Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiiso

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LifeTILT A Risztov Éva Sztori 2012.08.18 21:11:45
1 óra 57 perc 18 másodperc. Ennyi kellett hozzá, hogy egy ember élete gyökeresen megváltozzon, és a szakma nagy részének szemében leírt, bukott sportolóból olyan csillag váljon, ami fényesen ragyog, és akihez persze most a legnagyobb kritikusai is közel akarnak kerülni, hogy ők…..
Nagyon bátor az a reklámcég, amely kitalálta, hogy a halálfélelemmel próbál népszerűvé tenni egy alapvetően nyugalmat árasztó autót. Pedig pontosan ez történt a Lexus esetében. Úgy látszik, a japánok is megelégelték, hogy potenciális vásárlóik minden eddigi…..
kiiso 2012.07.21 23:35:51
@Zuckerbrot: gondolkozz mielőtt baromságot írsz. Szimpatikus hatás? Kisiskolás korodban felelés előtt nem dobogott jobban a szíved? Vagy pont futottál előtte?
A Lexus GS árpolitikája mar és horzsol, kérdés, hogy ez és a hibrid hajtáslánc elég lesz-e ahhoz, hogy végre beérje a prémium-triót és elnézzék hibáit? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
kiiso 2012.06.13 15:52:25
@Fiery:
2006-os LS újításai az akkori konkurenciához képest:
- LED tompított
- aktívan kormányzó sávtartó automatika
- valósidejű akadályfelismerő és automatikusan fékező ütközés előtti biztonsági rendszer
- vezető aktivitását figyelő érzékelők
- 8 fokozatú váltó
- teljesen automata parkolórendszer

Ezek közül az 1,3,4,5 pont világújdonság és elsőként az LS-ben mutatkozott be. ;)
kiiso 2012.06.13 16:37:17
@Fiery:
Valóban, az eslő kettő együtt tényleg nem ment (már megoldották ha jól tudom).
A váltó egy kényelmi dolog, innovációnak tartom, amit az is bizonyít, hogy lassan minden prémium autóban 8 fokozat lesz. Ellenben a 16 henger nem terjed... :)

