Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bordolx

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tényleg minden csodaszer hatásos lenne, amit az interneten rák ellen ajánlanak, akkor valószínűleg nem a rosszindulatú daganat lenne az egyik vezető halálok Magyarországon. Gyakori jelenség, hogy anyagi haszonszerzés reményében vagy jóhiszeműen, hiteles bizonyítékok nélkül…..
bordolx 2013.08.24 20:17:35
Kedves forumozgatók!

Bár ebben a témában a "forumozgatás" kicsit szerencsétlen kifejezés, ugyanis sokan azért írnak itt, mert valamilyen formába kapcsolatba kerültek a daganatos betegségekkel. A youtube-on felugró hirdetés: "Az onkologusok gyűlölik az embereket" kapcsán keveredtem erre az oldalra.
Baromira felhúztam magam dolgon, így hát én is elmondanám a véleményemet.
Orvos vagyok ( de nem onkologus), úgyhogy most gondolom sokan hurrognak, ráadásul a "hagyományos" gyógyításban dolgozom, most még többen fújhatnak.

Ebben az országban eléggé orvosellenes a hangulat, ennek szerintem két oka van: a rendszerváltás előtti, illetve régebbről megörökölt poroszos gondolkodás, és orvos beteg kapcsolat (valamelyik irányban! inkább alárendelt, mint mellérendelt szerep), illetve a magyar ember furkálódó rosszindulatú önkritikamentes kapzsisága, a fél információkból történő véleményalkotás, félműveltség.

A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mi az a "rák", csak dobálódzik a szavakkal. A rosszindulatú daganatoknak - annak a rengeteg sok szövettani típusnak - igen szerteágazó viselkedései vannak. Mindegyik típus más és más kezelést igényel, más a kimenetelük.
Ebbe most nagyon nem mennék bele, mert rövid lenne ez a fórum hozzá.
Az átlagember emberi testről alkotott elképzelési iszonyatosan hiányosak. Ez abból ered, hogy a most 40 feletti generáció Marxizmust, Oroszt, meg kommunista ideologiát tanult az iskolában egy alap biologia helyett (ez nem politizálás). Sokan még a saját szerveik számával sincsenek tisztában. Ilyenkor jön az internetről felszedett félinformációkból kreált "nagy" tudás.
Az érem másik oldala, hogy sajnos a betegtájékoztatás nem személyre szabott. ennek oka, hogy nincs rá idő, mindenki rohan, siet leterhelt. Én mindig megpróbálok megfelelő tájékoztatást adni a betegeimnek a várható beavatkozásokról (nem csak a daganatos betegekről van itt szó). Úgy gondolom, hogy még az elégtelen tájékoztatás esetében is túlzott, és elítélendő rágalmazás, hogy egy orvos direkt a rosszabb terápiás lehetőség felé irányítja betegét.
És itt jönnek képbe a netes hirdetések. A betegségével szembesített, hiányosan, vagy nem megfelelő nyelvezettel tájékoztatott rémült beteg elkezd böngészni az interneten, ahol megtalálja a "megfelelő terápiát", és megtudja, hogy az orvosok csúnyán átverik, és csak a pénz miatt a halálba küldik. Gratulálok. És az a szomorú, hogy ezt az ország nagy része el is hiszi. És mindeközben a "rák ellenszerét" hirdető megváltó KURUZSLÓ degeszre tömi a zsebét.
Undorító. Ez a véleményem. Először inkább ezen kellene elgondolkodni, mint azon, hogy kössünk bele rögtön az egészségügyben dolgozókba. Mi is emberek vagyunk. Tessék megérteni! És még én érzem magam kellemetlenül, amikor a betegek vádlóan néznek, hogy hogy merészelek elmenni vécére, illetve inni egy pohár vizet, amikor délután 4 kor először jutok oda, hogy rendezzem a szükségleteimet.

Mindezek ellenére is szeretem a munkámat, szeretek segíteni a betegeken, és ugyanúgy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a fent említett kuruzslókért is, mint ahogy megteszünk kollégáimmal minden ezek áldozataiért is.

