Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toto27

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Ennek mi értelme volt? 2010.11.15 14:31:00
Én tulajdonképpen az eddigi sztorik után már csak költői kérdésnek tekintettem 1kutya levelében azt, hogy tényleg van-e ilyen hülye, mint akiről írt. Az esetek 99%-ában valószínűleg akkor is igazam lenne, ha az igent még a történet elolvasása előtt vágnám rá. Ez a mai sem…..
A tegnapelőtti KRESZ posztnál sikerült olyan jó vitát generálni, hogy lassan közelítjük az ezer kommentet is, olyannyira nem egyértelmű a helyzet. Yooha most egy másik, elsőbbségi kérdést dobott fel. Mi van, ha valaki onnan jön, ahonnan elvileg nem szabadna neki, de a…..
Toto27 2010.10.22 10:05:03
Sajnos amíg a szabálytalan közlekedőket nem bünteti a rendőrség, addig mindig a szabályosan közlekedők fognak szívni!!

Azt utálom a legjobban, amikor még nekem kell szenvednem azért, hogy átsoroljak egy olyan sávba, ahol szabályosan nem lehetett volna még autó. Ez rengeteg helyen előfordul a városban.

Pl. Ismeritek Budán a Villányi u. és Hegyalja u. közötti Alsóhegy utcát???
Van annak egy 30m-es kétirányú szakasza, amit a kedves közlekedőtársak egyirányúként használnak. Azaz két sáv halad ott a Hegyalja u. felé, miközben csak 1 lehetne. Erre én szabályosan állok a külső sávban, majd amikor egyirányú lesz és sávot akarnék váltani, akkor már kb. 50m-es sor van mellettem, mögöttem szóval egy ilyen helyre elég nehéz betuszkolni az autót. Ha szabályosan közlekednének ott az autósok, akkor én lennék az első autó aki ott sávot vált a kereszteződés után, és nem lehetne mögöttem senki, hiszen az szembe sáv...

Szívás hogy ilyenkor 3 választásod van:
1, Beállsz te is a szembesávba, leszarva a szabályokat és a többi autóst.
2, Az egyirányú részen próbálsz sávot váltani, miközben feltartod a mögötted jövőket.
3, Nem tartod fel a mögötted jövőket, mert csorogsz szépen előre, indexelve, végigelőzve a szabálytalankodókat és szabálykövetőket, és bízol benne, hogy valaki majd beenged. Ha nem, akkor a sor legelején még be lehet tuszkolni az autót.
Ekkor meg jön az, hogy mért előzöd végig a sort???

Én a 3.-at választom általában. 1.-t semmiképp.

Ha lenne időm, pénzem stb... Egész nap azzal szórakoznék, hogy jönnék velük szemben, tök szabályosan, és dudálnám le őket az utamból!
A Homáron keresztül Ágnestől is értesültem a lenti esetről, Bence pedig közvetlenül nekem írta meg a sztorit még nagyobb részletességgel, úgyhogy az ő levelét olvashatjátok alább. Ha anyagi kárral járó balesetet sikerült kifognotok, sose hagyjátok, hogy rádumáljon a vétkes…..
Van, hogy két ember nem egyformán méri fel egy közeledő autó távolságát és sebességét. Maggie esetében is valami ilyesmi okozhatta a félreértést. Vagy az, hogy az autós nem látta a nagy előzékenység közepette, hogy másik kocsi is közeledik, esetleg a poszt beküldője…..
Toto27 2010.09.14 12:06:47
@Iridium:
Bár mindegy hogy mennyire látható, mert az autósok hiába látják a gyalogost, nem akarják átengedni..
A mai poszt helyszínén én is elő szoktam fordulni, de ezeket a műanyag izéket még nem láttam. European fotóján már most hiányzik az egyik, szerintem a többi sem lesz hosszú életű. Nem tudom, hogy lehetne jól megoldani a helyzetet, de így még az eddiginél is jóval tovább fog…..
Blogsámán levele egy közlekedési lámpákkal kapcsolatos felvetés, ami nem is érdemelne szót, ha nem volna ennyi figyelmetlen ember, mint amennyi van. Budapesten nem ritka, hogy több sávos úton a jobb szélsőt kivéve jó magasan vannak a lámpák és ha valaki elbambul, annyit lát a…..