Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szirsa

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismertebb nevén Hoffmann Rózsa. A mondat, amit az óvodai nevelési alapprogramból törölt, a nemi, valmint a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek erősítésének kerülését írta elő. Hoffmann szerint ez a nemi különbségek elmosására tett kísérlet. A…..
Szirsa 2010.08.04 16:07:32
@/ms: Természetesen, a családanya-szerep is egyenrangú azzal, ha valaki menő rakétakutató. Épp erről szól a VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG. (Ami jelenleg sajnos nincs meg, mert a lányok elé sosem terítik oda a teljes palettát. Ők jelenleg csak a rózsaszín különféle árnyalatai közül válogathatnak...) Hogy a lányok ne csak óvónők, fodrászok, jogászok, vagy orvosok lehessenek, hanem ha akarnak, pilóták, gépészek, vagy (a Te példáddal élve) rakétakutatók, minden mennyiségben. Persze, tanulhatnak ilyesmit, mert az iskolából nem lehet kitiltani őket (szép is lenne...), csak épp a begyöpösödöttek nem vesznek tudomást sem az üvegfal-, sem pedig az üvegplafon-jelenségről. Előbbi pontosan a pályaválasztás korlátozottságát jelenti, utóbbi pedig azt, hogy a nők nem, illetve csak nagyon kis létszámban vannak jelen a felső vezetésben, szinte minden munkahelyen. És azért szerepel az "üveg" a kifejezésben, mert látszólag szabad a választás és az előrejutás, valójában azonban nem. Az egész gender-téma erre lett felépítve. És persze kiterjedt az árukhoz, szolgáltatásokhoz, egészségügyi ellátáshoz, stb. való szabad és egyenlő hozzáférésre is.
Szirsa 2010.08.06 13:31:09
@virgo: Bocs, de én már kifejtettem a véleményemet, annál pedig többre tartom magam, mint hogy olyan agyhalottak személyeskedéseire reagáljak, akik efféle "kommentelések" révén élnek társasági életet (úgy látom, elég sűrűn megfordulsz itt - ehelyett inkább tehetnél is vmit, hogy a világ olyan legyen, amilyennek nagyszerű elméd felvázolja neked), és nyilvánítanak véleményt, egyébként pedig bután kushadnak a társadalom legmélyén. Na pá!
Szirsa 2010.08.06 13:35:28
@virgo: Pontosan erről beszéltem, nagyszerűen illusztrálod a fajtádat :) Egyébként én már kifejtettem a véleményemet, ezen felül már csak személyeskedés zajlana, amiben tudom, hogy te nagyon jó vagy, nekem viszont ilyen mennyiségben már uncsi. Bocs. Pá!