Kicsit hosszúra sikerült, de kiadtam magamból. Ha csak egy ember is elgondolkodik ezen, már megérte.
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..
bordolx 2013.01.24 11:47:42
Nem tudom, miért tépi mindenki ennyire a száját. Szerintem az emberek, még ebben az olcsó kategóriában is nagyrészt érzelmi alapon vonzódnak az autóikhoz, mert ha fél életet dolgozott azért, hogy megvegye, akkor kötődik hozzá (sokszor jobban, mint a zsebből fizetős). Mindegy, hogy Skoda, vagy Citroen, vagy Fiat. Az pedig, aki a 90-es évek elején egy olasz-Franciaautós csalódás után nagyságrendekkel megbízhatóbbnak talált egy Feliciát, aztán fabiát vett, az nyilván nem fog azért francia autóra váltani, mert a tesztekben jobb ár-érték arányú. Ez a márkahűség, meg a bizalom, nem pedig a hülyeség. Én is ilyen tapasztalatokból merítek. Volt a családban olasz egyszer. Lehet, hogy másnak jó volt, nekünk végtelenül szar.Aztán inkább vettek a szüleim egy kategóriával kisebb feliciát (full fapad), ami 7 évig zokszó nélkül vitt minket mindenhova. Aztán Fabia jött (újonan), ami 8 éve soha nem hagyott cserben, pedig 230.000 van már benne. Így vettem én is első autónak ugyanolyan fapad feliciát, aztán II-es fabiát. És mindkettő elvitt mindenhová, mindig, zokszó nélkül. Nincs bajom a velük sem esztétikailag, sem sehogy, pedig természetesen van szebb. És valószínűleg a következő is skoda lesz. Bocsi de ez az én véleményem, és azt is megértem valahol, aki a 120-as skodával szopott, és azóta francia párti.

A rapid pedig szerintem nem az Octi helyére való, inkább egy kényelmesebb fabia sedan. És amíg a II-es octavia ki nem fut, nem is fogják venni.

Ha tehetném most én is II-es Octi Family Combi-t vennék 2.0-es 110 lovas CRTDI-vel 5.100.000-ért szerintem most ez a legtutibb skoda.

Azt hiszem igazi kalapos skodás lettem. Szégyen, nem szégyen, ez van.

További szép napot mindenkinek.
Most a legtutibb új skoda szerint
Belsőség Klímával kóma 2010.08.02 06:55:00
5,025 millió forint ESP-vel, manuális klímával, tempomattal kicsit soknak tűnik, hiszen ennyiből bőven kijön az egy számmal nagyobb Kia Cee'd SW, 1,6-os, 115 lovas dízellel. Gondoltam legalábbis én, aztán meg is magyaráztam magamnak, hogy a Volkswagen-technika meg az elismert…..
bordolx 2010.08.04 08:59:26
Kedves mindenki!

Ez az egész blogolgatás olyan tipikus magyaros formában zajlik: "rohadjon meg mindenki, szar minden, csak az a jó, ami szerintem fasza". Senki sem tartja tiszteletben a másik véleményét, mindenki csak fikázni tud (tisztelet a kivételnek). Erről ennyit, most pedig a saját véleményem:

Mi a családban kezdtünk egy full fapad feliciával, 6 évig használtuk, 150e km-t kapott és semmi baja nem volt soha. Aztán lett egy fabia 1.4 100 le. 2004-ben vettük újonnan, 160ezret tettünk bele, semmi baja, 6,5 litert eszik átlagban. Én 2 éve vettem egy feliciát 1999-est. Két éve használom, semmi baja, ha most mondaná valaki, hogy menjek el vele pl. Münchenbe, akkor beleülnék, és mennék.
Ha ezt egyszer eladom, akkor is skodát fogok venni, mert jó minőségű, megbízható. Lehet, hogy kevesebb benne ez extra, de cseszhetem az agyonextrázott francia autómat, ha 4 évesen motorcserés (nekem meg franciaautós ismerőseim vannak. Kiával semmi bajom, japánnal semmi bajom. Franciát nem vennék, mert hiába nyalja ki a seggem, attól még megbízhatatlan. Dacia Dustert meg vegyen az magának, aki Tuareges, x5-ös faszagyereket akar játszani kevés pénzből. Itthon ezek szerint az a státusz, hogy ki ül 20 cm-rel magasabban az út felett 17 colos felnin, peres gumin, 4x4-en. Azta! Ennek így sok az értelme. Ha meg elolvasod a Duster tesztet, az is benne van, hogy kicsit tré a belseje.
Itt a végére már nekem is sikerült belelendülni a fikázásba, de vannak emberek, akik másból nem értenek. Ez az ország csak papíron uniós még jó pár évtizedig, ha addig ki nem rúgnak minket innen.