, de amikor azt fényképeztem, a kamerám a nemzeti meghatottságtól könnyes objektívvel csak egy homályos képet produkált, így a…..
Kale-idoszkóp 2010.08.15 16:04:30
@zebu_ba:
A paprikás stangli a paprikás boci sajttal volt a legfinomabb, ami tubusban volt. Ezer éve nem jutott eszembe ez a paprikás stangli, de most emlékszem az ízére. Köszönöm, igazán kellemes emlék. :)

A régi kiflit le lehetett tekerni, az volt benne a legjobb.

Akármerre járok keresek egy fajta csokit. Kajla volt a neve és enyhén kávé ízű volt. Legalább 20 éve nem láttam ilyet. Nagy kár érte, ez volt a kedvencem.
N.A. egy az IKEA által elismerten szériahibás bőr ülőgarnitúrát szeretett volna garanciálisan cserélni, de a számlájáa már nem volt nála. Sebaj, mivel áfás volt, kikérték a másolatuk eredetijét a bútorboltból. Ahol ráírták, hogy hiteles másolat, de garancia…..