Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabaiak

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apám több Rákoscsabai református fiúhoz hasonlóan, 13 évesen, 1934. szeptemberében lett kiscserkész. Az 1907-ben Angliából indult cserkészmozgalom nagyon gyorsan népszerű lett, már 1912-ben megalakult a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ). A háború és politikai viharok után…..
Rákoscsabai fényképeket, emlékeket gyűjtenénk ebbe az albumba. Rákoscsaba 1950-től Budapest XVII. kerületének a része, a főváros legkeletibb, központtól legtávolabb eső települése. Egyike a Rákospatak völgyében sorakozó településeknek, a tőle nyugatra lévő…..
Egy virtuális Rákoscsabai sétára hívjuk, nézzen körül nálunk, régi képeslapok és a norc.hu 2009-ben készült nagyítható, forgatható panorámaképei segítségével!  Rákoscsaba 1950-től Budapest XVII. kerületének a része, a főváros legkeletibb, központtól legtávolabb…..
A Kárpát-medencében több olyan település található, amelyik a Csaba királyfi legendára vezeti vissza nevének eredetét. Csaba Legenda a Wikipédiából Attila halálát követően Attila két fia között a hatalomért harc kezdődött. A nyugati népek Aladárt…..
Rákoscsaba RÁKOSCSABA 2013.08.08 12:06:35
Rákoscsaba 1950-től Budapest XVII. kerületének a része, a főváros legkeletibb, központtól legtávolabb eső települése. Egyike a Rákospatak völgyében sorakozó településeknek, a tőle nyugatra lévő Rákoskeresztúr és a keletre fekvő Pécel között. Területe az…..
Településünk nevének első tagját a Rákos-pataktól kapta, nem vagyunk ezzel egyedül,  A Gödöllői-dombságban eredő Rákos-patak a Duna magyarországi szakaszának egyik leghosszabb bal parti mellékvize. Isaszegen és Pécelen áthaladva lép be Budapest területére, átfolyik a…..
Édesanyánk - Pestszentimre, 2013 Budapest egykori temetőiről a halottak napja alkalmából ágyaztam be egy térképet, ám az elsősorban a belső kerületek hajdan volt temetkezési helyeit veszi sorra. Pedig a Hungária gyűrűn kívül is volt élet... és persze halál is. Az ottani…..