Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suomy

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobb tavalyi animációs filmnek olvasóink Tóth Roland Gondolatok a pincében című filmjét választották az Indafilm animációs szemléjén. A filmszemlénk a KAFF nemzetközi animációs filmfesztivál idei kísérőrendezvénye volt: az előző fesztivál díjazottjait tettük fel az…..
suomy 2013.06.25 10:14:15
@eßemfaßom meg áll: Elnézem, mert örülök, hogy van véleményed. :)
De ennél az azértmertcsak-nál konstruktívabbnak tűntél...
suomy 2013.06.25 11:20:39
@eßemfaßom meg áll: Nem bonyolult megérteni, a Birodalom visszavágos hasonlat például eléggé jó, és találó...
Lehet, hogy szöveghűbben működne a film, ha egyáltalán nem látnánk a patkányt a kislány távozásáig - de szerintem a tartalmi szálon ez nem változtat.
suomy 2013.06.27 21:52:02
@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: - Ha jól értem, akkor az az egyik problémád, hogy a film adaptáció, ismered a sztorit, mielőtt látnád, de nem olyan, mint ahogy elképzelted, nem általában egy kislány van benne, akit te képzelsz el, hanem egy konkrét kislány, nem általában egy pince, hanem egy konkrét pince... Hát ennek az észrevételnek azt hiszem, maga a film, mint műfaj nem képes, hogy megfeleljen.
- A két animáció valóban mérföldekre van ettől, mert pl. abszolút nem rajzfilmes hatásúak, hanem realisztikuskodni próbálnak, de műanyagok maradnak. És ha jól számolom, ez a film is majdnem öt évvel ezelőtti technikával készült, mert 2009-ben fejezték be. Mint már írtam, én nem sajnálom rá az egy forint ötven fillért, amit az én adómból költöttek, és ha kiszámolom, mennyi állami támogatás jutott az alkotók zsebébe - mert gondolom a filmarchívum részére ugyanúgy el kellett készíteni a kötelespéldányt, mint egy 200milliós film esetében, és még a franc se tudja mire kell költeni egy hivatalos keretek között készülő filmnél - akkor arra tudok csak gondolni, hogy nem abból a viccösszegből készült. Ahogy írják is: szabadidős tevékenység. Megnéztem a film weboldalát, és úgy tűnik, azért bejárta a fél világot... Van egy olyan gyanúm, hogy ez is egy szimpla garázsprojekt - pl. eddig a filmig nem is tudtam, hogy Kecskeméten 3D is van, és nem csak Magyar népmesék...
Mindenesetre nekem ez a film eléggé szerelemgyereknek tűnik.

Nem teljesen értem, mi ez az uncanny valley hipotézis, de nekem nincs semmi bajom a mozgással. Teljesen harmonikusan passzol a stilizált figurákhoz, a fotorealizmust kerülő látványhoz, és a kitekeredett perspektívához. Korántsem érzem hibának, nekem az a benyomásom, hogy koncepció. Nekem azzal lenne problémám, ha valósághűen mozognának, mert akkor "leesnének" a dizájnról.
Nyilván van a csávónak amúgy hová fejlődnie... Pl. hiába tűnik nekem korrekt és egységes munkának a filmje, a menedzselésre pl. rágyúrhatna - ennyi fesztiválszereplés után azért nem hiszem, hogy ennyi év után kellett volna először hallani róla... (Vagy lehet, hogy nekem kellene a tájékozódásra rágyúrni... :)
Bár én 12 óra múlva elutazom 10 napra, kérdeztek tőlem egy olyant, amire nem tudom a választ, ezért az elsősorban budapesti olvasók segítségét szeretném kérni!   Segítsünk Karnamantrának: Hol lehet Budapest Belvárosában igazi parasztkolbászt kapni?   A jogos…..
Most viccen kívül meg vagyunk rendülve. Az Unilever pályázatot hirdetett, miszerint az olvasók csináljanak magukról fotót reggelizés közben úgy, hogy a képen szerepeljen 2 darab margarinos doboz is. Nézzék végig a képeket, amik igazán megrendítő szögből mutatják…..