Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pré post

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan és sokféleképpen próbálják magyarázni, hogy a második Orbán-kormány működésének első időszakát mi jellemezte. Ezen az oldalon én is tettem kísérletet az első lépések értelmezésére, foglalkoztam azzal a felvetéssel, amely a jogállam leépítésében vélte…..
pré post 2010.08.12 11:57:15
@tölgyes: A cégeladások nem úgy mennek, mint amikor az ember fagylaltot vesz: az eladó ilyenkor elnyújtva kapja meg a vételárat, hogy a vevő megbizonyosodhasson arról, valóban egy működő, piacokkal rendelkező céget kap.

Ha megnézi Pintér vagyonbevallását a Parlament honlapján, láthatja, hogy ezért 2 milliárd feletti összeget fog kapni. Ezért a 2 milliárdért szerez most Pintér megrendeléseket a "volt" cégének.

Annyira nyilvánvaló az összefüggés, heteket sem tudtak várni, rendes pályázat sem volt, ok sem volt az előző cégek kirúgására, hogy szerintem ezt az ügyészségnek és a rendőrségnek hivatalból kellene vizsgálnia (de nem ezért csináltunk forradalmat, hogy az ilyen ügyek kiderüljenek)
pré post 2010.08.12 12:11:47
@[nick]: szerintem is ez lehet az esély, ha a Fideszben többen is megértik: 4 évre a képviselőnek szól a mandátuma, és ezt nem lehet elvenni. A miniszterelnök mandátuma addig tart, amíg a képviselők mögötte (jelen esetben alatta) vannak.

Ha ezt a Fidesz képviselőcsoport megérti, saját lábára is állhat, és saját akaratát is kifejezheti.

De ez még szerintem is odébb van.
pré post 2010.08.12 12:37:14
@tölgyes: Mondjon egy olyan állami hivatalt, vagy vállalatot, ahová a Fidesz nem a saját emberét tette. Csak egyetlen egyet!
Mint talán már kiderült, nem tartozom azok közé, akik szerint Schmitt Pál elnökké választásával – bármilyen értelemben - radikálisan új irányt venne a magyar demokrácia. Ezzel együtt is igaz, hogy egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási…..
pré post 2010.08.06 17:43:53
Nem értek egyet Török Gáborral abban, hogy SP kinevezése nem jelent új irányt. Több szempontból is azt jelent.

Egyrészt Göncz úgy lett államfő, hogy az MDF kormányzott és az SZDSZ-hez kötödő Göncz ezzel szemben ellensúlyt képezve (ez akkor nyilvánvaló volt) lett államfő.

Schmittet pedig egy ember jelölte ki erre a feladatra. A jelölés módjából (bulgáriai nyaralásból, levélben) és a kevés nyilvánosságot kapott Fidesz reakcióból nyilvánvaló, hogy semmiféle testületi javaslat, döntés ez ügyben nem volt.

Ezzel szerintem OV nyilvánosan megalázta saját támogatóit (hasonlóan az alkotmánybíró jelölésekhez), de ez egy más történet, megérdemlik.

Abból a szempontból is új irány (különösen úgy hogy az ún. polgári oldal jelöltje), hogy az előző rendszer kegyeltje, haszonélvezője került ilyen pozícióba. Személyes véleményem, hogy ezek az emberek játszották az előző diktatúrában a legundorítóbb szerepet, hiszen az ő tündöklésük volt hivatott eltakarni mások nyomorát és kiszolgáltatottságát. (A 84-es Olimpia szép példa: amíg azok a szerencsétlen sportolók, akik 4 évet készültek rá, itthon maradtak, addig Schmitt persze kiutazott Los Angelesbe kaviáros szendvicset zabálni és bizonygatni, hogy ez a keleti blokk azért nem olyan rossz hely).

A blogot olvasva sokszor az az érzésem, hogy TG sokszor pusztán formai alapon hasonlít össze dolgokat, a tartalmi vonatkozásokat nem vizsgálja (csak egy példa, mire gondolok: TG gondolkodásmódja alapján azt mondhatjuk, hogy a zsidótörvényekkel semmi probléma nem lehetett, mert hiszen egy legitim parlament, a normál ügymenetben (javaslat, módosítók, vita, szavazás, kihirdetés) tárgyalta meg és hagyta jóvá. Attól ez a törvény még egy szégyen, hogy szabályosan fogadták el.