Regisztráció Blogot indítok
Adatok
justin81

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
justin81 2010.09.11 17:23:50
Kedves kommentezők!

Nem tudom ki rendelkezik egyáltalán közöttetek devizaalapú hitellel gondolom nem sokan?
Kis országunkban nem az a baj, hogy deviza alapú hitelek vannak hanem az ,hogy saját nemzeti valutával rendelkezünk és az ember nem képes felvenni ennek megfelelően hitelt.
Én 4,5 évvel ezelőtt vettem fel svájci frank alapú hitelem lakásvásárlás céljaából feleségemmel, nem volt más lehetőségünk mivel minden magyarországi bank csak 5 millió forintig adott forint alapú hitelt persze nekünk több kellett és hát mit tedjen az ember családot alapítani csak-csak akar, meg hát lakni kell valahol, mi reménykedtünk a jóban. Persze akkor 23,5 évesen örültem hogy összehoztam ezt a dolgot és bizakottam, hogy az árfolyam nem fog az egekbe szaladni.
De kérdezem én az ember miért ne bizakodott és miért ne vett volna devizaalpú hitelt ingatlan vásárlásához ha a mindenkori kormányok elhalgatják gazdasági helyzetünket és hazugsággal tömik az emberek fejét, "Nálunk minden rendben van gazdasági fellendülés következik" :). Ennek tükrében miért ne cselekedne sok hozzám hasonló ember ennek megfelelően. Sokan vágyunk külön egzisztenciára.
Na de ami történ megtörtént, fiatalon közgazdasági ismeretek nélkül én hittem a mesének.
Miután a világválságnak nevezett kreáció felütötte a fejét ezek után nehéz helyzetbe kerültünk anyagilag és más megoldást nem találva, miután munkahelyem is elvesztettem külföldre menekültünk és aki teheti annak is ezt tanácsolom, miért kellene egy átlagpolgárnak magyarországon nélkülöznie és sanyarú sorsok között élnie mint nekem és feleségemnek. Én kívánok mindenkinek szebb és jobb jövőt csak a bankoknak nem.
Szorongassák csak meg őket még ha én többet is fizetek nekik, mert sajnos mi álampolgárok fogjuk megfizetni a bankok többlet költségeit ilyen vagy olyan módon.Az éves kártyahasználati díj 2000-ről emelkedik majd 8000-re és kit érdekel. Havi járandóságukat az emberek átutaláson keresztűl kapják így minden dolgozó kénytelen használni a rohadt bankártyáját. Nyugaton kérem ha valamelyik bank kártyahasználati díjat számolna fel már vinnék is az emberek a másik bankhoz a pénzüket ahol ingyenes.
A bankok használhatják a pénzünket és még mi fizzesünk ezért is, no komment.
Érdekes volt olvasni a cikket és a kommenteket is.

Köszönöm
justin81 2010.09.11 18:57:35
@kaled: Én csak azt nem értem ha profit orientált piaci vállalatokról beszélünk akkor ugyan miért kellett nekik segíteni az adófizetők pénzéből. Ha nekem lenne egy vállalatom és rossz pénzügyi döntéseket hozok mint pl a bankok akkor nekem vállalnom kellene a következményeket mint felelős vezetőnek,tulajdonosnak.
A bankoknak miért kell a segítségükre kelni nehogy tönkremenjenek.
Engem nem zavarna nem lenne kinek tartoznék. Ha csak jogutódlással valaki nem szerezné meg a kölcsönszerződésemet, de ennek nem tudom pontos mi lenne kimenetele.
Ilyen viszont nem fordul elő mert a buta adófizetők pénzéből az okos bankokat majd kimentik a bajból.
justin81 2010.09.11 21:04:00
@Cyr:

Ha nem lesz mit ennem mert a bank tönkre ment akkor az állam rajtam segítsen és a hasonlóhelyzetbe került embereken ne a profit orientált vállalaton.
Akinek meg a mai világban van megtakarítása valamilyen pénzintézetben az nem velem egyrangú proli, az már kérem gazdag embernek számít.
 Akárcsak a kistesók, a Countryman is divatcikk, amelynek vásárlásakor nem a forma kedvéért belegyömöszölt praktikum vagy a valós képességek a döntőek. Ezt a cukiság faktorért kell megvenni. Lesz, akinek megéri.Mai cikkünk blogposztja...