Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parking Kft

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkeresztelték a fővárosi kerékpárkölcsönző-rendszert, a BuBi név 9632 voksot kapott az összes beérkezett 38403 szavazatból. A kerékagyon augusztus 2-án írtunk először arról, hogy a közbringahálózat megvalósításával megbízott Parking Kft. névpályázaton vár javaslatokat…..
Parking Kft 2010.09.17 16:18:19
@tyberius: KÖSZ
Parking Kft 2010.09.17 17:21:57
@F173: Lesz biztosítás a kerékpárokra, lesznek úgynevezett mobil szerelők, akik (minő csoda) bicajjal kirobognak és megpróbálják helyrerakni a lerobbant cangákat, ha meg nem megy, akkor a szerelő műhelybe viszi a két szállítójármű. Szóval lehet strapálni, de persze lesz egy határ, amikor a felhasználónak kell vállalnia az okozott kárért a felelősséget, ezt a szerződés rögzíti majd, egyelőre bőszen dolgoznak a jogászok a részleteken, de a cél nem az, hogy egy vétlen felhasználót bárki lehúzzon, először megpróbáljuk meggyógyítani a beteg bringát, aztán fordulhatunk a biztosítóhoz, s persze a végén be lehet nyújtani akár a számlát annak is, aki vandálkodott... :)))
Parking Kft 2010.09.17 17:23:13
@Rókabilly: 17 óra 28 percig :)))
Bálint barátom - aki már eddig is jó pár remek tippel látta az Urbanistát - a múlt héten az ARC kiállításra sétált ki, ahol jól felhúzta magát az 56-osok terének és mindenek előtt a Műcsarnok környezetének állapotán. Megkértem pár sorban írja már le, mi bántja -…..
Parking Kft 2010.09.06 15:26:45
@Gyárfás: A Parking Kft. korábban arra tett ígéretet, hogy Európai Uniós támogatásból P+R parkolókat létesít. Ez megtörtént, 2 hónappal ezelőtt átadtuk a közel 400 millió forintos uniós támogatással épült közel 600 férőhelyet. Amire Ön még gondolhat, az a Közlekedésfejlesztési és parkolási keret (www.pkfk.hu), amely sajnos egyelőre még nem indult be, lévén a kerületek ne fizetnek be rá semmit. A főváros parkolási bevételei várhatóan jövőre már ide folynak be, s akkor azonnal értesülhet arról, mire fordítják a pénzt. Jelzem, ez szorosan összefügg azzal, hogy a Parking Kft. jövőre kezdi el a közterületi parkolás üzemeltetést. Részletesebben erről a honlapunkon (www.parking.hu) olvashat.
PTinfo Adj nevet a bérbringáknak! 2010.08.31 19:33:00
Bár korábban már foglalkoztam például a párizsi kerékpárkölcsönző rendszer bővítésével, és várhatóan később is lesz szó más üzemekről, a tervezett budapesti rendszerről még nem igazán esett szó itt. Tudom-tudom, nem tömegközlekedés, de szerény véleményem szerint a…..
Parking Kft 2010.09.04 18:32:04
@sanche: A regisztrációs díj lekerékpározható, tehát azzal együtt, hogy az első fél óra ingyenes, voltaképpen megfelelő használat mellett azt is mondhatnánk, hogy teljesen ingyenes. Ez nagyon fontos, de még ennél is fontosabb, hogy a rendszert ne állítsd szembe azzal, hogy 3x5 ezerből már vehetsz magadnak bringát. Vegyél magadnak bringát, használd otthon, járj vele ide-oda, de amikor éppen a belső városrészekben vagy, s nem kerékpárral érkeztél, akkor is tekerhess. Szóval ez nem vagy ez, vagy az kérdése, ez a rendszer nem ezért épül ki. Új közösségi közlekedési lehetőség, amely környezetbarát, amely(nek használata) csökkenti a légszennyezettség mértékét, csökkenti a belső városrészekre nehezedő forgalmi terhelést, aztán még egészséges is és így tovább.
Lezárult a Parking Kft. Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) névadására kiírt ötletpályázat, a hét tagból álló zsűri öt esélyest választott ki az összesen 3727 beérkezett javaslatból. A szavazatokat a Blikk oldalán lehet leadni szeptember 15-ig, a győztest a…..
Parking Kft 2010.09.04 18:24:06
@bringabaro: Tévedés. A rendszer bevételek nélkül sem kerül 200 milliónál többe. Amennyiben a használati díjból és a reklámból bejön a tervezett összeg, akkor optimális esetben a fővárosnak egyetlen fillérjébe sem kerül a rendszer üzemeltetése, nem beszélve arról a haszonról, amit közvetve hoz. Értem én, hogy igyekszel reklámozni a saját üzletedet, de kérlek, ne dobálózz ekkora összegekkel, ha előtte nem tájékozódtál. A kerékpárokra amúgy biztosítást fogunk kötni, tehát erre is ügyelünk.
A Városháza udvarán tartott tegnap sajtótájékoztatót a Parking Kft., ami annyira instant volt, hogy negyedórás késéssel már csak a székek összeszedésére értem oda. Aki azt hiszi, hogy rutinos vén újságíró vagyok, aki megúszva a beszédeket csak a büfére érkezik, az téved.…..
Parking Kft 2010.08.09 10:02:47
@bryan: Igyekszünk :)))
3 nap alatt több, mint 1000 névjavaslat érkezett!!!
Parking Kft 2010.08.16 10:51:22
@Akitlosz: A 1,06 milliérd forintból nem csak a kerékpárokat kell megvenni, hanem ki kell építeni az informatikai, logisztikai hátteret is. Sajnálom, hogy ennyire indulatba jöttél, nyilván a korábbi rossz tapasztalatok teszik. De kivételek mindig vannak, mi azt szeretnénk, ha ez a projekt afféle minta lehetne. Jó példa arra, hogy a pénzt nem mnidig lopják el, hanem előf-előfordul, hogy jó helyre kerül. A rendszer hasznos, és nem az a haszna, hogy nekünk lesz állásunk. Éppen azért is éri, érte meg a Parking Kft-re bízni a kiépítést és üzemeltetést, mert költséghatékonyak vagyunk. A társaság vezetőinek holnaptól sem lesz több a fizetése, a projektbe úgymond integrálódnak a ránk eső költségek. Magyarul és érthetőben: csak az új kollégák felvétele jelent majd plsuz kiadást, de ők a szerelők, szállítók, az ügyfélszolgálatosok lesznek, mind-mind azért és csak azért fognak dolgozni, hogy legyenk kint és legyenek használhatóak a biciklik.
Keresztelőt tervez a Parking Kft. a leendő budapesti kerékpárkölcsönző rendszernek. A fővárosban talán jövőre elkészül a belváros bérbringahálózata, de egyelőre nincs neve. Legalábbis használható. A Fővárosi Közgyűlés 2010. március végén nyitotta meg az útat a…..
PTinfo Párizs kerékpározik 2010.05.27 19:04:00
A Vélib ma már a legtöbb budapesti kerékpáros és városvezető számára is ismert elnevezés. A párizsi bérbicikli rendszert takaró márkanév a világ legnagyobb ilyen jellegű rendszerévé nőtte ki magát, 1700-nál több kölcsönzési pont, és több, mint húszezer canga várja a…..
Most, hogy Demszky több helyen, több témában is címlapokra került (itt például az új kormányon keresi a BKV pénzét -muhahaha-, itt pedig arról szól a hír, hogy tanúként hallgatják ki a BRFK-n a FŐKERT hűtlenkezelési ügyében) életemben először arra vetemedtem, hogy…..