Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flozan

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A unit-linked biztosítást szinte mindenki ismeri, sokan úgy vannak vele, hogy bár ne így lenne. Egy ügynök rábeszélésére (aki gyakran a család régi ismerőse volt, aki pár hétig ügynökösködésből próbált megélni) sokan beleugrottak egy-egy ilyen szerződésbe, aztán sehogy…..
flozan 2012.07.26 11:24:31
Dolgoztam bankban és biztosítónál is. Amikor a jó CHF-es hitelek mentek, senkit sem érdekelt, hogy van lekötött betét magas kamatra, pedig akkor még kétszámjegyű kamatok voltak.Persze, ha alá kellett írni egy jelzáloghitel szerződést, akkor senki sem vonakodott, hogy majd havonta 70-80e Ft-ot kell fizetni.Voltak olyan felelőtlen ügyfelek, akiknek kockázati életet ajánlottam, mégsem vette igénybe, mert vele úgysem történhet semmi a futamidő alatt.Nem kell mindenért az ügyintézőt vagy a pénzügyi tanácsadót szidni, ha valaki nem azt kapta, amit várt.Tény, hogy nagyon sok kókler van a szakmában, kevés társaságra merném rábízni a pénzemet úgy, hogy nem nézek utána. Akár a cégnek, akár a termékeinek, akár a szolgáltatásainak.Így fordulhatott elő az is,hogy sikerült találnom egy olyan UL-terméket a piacon, ami már az 5.évben 100% visszavásárlási értékkel bír, és ha ne adj'Isten megszorulnék, már az első évben is van vv-je.Így max. 5 évet kell várnom, és van olyan eszközalap is, amelyik lejárati garanciával bír, aminek hozama vetekszik a banki kamatokéval, csak ki kell várni.Természetesen ebben is van kockázat, pl. ha idő előtt kilépnék a szerződésből, akkor zéró garancia.De valamit, valamiért.
Függő vs. független: ne áltassa magát senki azzal, hogy egy független cég többet kínál, mint egy függő.Először is, kinek olyan szivacs az agya, hogy 8-10 biztosítótársaság termékének ismerje a paramétereit?Kizárt!Meg hogy "megversenyeztetjük". Igen, jutalékorientáltan versenyeztetnek.Mutassa már meg nekem egy független képviselő, hogy azok a társaságok, akiket képviselnek, hány saját szerződésüket kezelik ott!A függő ügynök, ha ismeri a társaságot, akit képvisel, sokkal felkészültebb lehet, mert neki ha van egy kis sütnivalója, akkor az ügyfélnek olyan terméket ajánl, aminek ugyan szerény a jutaléka,de az elégedett ügyfél a kötelezőjét, lakásbiztosítását,... is odaviszi, és ezzel ő is, meg ügyfél is jól jár (csoportkedvezmény).A függőnek érdeke, hogy ápolja az állományt, a kapcsolatait, hogy a jövőre nézve is legyen követő jutaléka.Ellenben egy független minden évben mást hoz ki nyerőnek,trendibbnek,mert ha felmondatja veled a régit,akkor majd jön az újbóli 100%-os kötési jutalék.Ha valaki szakértő módon akar választani UL-t, inkább hallgasson meg több függő ügynököt, kérje el vagy nézze meg a honlapjukon a termékpalettát, és hasonlítsa össze több társasággal.Sajnos láttam az utóbbi időben olyan független tanácsadó által összeállított anyagot, hogy régi adatokat közölt a cégről, a számokat illetően meg sehol egy hivatkozás.Hát persze, hogy az az A-betüs biztosító jött ki győztesnek, aki a legtöbb bónuszt, és a legtöbb jutalékot fizeti.Teljesen egyetértek az előttem szólokkal, akik rávilágítottak arra, hogy bankba nem 10-15e Ft-ot megy lekötni az ember, hanem több százezeret vagy milliót.De kiszámolta már valaki, hogy kamatvadászként, ha 3 havonta váltogat bankot a magasabb hozam reményében, mekkora bukta a kamatadó miatt?Van befektetés, meg megtakarítás.Válasszuk külön a kettőtt!Létezik a piacon jó UL-termék, meg rossz tanácsadó is, mint ahogyan nagy összegeket befektető milliomos is, meg kis pénzeket megtakarító ember is.
flozan 2012.07.26 11:31:38
@Dr. Furia:
Autód van?Kötelezőt csak kötöttél?Ha nem ,akkor jön a MABISZ!Romániában pl. a lakásokra is kötelező biztosítást kötni!De ha elutazom, sem megyek el úgy, hogy ne legyek védve.
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
Figyelem: spoileresAz Eredet nem csak az év egyik sikerfilmje, hanem nézők ezreinek agyát mozgatta meg az alkotás,  különféle fórdumokon vitáznak, eszmét cserélnek, megosztják véleményeiket (nálunk is volt néhány Elanor kritikájánál). A film végén Cobb megpörgeti a…..
Modorosblog Az önérzetes ügyfél 2010.08.19 07:00:00
-Hallod, teljesen kivagyok. Nap mint nap hívogatnak ilyen telemarketinges csicskák kiváló ajánlatokkal, meg hogy ide meg oda fektessem be a pénzemet - ha volna mit... lerázom őket persze folyton azonnal, ahogy az adatvédelmet meg az esetleges jogi következményeket hozom szóba. Kértem…..