Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maiohu

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 -Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan…..
maiohu 2010.11.01 19:55:37
@Celtic: gyenge
maiohu 2010.11.01 21:23:55
@Celtic: "Talan mar reg lattam annyi ertetlent." és ettől jobbnak érzed magad?
maiohu 2010.11.02 09:22:33
@Celtic: ez nem vall európai értelemben vett toleráns személyiségre
Mandiner blog Vörösiszony I. 2010.10.11 12:45:00
  Megjegyzések:   - Köszönjük a segítséget Toldi Tamásnak, Devecser frissen megválasztott polgármesterének.   - A képek október 11-én, hat nappal a katasztrófa után készültek Devecseren. Ez az állapot csaknem egyhétnyi intenzív takarítás eredménye.   - A…..
maiohu 2010.10.12 03:38:21
@Kettes: fektess egy kábelt abba a budiba, aztán majd rájössz hogy mi van túlhájpolva meg mi nem

az elhunytak száma, meg a szétégett emberek száma egyébként megvan felétek, vagy ezeket az infokat nem engedi át az orbánfideszillés-szűrő?
Elkészült az Eötvös Károly Intézet által rendszeresen elvégzett elemzés www.ekint.org/ekint/ekint.news.page júliusi kiadása.Pár idézet: "E hónapban véget ért az újonnan megalakult Országgyűlés munkájának első szakasza. A tavaszi rendes és a nyári rendkívüli ülésszak…..
maiohu 2010.09.02 15:32:57
@Wolff: ez így gyenge. Juss el Stumpfig és Fiúkig, és akkor már is témánál vagyunk. Hát hogy lesz így ebből a postból is Fidesz-alapú őrjöngés?
maiohu 2010.09.02 16:18:37
@Wolff: akkor már csak az a kérdésem, hogy honnan e mély gyűlölet? te akartál lenni az a nagy powerpoint zseni, de csak az állami intézet jutott az állami fizetéssel?
Modorosblog Aki hülye, haljon meg 2010.09.01 07:30:00
-Már megint azok a kurva törlesztők, meddig szopathat még minket a bankárkaszt? -Ezt ugattam a múltkor is. Tartott valaki stukkert a fejetekhez, hogy írjátok alá azt a  rohadt papiruszt? Az erős forintra játszottatok-spekuláltatok, elbasztátok, ígyjárás tipikus esete. Nem tudom…..
maiohu 2010.09.01 16:00:02
@l.x.: és a Szíjjártónak megvoltak a makroökonómiai alapegyenletek a Közgázon???
maiohu 2010.09.01 16:01:40
@l.x.: ez a modorosblog nem? :D
maiohu 2010.09.01 16:48:39
@Fapuma: "Ellenben a svájci FRAN, na az mindent visz."

na végre valaki észrevette :D
Hétfőn hat év után újra kinyit a küngösi postahivatal - írja az Ellenség Lapja. Pénz nem számít, kispostának lennie kell, "mert a saját posta növeli a falubeliek komfortérzetét, ami erősítheti a településhez való kötődést, megakadályozhatja a fiatalok…..
maiohu 2010.08.29 18:45:59
@jotunder: másképp nem tudom értékelni a cikket (vagy mondjuk Pelso hozzászólásait)
maiohu 2010.08.29 18:56:33
@jotunder: akkor tegyél bele egy plusz lépcsőfokot, attól még ugyanott vagyunk.

Nem hiszem hogy az értelmetlen drágaságról szólna, messze sokkal jobb lehetőségek voltak-vannak a cégközpontokban hatékonyságjavításra. Színtiszta politikai döntés ez, nem gazdálkodási. Mintha olyant is olvastam volna, hogy többet költöttek a bezárt vonalakra utólag, mint maga az üzem (de nem biztos hogy jól emlékszem).
maiohu 2010.08.30 22:35:13
@tollaszerge: az megvan, hogy ma nem a Budapestre küldött külföldi, hanem a külföldre küldött magyar nagyköveteknek volt értekezlete?
A költségvetés júliusi gyorsjelentése alapján meg lehet vizsgálni néhány közkeletű politikai mítoszt a hiánycél realitásáról, arról, hogy milyen állapotban adta át a Bajnai-kormány költségvetést és hogy milyen költségvetési politikát követett az Orbán-kormány a…..
maiohu 2010.08.19 13:23:25
@Kettes: de hol olvastad, hogy ki lettek rúgva a régi főosztályvezetők? én annyit látok csak, hogy meg lettek pályáztatva a helyek, csak úgy mint 2004-ben.

