Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ösztöndíjturista

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kristóf Írországban, Athloneban van Erasmussal. Összefoglalójából megtudjuk, hogy mit adhat a kocsmák és a whisky hazája egy magyar közgazdász hallgatónak.   Amikor beavattam barátaimat, hogy Írországba nyertem Erasmust, szinte mindenki az alkoholról és a…..
Réka hasznos tanácsokkal lát el bennünket arról, hogyan érdemes Spanyolországban szállást keresni, mire kell figyelni a tárgyfelvételnél, és milyen magyarnak lenni egy olyan egyetemen, ahová 90%-ban spanyolok járnak. Béni Réka Renáta vagyok, a Budapesti Gazdasági Főiskola…..
Timi erasmusos "útikönyve" segítséget nyújt a párizsi lakáskereséshez, képet kapunk az éjszakai életről és megtudhatjuk belőle milyen nehézségekbe ütközhetünk az itthoni tárgyelismertetés során.Kedves leendő/volt erasmusos és mindenki! A 2010/2011-es tanévet a…..
Zsóka kitér az összes olyan kérdésre, ami nekem is sok álmatlan éjszakát okozott az Erasmus előtti készülődéskor. Haj, ha lett volna egy ilyen írás anno...London fantasztikus, pezsgő metropolisz, ami multikulturális jellegénél fogva azonnal befogad és magával ragad. A híres…..
Csilla Szlovéniában, Ljubljanában volt Erasmussal, és hamar rájött, hogy a kis távolság ellenére nem sokat tud az országról. A tapasztalatai viszont szinte kizárólag pozítívak voltak. Nagyon jó pontszámmal, kedvező esélyekkel vágtam bele az egyetemi Erasmus pályázati…..
Bernadett Thessalonikiben nem ajánlja luxus kolit, mert a saját fürdőszoba itt egy mosdóra szerelt zuhanyrózsát jelenti. Az oktatás pedig Görögországban olyan, hogy időnként el se kezdődik.A 2010/2011-es őszi szemesztert az Aristotle University of Thessaloniki-ben töltöttem. Milyen…..
Ákos elképesztő alapossággal szedte össze nekünk mindazt, amit a brüsszeli Erasmusról tudni érdemes. Több részben adjuk közre az írását: az első epizódban a szálláskeresésről lesz szó.Kezdetek A kiutazás előtti szervezések nagy része azzal telt, hogy megfelelő…..
Ha Finnországba készülsz, Petra írása és blogja is kötelező! Ha szeretnéd megtudni, miért járnak egyenoverálban diszkóba a finn egyetemista lányok, a hajtás után kiderül!„Normális vagy te, hogy elmész Északra megfagyni?” – Körülbelül minden második embertől…..
Még a hidegben kezdődött ez a kaland, azóta már biztosan sikerült az óceánban is csobbanni Petinek és barátainak, akik Portugáliában voltak erasmusszal ösztöndíjasok. Mikor megérkeztek még szállásuk sem volt, mégis minden megoldódott.Két hónappal ezelőtt érkeztem egy…..
Anikó Cambridge-ben jár egyetemre. A beadandó itt nem játék, az emberek toleránsak.A BA elvégzése után döntöttem úgy, hogy tanulmányaimat nem a Szegedi Egyetemen folytatom, ahol alapszakos diplomámat szereztem, hanem szerencsét próbálok itt, Angliában. Cambridge-re esett a…..
Diána, Sienáról és az EILC nevű tanfolyamról mesél részletesen és informatívan. Ha Olaszországba készülsz tanulni, kötelező! Város   Siena az olasz toszkán tartományában található kisváros. Középkori jellegzetességeit a belváros Világörökség részévé…..
Nóra szerint au pairként a fontos a jó családválasztás. egy évnél tovább csinálni nem érdemes, de amúgy meg igen.Au pair munkát szerintem nagyon egyszerű találni az interneten keresztül, ismerősök által vagy ügynökség segítségével. Én kevesebb mint egy hét alatt bukkantam…..
Andi Genovában erasmuszolt az előadóteremben tengerparti kilátással.TengerpartAz egyetem épülete a tenger partján pihen. Bizony, ebben volt részem tavaly. Genovában nem csak az csodálatos, hogy gyönyörű fekvése van – a Ligur-tenger és a hegyes-dombos vidék találkozása…..
Zsolt, 18 éves, a Fachhochschule Schmalkaldenre jár, Németországban. 10 pontban foglalja össze, amit a német felsőoktatásról és életről tudni érdemes. Elöljáróban: csajozni nehéz, minden más csodálatos.1. Suli: az előadásokat nagyon élvezem!! Az elsö féléves átlagom olyan…..
Matyi Londonból hívja fel a figyelmet, hogy nyelvtudás nélkül nem nagyon érdemes akciózni. Ez annál is inkább aktuális, mert tegnaptól szabad a német munkavállalás, s a "munkalehetőség külföldön nyelvtudás nélkül" szavakra havonta 4400-an keresnek a Google-n.Volt egy…..
Oké, az erasmusos és az olasz sztereotípiák igazak. Így Orsi:Az olaszok temperamentumával nehéz felvenni a versenyt. Tudjuk róluk, hogy remek szakácsok, szeretnek focizni és gyönyörű városokban élnek. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy milyenek az ágyban? Hogyan maradnak…..
A bürokrácia Amszterdamban sem fenékig tejfel, cserébe egyenesen szakad a folpack és a hétfő reggel mint olyan nem létezik.Manapság Amsterdamban tengetem a napjaimat, itt tanulok sportot és táplálkozást.Az oktatás tök más, mint otthon. Nem kell egész nap bent ülnöd az egyetemen.…..
Gábor Németországban csodálkozik rá az ottani menza minőségére. Hasznos infókat szállít adminisztratív dolgokról. Őt is fejbe csapja a kultursokk és az egyiptomi konyak. A Kecskeméti Főiskola GAMF karáról négyen pályáztunk az ERASMUS ösztöndíjra, hogy egy szemeszteren…..
A Boulevardésbrezsnyev Galéria megelégelte a gulyás-puszta-paprika típusú hungarikumok egyeduralmát, és pályázatot hirdetett szuvenírek készítésére. A No puszta, no goulasch – Art for Souvenir elnevezésű projekt célja a turisták Magyarországról alkotott képének…..
A képmutatás.hu portál fotópályázatot hirdetett „Én és a kampány” címmel. A Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország célja az átláthatóbb párt-és kampányfinanszírozás kiharcolása. A fotópályázaton olyan képpel lehet indulni, amelyen a…..
Az IBM mobil-videopályázatot hirdetett amatőrök számára, a cél olyan budapesti problémák felvázolása, amelyek szerinted a leginkább megoldásra szorulnak. A verseny fődíja egy Apple iPad, a beküldési határidő szeptember 19. Olvasd el a teljes cikkket a Smarter Cities…..
Az Európai Bizottság diszkriminációellenes kampányának keretén belül pályázatot hirdetett újságírók számára. A versenyre a kisebbségek megkülönböztetésével kapcsolatos témában írott cikkel lehet részt venni, a fődíj 5000 euró. A pályázat leadási határideje…..