Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.Picur

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy arról májusban már írtunk az Indexen, a TV2 az Eximbanktól kapott milliókból nemcsak brazil szappanoperákat vásárolt az Izaura TV-re, hanem sportjogokat is, első körben például az angol Premier League meccseiét, ami egyébként jelenleg a világ legdrágább ilyen jellegű sportjoga, de hát ha…..
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
P.Picur 2016.05.26 14:40:51
@fidesz maszop dk együtt egykutya:
Jól értelmezem, hogy szerinted ezek az alapítványok senkinek nem adtak pénzt semmilyen tevékenységre, hanem egyből átutalták Sorosnak? Ha nem támogatnak senkit, akkor nem támogathatnak "ellenséges" tevékenységet sem. Ha másként kell értelmezni, akkor világosíts fel!
Bizonyára nincs olyan ember széles e határban, aki ne találkozott volna már élete során az MLM-jelenséggel; akár közvetve, akár közvetlenül. Magyarországon már a ’90-es évek elején megjelentek az első hálózatépítéssel foglalkozó cégek, az elmúlt évek során pedig…..
P.Picur 2014.05.21 21:19:53
Sziasztok!

Élvezettel olvasom a hozzászólásokat. Lehet, hogy hosszú leszek. :-)
Én így látom:
Egy szokásos vállalati felépítésben a piramis alján lévők általában azért dolgoznak, mert félnek a piramisban felettük lévő főnöktől és az elbocsátástól. Ez az ő motivációjuk. Ezzel pénz tesznek a főnök, a tulajdonos zsebébe. Ha a főnök, a tulajdonos nem dolgozik semmit, akkor is megvan a pénze.
Az MLM az én szememben egy fa. A gyökere a vezető, az ágai a hozzá csatlakozott ("beléptetett" :-))))) ) üzlettársak. Az üzlettársak azt csinálják, (másolják), amit a vezető tesz. Ha a vezető nem dolgozik, akkor az üzlettársak sem dolgoznak. ha a vezető dolgozik, akkor az üzlettársak egy - általában kisebbik - része szintén dolgozik. Az MLM-ben nincs felső szintről jövő motiváció (elbocsátás, munkahely elvesztés) csak belső motiváció van. Ha a fa gyökere elhal, akkor az ágak és a levelek is elhalnak, ha a gyökér él, akkor az ágak, levelek is élnek.
Mind minden hasonlat, talán ez is sántít, de gondoljátok végig. Ha egy MLM - és most nem az MLM köntösbe bújt piramisjátékról beszélek - csapat nem "működik", akkor az a vezető felelőssége. Mivel az MLM-ben dolgozók nagy része gyorsan és munka nélkül akar sok pénzt keresni, ezt a mintát mutatják és ezt a mintát másolják az üzlettársak is. Így senki sem keres pénzt, és jöhet a konklúzió: ez egy sz*r, itt nem lehet pénzt keresni.
A jobb oldalon olvasható "hitvalláson" kívül egyszerű oka volt.Tömegével jelennek/jelentek meg (és fognak megjelenni) Magyarországon MLM illetve magukat MLM cégnek beállító "vállalkozások", akik inkább hasonlítanak egy pilótajátékhoz, mint MLM-hez. Mivel magam…..
Az MLM rendszerben működő cégek taglétszáma - amennyiben a működés alapfeltételei – a tőkeerős cég, jó minőségű árú és/vagy szolgáltatás, megfelelő ösztönző rendszer, képzett termékforgalmazó biztosítottak – növekszik annak ellenére, hogy a módszernek…..
Természetesen nincs olyan termék, munkahely, tevékenység, olyan kapcsolat, ami csak előnyöket biztosít, és hátrányai nincsenek. Így ez a vállalkozási forma is hordozza magával a természetéből adódó hátrányokat, az üzletvitel sajátosságaiból eredő gondokat, negatívumokat.…..
Nem könnyű ma Magyarországon (sem) eldönteni, hogy egy magát Multi Level Marketingnek nevező vállalkozás törvényes, értékesítést végző vállalkozás vagy (inkább) piramis/pilótajáték. Megpróbálom összeszedni, hogy mi a különbség egy MLM program és egy piramisjáték,…..
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
P.Picur 2011.12.08 09:34:43
Kedves Medwe!