(nyilván volt mozgás, több minisztérium lett összeolvasztva, az ideiglenes szerveztjhez képest is kevesebb főosztály lesz a sajtóanyag szerint, de én ezt a mindekit kirúgtak vanalat nem vélem felfedezni)

Végkielégítés: az állami alkalmazottak 9x%-át nem érinti, sőt jó proli szokás szerint még örül is ha a nagy embert megszívatják. nem mondom hogy tetszik, én brutálisabban szegtem volna szerződést ha már, 100k huf maximum nyugdíj, felette adó. na annak értelme is lett volna meg visszhangja is.

ez az eset is mutatja hogy az írott jog mennyire nem tudja pótolni a hagyományokat. nem attól lesznek biztonságban mondjuk a köztisztviselők, hogy leíratják a jogaikat a köztisztviselői törvénybe, hanem akkor ha egy szilárd polgári, jóléti demokrácia alakul ki, ahol nem lehet egy tollvonással átírni kialakult jól működő intézményeket.
maiohu 2010.08.19 19:40:44
@Kettes: aha ok biztos, ha nem haragszol ezt így most bemondásra nem hiszem el (márt csak azért sem mert pénzügyileg is értelmetlen)

"torveny irja elo." igen, törvény, nem a szentírás. ha érintett vagy, akkor megértem h bántóan zavar, de azért a köztisztviselőknek és a közalkalmazottaknak picit fajsúlyosabb problémái voltak az elmúlt években, ha már érdeket védünk. Például 2008 jan 1-től be van fagyasztva a bértábla, jelenleg egy pályakezdő diplomás közalkalmazott bruttója megegyezik a hipermarket árufeltöltők bruttójával. Ez a botrány (na jó, igazából az, hogy ott van a rendszerben a pénz, csak a túlfoglalkoztatás miatt szétfolyik), nem az h 2 millió fölött bukó van a köztisztviselői elitnek.
maiohu 2010.08.19 23:20:52
@tollaszerge: nagy szavak ezek azért
Modorosblog Az önérzetes ügyfél 2010.08.19 07:00:00
-Hallod, teljesen kivagyok. Nap mint nap hívogatnak ilyen telemarketinges csicskák kiváló ajánlatokkal, meg hogy ide meg oda fektessem be a pénzemet - ha volna mit... lerázom őket persze folyton azonnal, ahogy az adatvédelmet meg az esetleges jogi következményeket hozom szóba. Kértem…..
Modorosblog Az Egyházellenes 2010.08.17 07:00:00
Az egyházellenes ember maga a racionalista lázadó, aki évezredes béklyókat ráz le magáról, öröknek tűnő dogmákat tesz nevetség tárgyává. Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása…..
maiohu 2010.08.18 22:13:54
@nomac: szerintem igen fontos felhívni a figyelmet az emberi jogok mibenlétére, amit a libsi jogvédő szervezetek aktivistáikkal, dogmáikkal, paneljeikkel vagy éppen aktivitáival szektásítanak, végső soron ezzel pont ellenébe mennek amit egy ipse, úgy 50 évvel ezelőtt próbált átadni, és aki a maga is szintén felemelte a szavát ez ellen.

Feltehetjük a kérdést, hogy akik nem járnak buzitüntire és nem állnak ki a cigámydiszkóért valóban kevesebb emberi jogot adnának-e?

A rasszista állatoknak kikiáltott emberek ugyanúgy barátaik az emberi jogoknak, a tolerancia és az emberi méltóság mindenkiben ott van* stb.

Annyit kérne megérteni, hogy a földi egyházat emberek csinálják, az ember meg nem tökéletes, így az általa alkotott dolog sem lesz az. Senki nem mondja h ne kritizáld az egyházat (főleg ha belülről látod a hibákat), de ha olyan modoros faszságok ellövésével próbálsz kritikát megfogalmazni, mint az "egyház és a hit két külön dolog", akkor sajnos lehet hogy magadra ismersz itt egy blogpostban, és nem fog tetszeni a tükör. Érted, ez majdnem annyira tutira megmondás, mint a modoros füves "az alkohol is drog" örök panel. Iszonyat nagy a valóságtartalma ugyan, de 100%osnak azért nem mondanám.

(* jómagam évekig a modoros antiliberális csúcspéldánya voltam, és sok idő kellett h rájöjjek hogy ez mennyire gáz pozíció. Félre értés ne essék, ma sem szívem csücske a liberalizmus - de még a romkat egyház sem - de ma már nem várom egy taszostól hogy észre vegye az elcigányosodott falvakban élő nemcigány nyugdíjasok jogfosztottságát. mindenki alanyi jogon szarember.)
maiohu 2010.08.19 12:47:05
@nomac: meg mondom neked az őszintét, nem ismerem annyira a római katolikus egyházat, hogy nyugodt szívvel minőségi kritikát tudjak megfogalmazni, hasznos vitát tudjak folytatni. az a szörnyű, hogy a modoros egyházellenes még annyit sem tud a (romkat) egyházról mint én, és ezért lesz nem meglepő módon egy modoros fostenger minden megnyilvánulása. mint írtam, nekem sem szimpatikus a romkat egyház, de ennyi. nem vagyok katolikus, nincs belső reformigényem, ha nekik így jó, akkor egészségükre. idáig kellene eljutni. a liberális hasonlatnak is ez lett volna az értelme, sajnálom hogy túl bonyolult volt, és nem bírtad feldolgozni.

