Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WebTiger

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smallpile 2012 - Első rész 2011.11.09 21:41:00
Kedves Olvasóm! Az eddigi bejegyzésekből a Smallpile blogban megszokhattad, hogy meglehetősen személyes, családcentrikus, vagy szórakozás teli bejegyzések születtek eseményekről, utazásokról és hétköznapokról. Ami a következő pár bejegyzésemet illeti – és ebből ez…..
Mint gyakorló apuka, engem is foglalkoztat a gyerek tanulásának, taníttatásának módszere. Azt gondolom, mint minden normális szülő, hogy ebben is, mint minden másban a lehető legjobbat, a gyerekem számára a leghasznosabbat szeretném nyújtani (Mi egyelőre ettől még messzebb…..
Smallpile Szüret a Brumi oviban 2011.09.19 10:43:00
A szeptemberi óvodakezdés eseménydúsan indult. A második héten, kedden szüretelni mentek a gyerkőcök Mogyoródra. Pénteken pedig szüreti mulatságot rendeztek az óvoda kertjében. Ez utóbbin a szülők is részt vehettek. Ibolya néni, az óvoda vezetője nagyon ügyesen…..
 Idézet egy levélből:Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették,…..
Úgy alakult, hogy a közelmúltban két egymást követő este, elsőként a Legenda vagyok, majd másnap a 28 nappal később c. filmeket nézhettem meg. Adódott, hogy valamiféle összevetést tegyek.A két film között 5 év különbség van a 28 nappal később javára és ez talán…..
Smallpile Zöldséges bableves 2011.09.05 18:48:00
Az előző bejegyzésemben említettem a zöldséges bablevesemet, aminek a receptjét most megosztom. A főzés során én mennyiséget nem igazán méricskélek, ezért ilyeneket többnyire leírni sem tudok. Érzékkel és kóstolással oldjuk ezt meg. Egy megfelelően nagy (kb. 6-8 literes)…..
Szeptember első hétvégéje jól indult. Péntek este egy istenien sikerült zöldséges bablevessel próbáltam a hétvégi házimunkából kivenni a részemet. Majd következett a Magyar válogatott történelminek mondható győzelme a Svédek ellen. 2:1, amit teljesen véletlenül, de pontosan…..
Smallpile Az Öböl 2011.09.01 10:10:00
Nemrégiben felfedeztük fel Budapest egyik üdítő számba menő új közösségi helyszínét: a Kopaszi gátat (röviden Öböl). Ez a Lágymányosi (átnevezve Rákóczi) híd, budai hídfője melletti, délre elterülő terület.…..
Az utóbbi időben rengeteg munkám volt mind otthon, mind a munkahelyen ezért csak mostanában fogok hozzájutni, hogy bepótoljam az elmúlt hetek történéseit. Nemrégiben vettem egy PS3 gépet. Igazából a blue-ray lejátszási lehetősége izgatott, és a játék másodlagos volt. Ehhez…..
Smallpile Csavargás 2011.02.06 21:50:01
Hanni már elég nagy ahhoz, hogy elkezdhessek vele csavarogni. Az elmúlt hétvégéken is ezt tettük. Szombat és vasárnap délelőtt beülünk az autóba és a kellemest összekötve a hasznossal, apa bevásárol és közben igyekszünk szórakoztatóan múlatni az időt. Hanni nagyon jól…..
Az alábbi cikk egy onkológus orvostól származik: Miután évekig azt mondták az embereknek,hogy a kemoterápia  az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más…..
Az utóbbi időben több helyről hallottam egy kultikus sorozat születéséről, amelyet a méltán híres és neves Frank Darabont jegyez. Darabont nevét a legjobbnak vélt Stephen King filmadaptációkból lehet ismerni: ilyen volt a Halálsoron (eredetileg Green Mile) és a Köd (eredetileg…..
A minap megvettem az április 8.-i Slayer, Megadeth koncertre a jegyeket. A 2011-es turné a ’World Carnage’ címre hallgat, ami magyarul nemes egyszerűséggel ’Világi mészárlást’ jelent. Engem elsősorban a Slayer érdekel, akik az egyik kedvenc zenekarom és most…..
Smallpile FilmTiger - Mad Max 2011.01.21 18:55:00
Ha egy Avataron edződött mai fiatal megnézi az 1979-ben forgatott Mad Max-et bizonyos, hogy nem ezt fogja élete meghatározó filmélményévé nyilvánítani. Nincs is baj ezzel. Ennek és a mai kor csúcsminőségű, digitális trükkök arzenáljait felvonultató filmjeinek is megvannak a…..