Egyetértek az írásod jó néhány mondatával, de a teljes írással nem. Engedd meg, hogy néhány gondolatot megosszak Veled és a blog olvasóival:
Azért mert van néhány cég, akik magukat MLM cégnek nevezik, miközben inkább pilótajátéknak nevezném, úgy gondolom nem kell az egész iparágat velük azonosítani. Neked sem esne jól, ha kókler blogolók miatt az összes blogolóra azt mondanák, hogy kókler. Az igaz, hogy ebben az iparágban több az inkorrekt, átverő, mint más iparágban (autójavítás, kereskedelem, stb).
Az az emberek egyik problémája, hogy nem képesek objektíven nézni helyzeteket, nem akarnak információkat szerezni, mielőtt véleményt mondanának vagy akár egy döntést meghoznának.
Nem feladatom az MLM megvédése, megvédi az magát. Fiatal iparágról van szó, olyanról amit még tanulnak az emberek és el kell telnie néhány évnek, évtizednek, mire elérnek az emberek fejben oda, hogy megértsék é s elfogadják illetve törvényben szabályozzák a működését. Az általad leírtak nem csak nálunk, hanem a világ nagyon sok országában problémát jelentenek, pont a szabályozás hiánya miatt. Magyarországon egy törvény 1 paragrafusa foglalkozik a pilótajátékkal és egyetlen törvény, egyetlen sora sem azzal, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy MLM cégnek ahhoz, hogy az megvalósítsa azt, amiért létrejött. Mindenki figyelmébe ajánlom a
www.mlmlaw.com oldalt (angol) ha tudni akarja mi különbözteti meg az MLM-et a pilótajátéktól!

További szép napot és jó blogolást!
P.Picur 2011.12.08 15:15:22
Tipikus "magyar vita" alakult ki. :-)
Egy félnek fehér a másiknak fekete.
Tudomásul kell venni, hogy nem lehet meggyőzni azt, aki nem hajlandó a másik nézőpontjából, a másik fél "cipőjéből" nézni a vitát.
Ezen nincs mit csodálkozni! Sokáig kell még tanulnunk a vitakultúrát és egymás elfogadását :-(
Az MLM sem fekete és fehér. Van létjogosultsága az értékesítési iparágban, van aki sikeres tud lenni benne, van aki képtelen, van aki elfogadja, van aki nem.
Vannak igazi MLM cégek és vannak MLM-nek nevezett cégek.
Vannak, akik nem tudnak másról beszélni csak az MLM-ről és vannak, kik tudnak másról is beszélni. Hány olyan ember van, aki egy beszélgetésnél nem tud másról beszélni mint a politikáról, fociról, a gazdasági helyzetről stb.? Ha ezért nem utáljuk, akkor azért miért? Ha valaki elkezdi miért kell bántani? Menjen inkább rendőrnek, postásnak vagy vasutasnak? Akkor azért piszkálnák. Egy sikertelen próbálkozás miatt nem kizárólag a MLM céget kell okolni. Nézzünk már egyszer magunkba is és mondjuk ki, hogy a helyzetünkért mi (és nagyobbrészt mi) vagyunk a felelősek! Ehhez szükség lenne önismeretre és kiállásra! csakhogy tudjátok (és megtámadhassatok :-) ) MLM-el foglalkozom. Nem vagyok gazdag abban az értelemben, amire a legtöbb ember gondol. De van normális életem ki tudom fizetni a csekkjeimet, tudok tankolni az autómba, büszke rám a családom, vannak emberi kapcsolataim és van jövőképem. Nekem ezek fontosabbak, mint a sok 100 millió Ft. Szabad országban élünk. Mindenki eldöntheti, hogy mivel keresi a kenyérre valót. De ha döntött, akkor vállalja a felelősséget a döntéséért és ne másokat "szexuáljon" a döntése következményeiért. Parttalan a vita, így ez volt az utolsó hozzászólásom. Érdemi kommunikációt bárkivel folytatok privátban.
Az MLM rövid története.Az MLM történetének megismerését a XX. század elejének amerikai történelmének három elemével kell megismerkednünk.A század elején Amerika szerte nagyon sok család élt egymástól és a városoktól távol lévő farmokon. Árucikkekhez jutásukat a nagy…..