Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ewet

9 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te is az adócsalókat támogatod? Isten hozott Magyarországon!   Tudjátok, hogy miért versenyképes az Uber? Mert nem fizet semmilyen adót és nem felel meg semmilyen szabályozásnak. Egy csaló cég. Az Ubert minden felelősen gondolkodó embernek utálnia kellene... (fotó: csmonitor.com)..
Ewet 2016.01.18 20:25:01
@PiBá: Ez rendben van és egyet is értek azzal, hogy megköveteljük ezt az überesektől. De lásd, amit fentebb is írtam, nem csak erről van szó.
Ewet 2016.01.18 20:29:14
@xclusiv: No igen. Ráadásul az Über egyetlen épkézláb konkurenciája, a Wunder (régebben Wundercar) inkább visszavonult, üzletpolitikát váltott (telekocsi megoldást kínál olyan összegért, melyre nem fog sofőrt találni), és már előre látom, hogy pár hónap múlva kivonul az országból...
#492 Hajlamosak vagyunk úgy elképzelni az ókor tudósait, mint egy csapat tógás hipsztert akik rajzolgatnak a homokba (épp felfedezvén a földrajzot - bocsánat) és néha - ha elég sokáig csinálják - ebből véletlenül kijön a másodfokú megoldó meg az éppen rajzolgató…..
Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek…..
Ewet 2014.11.30 00:13:15
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Tudom, ha van rajtam sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az...
Ewet 2014.11.30 00:42:00
@hovatűnt démonhill: Más az, hogy bárkit érdekel-e másvalakinek bármilyen szexuális hovatartozása (hacsak nem a párjáról van szó), vagy hogy adott szituációra, jelenetre (jelenségre) hogy reagál - olyanokra, melyeket nem tud elkerülni (vagy véletlenül, vagy pont azért, mert a képébe tuszkolják). Abban igazad van, hogy egy egészséges heteroszexuálist nem érdekel a melegek közti kapcsolat. De akkor sem tudja magát elképzelni egy vele megegyező párral.
Ewet 2014.11.30 00:43:42
@ZON: Annyiban igazad van, hogy számos meleg ismerősöm (mi több jó barátom) van, akikkel nyíltan tudok erről beszélgetni. Az ő beszámolóik alapján írtam le a fentieket.
Chrysse és Ewet Mészárszék 2014.01.20 22:44:33
Gyakran belecsöppenünk olyan helyzetbe, amikor elgondolkodunk, kinek jobb? A hentesárunak, akit épp kitettek a mészárszéknek, vagy magának a hentesnek, akinek feladata a mészárlás. Egészséges felfogású embernek egyik státusz sem szívderítő, főleg akkor nem, ha nem a húsnak…..
Chrysse és Ewet Kémia 2013.11.23 12:39:04
Az ember élettani funkcióinak működéséhez az egyik legfontosabb eleme a víz (gy.k. H2O, azaz Dihidrogénoxid - igen, kétszer annyi, rendkívül robbanékony hidrogén van benne, mint az oxigénből - mely, ha szintén dupla mennyiségben jelenik meg a Hidrogénnel (H2O2), a hajat is…..
Chrysse és Ewet Taxik 2013.06.02 03:18:54
Taxi: mai jelentését nagyjából úgy fordíthatjuk, hogy taxaméterrel ellátott gépjármű, mely elsősorban utasszállításra alkalmas. Hogy a "taximéter" milyen összeget mutat, manapság (pontosabban itthon, 2013.09.01-ig) a társaságtól, illetve az igénybe vett kedvezményektől…..
#119 Azt tudtuk-e hogy a következő kurva menő márkák, amelyek közül biztos van legalább egy, amiben bulizni jártunk az elmúlt 10 évben valamikor, MIND hazánk remek dolgos munkásainak vérrel és becsülettel megvarrt rembrandtjai? Úgyis mint:  Devergo Saxoo London…..
Elhívtak, mert kedvelnek. Elhívott, mert kedvel. Évek óta kedveljük egymást, mint barát. A sors rendkívül irónikus. Vettem ajándékot neki (olyat, amiről kifejezetten tudom, hogy örül neki), holott nem tudtam, hogy most lesz ama napja, hogy ajándékot illik neki adni. Pár közeli…..
Chrysse és Ewet A Pofon 2012.10.07 05:58:24
Pofonokat kapunk, és adunk. Akár az élettől, akár tőlünk, akár úgy, hogy mi vagyunk az élet. Kapni számtalan alkalommal kaptam, mindegyikből tanultam. Miért, kitől, mikor. Ha bölcs az ember, tanul belőle. De ehhez észre is kell vennie. A minap én is kiosztottam egy hatalmas…..
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
Ewet 2012.02.22 12:59:15
@Mad Mind: Abban egyet értek, hogy a megkötött megállapodásokat be kell(ene) tartani, de azzal nem, hogy egy vállalatot állami pénzből támogassanak - főleg, hogy azután meg kizsigereljék. Sajnos azzal sem értek egyet, hogy az utasok kifizették a magukét (tisztelet a kivételnek). Pont tegnapi eset: 85E busz, Kökiről Örs felé, utaslétszám kb. 40-50 fő. Kallerek jönnek, 2 ember leugrik, 3-at megfognak. Ez akár hogy is számolom, 10%-os bevételkiesés. Igaz, valóban drága a közlekedés (legalább is a fizetésünkhöz képest), de a piac felé is kéne figyelnie a BKV-nak... Főleg ilyen üzemanyagárak mellett, amikor egyre többen fogunk vele utazni (Télen. Nyáron jó esetben bringa).
Az időzóna ötlet meg pontosan a csúcsidőszakok lélegzethez való jutása miatt lenne jó.