Na de nézzük milyen az amikor egy progresszív nem gyűlölködik:

"tamadni fogom az egyhazakat"
"a templomba jaroka nagy reszet ajtatoskodo idiotanak is tartom pont miattad is"
"ti bekerultok az alkotmanyba, mi meg ki."

Saját magad paródiája vagy ember, legalizálni akarod a modoros mocskolódást, és én vagyok érte a geci, mi? :D

Azt meg már hagyjuk is, hogy honnan tudod, hogy ki az én Istenem, vagy hogy járok-e templomba.

De írtam már, mindenki alanyi jogon szarember. Senki nem vitatja a jogodat hozzá, hogy modoros legyél, senki nem akar betiltani, sőt, unalmas lenne a világ modorosok nélkül. Nem rajtad nevetünk, hanem veled, ha érted hogy mondom.
maiohu 2010.08.19 12:56:50
@nomac: hát hitről vitázni hatalmas hozzáadott értékkel bír
Sárdobáló Kádár mosolya 2010.08.07 14:00:00
Biszku Béla egy aljas, hazaáruló gyilkos, akit rég meg kellett volna büntetni az 1956-ban és később elkövetett tetteiért. Ahogy Pozsgay Imre - Orbán Viktor barátja - párttársa, Péter Gábor is megérdemelte volna a kivizsgálást és a büntetést - erre egészen 1993-ig lett volna…..
maiohu 2010.08.09 02:46:10
@calam: de azért emberi és polgárjogi harcos az vagy, nem?
Modorosblog Magyar Párthatározó 2010.08.05 07:00:00
Sok szeretettel ajánlom Gyűlölt ellenségeinknek.   A fideszes: A sztereotípiákat, viktátorozást, szőlőbányászozást meghagyjuk a szakblogoknak és polfórumoknak - mi más oldalról közelítjük meg a kérdést. A klasszikus, rendszerváltáskori fideszesről talán tényleg nem…..
maiohu 2010.08.07 16:10:32
@scsaba1: ez is csak pár docs-ban összegányolt gondolat, erősen fejlesztendő:) igazából oldalakat lehetne írni mindegyik típusról, a bloghu-n szerencsére százával rohangálnak az elemezhető mintapéldányok:)
maiohu 2010.08.08 15:39:16
@sorica123: a csúcskonzervatív okoskodó (de iszonyat felszínes) énemnek erről az a véleménye, hogy a szabadság alapvetően a konzervatív világkép része (a hagyománnyal együtt), de a szabadság forrása nem egy forradalom által kiharcolt, törvénybe iktatott dogma, hanem szerves fejlődés eredménye kell hogy legyen. Pl egy honfoglalás kori magyarnak lehet hogy több szabadsága volt, mint egy mostani magyar állampolgárnak, pedig nem volt díszes Alkotmányba foglalva az emberi meg polgári jogaik. Vagy a sztálini magyar alkotmány is gyönyörű szép emberi jogi gondolatokat fogalmazott meg, csak éppen a gyakorlatban ugye ez szart sem ért.

Szóval szép dolog a liberalizmus, könnyen eladható, de szabadságot ritkán hoz. És igazából a módszertana miatt esélytelen, a szabadságjogok már teljesen beépültek a joganyagba, ami ez után van már az (jó modorosan szólva) nem szabadság, hanem szabadosság. Új szabadságjogot nehezen tud már kitalálni a liberalizmus (ezért néz ki deviancia pártolásnak a tevékenységük), az eszköztáruk pedig (tünti és nyíltlevél) pedig teljesen alkalmatlan a meglévő szabadságjogok gyakorlati érvényesítésére. Mert ahhoz gazdasági erő/függetlenség és polgári társadalom kell, amit sajnos nem lehet törvénybe foglalással, tüntetéssel meg antifasiszta aknamunkával megteremteni.
maiohu 2010.08.08 15:45:53
@sorica123: a végkövetkeztetés lemaradt, a liberalizmus egy káros, debil eszme, nincs benne semmi szép semmi jó. Olyan mint a kommunizmus.

Az az ultramodorosság meg van mindenkinek, hogy a kommunizmus (a marxizmus) egy szép és nemes eszme, csak a gyakorlati megvalósításban rossz emberek kezébe került?
„Az Antikrisztus nagyon jól el tudna rejtőzni egy pacifista vagy környezetvédő álarca mögé.” (Vlagyimir Szergejevics Szolovjov)    „-Társadalmi párbeszédet kellene indítani, hogy a paksi atomerőműt mennyire fogadják el az emberek. - Azt mondanám magának,…..