Egyszer Motörhead Lemmyről olvastam, hogy egy orvos valami kezelése során azt mondta, hogy vigyázzon magára, nehogy balesetet szenvedjen, mert egy esetleges vérátömlesztésben garantáltan meghalna. Megfordítva, ha valaki Lemmy vért kapna, az garantáltan beadná a kulcsot, mert az ő…..
Smallpile Érdekes hét 2011.01.17 17:48:00
2010 január második hete több szempontból érdekes, eseményekben bővelkedő hét volt. Rövid összefoglaló, a teljesség igénye és fontossági sorrend nélkül.1.) Hanni egész héten beteg volt. Így sajnos az év eleji, jól alakult óvodai kezdés kicsit lendületét vesztette. A…..
Smallpile A januári évkezdés 2011.01.10 11:57:00
Régen írtam, most pótolom. A december mozgalmasan telt és ezt rövid összegzésként szeretném is leírni, néhány fényképpel megtámogatva. Ezt azonban egy másik, önálló bejegyzésbe kívánom megtenni. 2011 január a szokásos álmossággal indult. Nekünk mondjuk kivételesen volt,…..
Smallpile Közeleg a tél 2010.11.26 08:23:00
Mivel a hétköznapom úgy alakult, a csütörtöki napon én mentem Hanniért az óvodába. Az óvódások kint voltak az udvaron, Hanni viszont fenn ebédelt. Magdi nénivel kettesben voltak, mert Léda beteg lett, ezért ő a héten nem volt. Meg kellett zabálni, ahogy a kis asztal mellett, a…..
Smallpile BookTiger - A megmentő 2010.11.21 11:40:00
Frei Tamást eddig elsősorban, mint televíziós riporter jegyeztük. Az idei év karácsonya előtt jelent meg első regénye, amely alapján, mint írót is elismerhetjük. Frei eddigi munkássága alapján számomra bizonyított. Szerintem neki ahhoz van különleges képessége és esze, hogy…..
Smallpile Mazda 2010.11.09 14:20:46
Nemrég sikerült átvenni Betti autóját. Eredetileg Honda Jazz-ben gondolkodtunk, de aztán több hasonló kategóriájú autót is megnéztünk. Egész véletlenül jött szóba a Mazda 3-as. Ez a kis autó mindig is tetszett, de aprólékosan soha nem vettük szemügyre. Azt kell, mondjam…..
WebTiger 2010.11.14 18:07:39
@chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért írom én ezt, most egy Mazda-s bejegyzésre.
Betti mai napig nézegeti a Hondát és mondogatja, még mindig milyen "dögös" alakja van.
Smallpile Fokhagyma krémleves 2010.11.13 19:46:00
Kedvenc leveseim egyike a fokhagyma krémleves. A fokhagymát amúgy is a fűszernövények királyának tartom és annak mindennemű felhasználását élvezem. A leves elkészítése roppant egyszerű. Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma2 evőkanál vaj15 gerezd fokhagyma2…..
Smallpile Hanni és a szörnyeteg 2010.11.09 15:24:00
A hétvégén beugrottunk Hannival egy barkácsáruházba, ahol takaró fóliát akartam venni. Igyekeztem gyors lenni, mert Hanni az ilyen helyeken nagy pakolós. Tévedés ne essék, nagyon jól szokott viselkedni, de pakolni nagyon szeret. A fóliák tetején felfedeztünk egy szörnyeteget. Hogy…..
Smallpile A hagyma 2010.11.01 08:37:08
(A cikk ismeretlen szerző fordításából készült) 1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett és csodálkozott, hogy…..
Az ősz mindig meghozza a kedvet egy kis dunakanyari sétához. Igaz, ezennel csak Dunabogdányig mentünk el, Szentendre érintésével. Utunk célja a dunabogdányi Siesta pisztrángos volt. Szerencsések az itteniek, mert nem kell a Szalajka völgyig elzarándokolni, ha finom pisztrángot akarnak…..
Smallpile Egyiptom - 2010 október 2010.10.31 10:16:00
Október elején töltöttünk egy hetet a varázslatos Sharm el-Sheikhben, ami Egyiptom legnépszerűbb turista paradicsoma. A sínai félsziget legdélebbi csücskében fekszik, a Ras Mohamed nemzeti park területén. Sharm el-Sheikh annyit tesz mint a ’Sejk öble’. Hat évvel ezelőtt…..