@DArchAngel: Igaz. De lássuk be, a mostani BKV-s rendszer sem igazi, az egykulcsos adóról meg ne is beszéljünk...
Ewet 2012.02.22 13:16:55
@ċsirke72: Elektronikus jegyrendszer? :) Csak lehúzzák, és az meg is mondja, hogy érvényes-e a bérlet, vagy érvényesítve volt-e a jegy.
@Mad Mind: Attól, hogy én résztulajdonos vagyok egy Rt-ben, miért kéne támogatnom...? Bár nem ismerem az üzleti tervet, az, hogy éves szinten az alapító tőke 55%-át hozza a (nem támogatásból származó) bevétel (és ez felmehetne akár 60%-ra is), nem piskóta. Ok, nyilván vannak vaskos kiadások is. Egy normális üzleti tervvel, megfelelő díjakkal nagyságrendekkel lehetne csökkenteni a veszteségeket. Főleg, ha a lenyúló, tenyeret tartó kezekre lecsapnának...
 Pénteken a Film+ kicsit másképp adta le a Függetlenség napját, mint ahogy azt annak idején Roland Emmerich elképzelte. Will Smith és Jeff Goldblum nem menthette meg a bolygót, a földönkívüli civilizáció leigázott minket. Ráadásul nem is egyszer. Greg820 nevű kommentelőnk…..
Góliát egy másik Góliát. Ez a Góliát nagy "embernek" tűnik, mert mindenki felnéz rá, mindenkinek vonza a tekintetét. És Góliát ezt évezi, azonban nem tudja, hogy ezt a kitűntetett szerepet nem magának, hanem külső adottságainak köszönheti. Ettől…..
IDDQD Wolfenstein 1-D 2011.01.25 08:42:00
Tulajdonképpen baromi nagy mázlink van, hogy 19 éve (belegondolni is rossz: tizenkilenc éve!), a 2d-s játékok tengeréből Carmackék azzal akartak kiemelkedni, hogy hozzáadnak egy dimenziót, nem azzal, hogy levonnak. Mert ha levonnak, ez lett volna a végeredmény:   (klikkide a…..
Ewet 2011.01.25 13:33:44
@Penya64: De bizony, futott! Pontosabban azon monochrome (Hercules) kártyákon / monitorokon, melyek támogatták a CGA emulációt.
ProgBlog Ice-T(ilos!) 2010.12.30 11:30:00
 Figyelem: felnőtt tartalom! 18 éven aluliaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozó mimózáknak nem ajánlott!  Elkezdődött…A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szeptember 3-án, a Tilos Rádióban sugárzott Ice-T-szám kapcsán…..
Ewet 2010.12.30 14:12:50
Bizonyos berkekben Petrovics úr egy versét is sűrűn emlegetik:
mek.niif.hu/01000/01006/html/vs184803.htm#48

És itt még csak nem is cselekvést leírva, vagy jelzőként (ő.. de, mégis) említve "szólja el magát", hanem felindulásból káromkodik...

És igen, ő általános iskola!

Persze mindkét irányból le lehet esni a lóról, és mivel sokan vagyunk, szerencsétlen paci hol erre, hol arra dől, lepotyogtatva magáról az önkéntes lovaglókat. Az ember saját egyéniségétől függ, hogy jobb oldalon, vagy épp bal oldalon esik-e le. Én mindenesetre megpróbálok nyeregben maradni :)
Ewet 2010.12.30 14:32:14
@starace: Milyen érdekes, hogy minden korszaknak megvoltak a maga erkölcscsőszei: Középkorban az egyház, 50 éve az akkori politikai vezetőség (aki üldözte az egyházat), most meg a másik oldal politikai elitje - akik az előző korszak eszméjét üldözi.

Hiába, nah, mindig is fontos volt, hogy csak akkor kamatyoljunk, ha tényleg (burokban nevelt) gyereket akarunk!
Ewet 2010.12.30 14:43:41
@Misa76: Teljesen egyet értek veled abban, hogy világunk egyre jobban züllik, mi több nem hogy fékezni próbálnánk ezt, még "hangszórokon" keresztül ordítjuk, hogy ez így okés, mintaképekkel alátámasztva.
Ellenben ne feledjük, hogy a művészet (legyen szó költészetről, zenéről, vagy bármilyen képzőművészetről) mindig is előrébb járt az adott korszakánál - e miatt a kortárs emberek nehezebben fogadták el az alkotókat. Most nem azt állítom, hogy Ice-T egy zseni, de biztos vagyok benne, hogy 50-100 év múlva nem egy zenei almanachban, tankönyvben fel fog bukkanni. Persze a hagyományokhoz híven nem a szókimondó műveivel (ahogy az összes eddig felemlített költőnél is észrevehetjük), hanem inkább a kevésbé vulgáris alkotásaival.
Szerintem ez a fajta "cenzúra" a képmutatás: nem kell az összes költő, író, zenész, és egyéb művész "tintát nem tűrő" alkotásait bemutatni, de mindenképpen támogatom, hogy igen is említsék meg az oktatásban, miszerint nem csak csillogó-villogó alkotásaik voltak, hanem olyanok is, amiktől a mimóza lelkűek bizony azonnal összecsinálták volna magukat.
Rákattantam megint a Doom II-re, most kísérletképpen Xboxon toltam végig és kontrollerrel (hogy milyen eredménnyel, arról majd egy másik posztban számolok be). Szégyen, de ennyi év után nem emlékeztem, hogy a titkos 31. pályáról hol lehet átmenni a szupertitkos 32. pályára (ahol…..
Ewet 2010.11.02 10:34:36
@Stöki: (OFF ON, bocsi) Ezek szerint a Kandóra is igaz volt az, mint a Bánkira: 4 éves iskola, de vannak állatok, akik 3 év alatt végigviszik :)
(OFF OFF)

Doomon annó valami Sailor Moon szerű förmedvénnyel is találkoztam, haverom huga rajongott érte... :S
Imádom az életet! Mindig tanul benne az ember dolgokat, tapasztal még sokadik X-en túl is olyanokat, melyek mindig más-más irányba terelik életvitelét (vagy talán mégsem?).Egy egyszerű színdarab: Ancsa, Béla, Csabi és Dénes a szereplők. Mindannyian kollégák, ugyan azon a cégnél…..
Billy Mitchell néha nagy suttyó, de a világ egyik leghíresebb játékosa. Ő volt az első, aki tökéletes pontszámot hozott össze Pac-Manben, majd hosszú évekre beállította a Donkey Kong rekordját. A világ másik leghíresebb játékosa Steve Wiebe, aki rendszeresen megpróbálja…..
Ülök a buszon. Mint szinte minden nap, ma is, tegnap is, az előtt is, és az után is. Hátul pár ember, köztük egy idősebb nénike, egy uraság és néhány viháncoló fiatalság. Utóbbiak hatalmas mekdöncis zacskókkal vannak ellátva. Köszönhetően a kényelmes buszüléseknek, helyet…..
A Leo Burnett eddig is elég szürrealista, „Engedélyez/Elutasít” (Allow/Deny) című, a Norton vírusirtónak készített kampánya (a korábbi filmek itt és itt, itt pedig Dolph Lundgrennel) ha lehet, még szürreálisabb fordulatot vett: maga a nagy David Hasselhoff küzd meg benne…..
Nyaraltunk. Szerencsémnek és kitartásomnak köszönhetem, hogy megtehettem. Bár nem messze, csak ide a déli szomszédunkhoz, ám mégis kimozdultunk kissé összement, ám annál inkább szeretett porfészkünkből.Nem részletezném az élményeket, mindenkinek lehetnek szép, csúnya, jó és…..