Egy biztos: a Lexusnak jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a marketingre, hogy a berögzült téveszmék a márkával szemben megszűnjenek, és az újításokat megismerjék az emberek és azokat a márkával azonosítsák. Csak hasonlítsuk össze az amerikai és az európai lexus weboldalakat...
kiiso 2012.06.13 19:05:06
@Ciri:
"A Priusban jelent meg először."
Olvasd el az utolsó mondatot is.
Az első generáció még nem aratott osztatlan sikert, ami érthető: senki, egyebek közt én sem értettem, hogy mire jó egy vékony laptop. Egy hordozható gép legyen kicsi, meg könnyű, a vékonyság viszont csak öncélú, igaz, nagyon látványos majomkodásnak tűnt. Nem is nagyon…..
kiiso 2011.06.21 22:12:37
@szakipeet: mire nem elég neked a HD 3000 az airben? :)
Az iFixit talán még be sem kapcsolta, máris darabokra szedte az új iMacet, és hát most érdemes volt belevágni a munkába: alapvetően hasonló a gép felépítése, mint elődjéé volt, de van benne néhány markánsan újszerű megoldás.Kiderült például, hogy egy még meg sem jelent…..
kiiso 2011.05.06 10:44:58
@Nindu: NEM vszik ki a dvd írót, hanem az alá teszik!
guide-images.ifixit.net/igi/XMBpXCwasYbKbIPw.medium
Amerikában négyhetes várólista van, esélyed sincs hozzájutni a tablethez, itthon meg egyelőre folyamatos a raktárkészlet. Pontos infók nyilván nincsenek, de annyit sikerült kiderítenem, hogy megállás nélkül érkeznek Magyarországra az iPad-szállítmányok, igaz, inkább csak…..
kiiso 2011.03.31 22:14:35
@Handras: Javaslat: kis öntapadós etikettekre nyomtassátok rá az adatokat (pl:64 Wifi B), és azt ragasszátok rá a dobozra. Nem kell filctollal sz@arozni, gyors, tiszta megoldás.
Tegnap az Apple kiadta a nyáron megjelenő új operációs rendszerének Developer Preview verzióját, így most még közelebb kerültünk a végleges oroszlánhoz. Amit eddig tudtunk, azt itt foglaltuk össze, itt pedig a Gestures and Animations résznél találhatjuk a videót, ami gyorsan…..
Appleblog Store Down! 2011.02.24 11:38:00
Egy-két órán belül megismerhetjük az új MacBook Prókat, azt mondom! Update: ez az egész napos szívatás tök béna, meg unalmas is...
Egy német oldalon jelent meg először az a konfiguráció, ami persze lehet akár kamu is, de megeshet, hogy valódi: a napokban a világ összes fontosabb országába megérkeztek azok a lezárt dobozok, amikben valami Apple titok rejtőzik: a kaliforniai cég megtiltotta, hogy határidő előtt…..
kiiso 2011.02.23 16:30:26
@The Deed inventor: Az integrált megoldás rá van forrasztva az alaplapra, míg a dedikált egy belső porton keresztül csatlakozik ahhoz. Az integrált VGA-nak nincs saját memóriája, a rendszermemória egy részét használja. Általánosságban elmondható, hogy az integrál megoldások gyengébbek.
DE! Szerintem amit itt sokan összekevernek: a mostani 13"-ban lévő 320M is integrált!
Az intel HD 3000 egybe van építve a cpu-val (nem csak egy lapra van forrasztva vele), aminek előnye a jobb energiagazdálkodás.
A 13"-osban nem hiszem hogy a cuda (az nvidia GPGPU-képességek kihasználására fejlesztett rendszere) hátrány lenne, photoshopnál, vagy videoszerkesztésnél előbb lesz CPU limit. Flasht meg elvileg a HD 3000 is gyorsítja/gyorsítani fogja.
kiiso 2011.02.24 10:45:40
@Részegfilmes: Photoshop csak egy-két plug-in-nél használ cuda-t, a GPU gyorsítás ezeket leszámítva nem a cuda-nak, hanem az OpenGL-nek köszönhető, amit tud az AMD és az Intel HD is. Premiere használ bizonyos effekteknél meg rendernél cuda-t, de ott is csak bizonyos támogatott kártyáknál (www.adobe.com/products/premiere/systemreqs/), amelyek vagy quadro-k, vagy sima asztali vga-k, szóval apple notebookban sosem voltak.
Az említett "gazdasági számítási feladatok"-nál nem tudom hogy mi a helyzet, de a nyakamat tenném rá, hogy ott is csak a quadro-k támogatottak, szóval ilyen szempontból nincs jelentősége a cuda elvesztésének a MacBookokban.
Az igazság az, hogy az nVidia remek marketingmunkát végzett a cudaval, nagyon sokan keverik ezeket a dolgokat, és azt hiszik, hogy minden a cudanak köszönhető.
Félreértés ne essék, szerintem is jó a cuda, de a macbookok esetében zéró jelentősége volt.
kiiso 2011.02.24 10:47:34
@kutyek: Egyetértek! Kb. ugyanazt írtuk! :)
Appleblog Antibakteriális iPhone 2011.02.23 11:31:00
Gondoljunk csak bele, hogy mit össze tapogatunk egy nap: kilincsek, pénzérmék, kapaszkodók a b‬uszon, közben meg terjed az ebola. Az influenza viszont tényleg itt van, szóval ez az antibakteriális iPhone tok egészen aktuális. Az Anokimobil Ecoskin újrahasznosított anyagból készült…..
Az egészet kezdem a háttérsztorival, aztán utána átadhatjuk magunkat a specifikációk okozta kellemes borzongásnak: eszembe jutott, hogy tök jó lenne az Apple rövidesen frissülő laptopcsaládjáról szóló pletykákat a sima felsorolásnál valamivel izgalmasabban tálalni. Megkértem…..
kiiso 2011.02.09 08:45:12
Appleblog Apple Store Down 2011.01.26 08:02:00
Mi jöhet még? Fehér iPhone? SSD-s MacBook Pro? A 350.001. alkalmazás az App Store-ban?Tényleg, mi jöhet még?UPDATE 1:Ahogy azt már jeleztétek is páran, a leállás közben elkezdett megújulni az Apple.com. A Store még mindig zárva, de a főoldalon már új a menüsor. A váltás nem…..
Appleblog Végre megint a Mac 2010.10.16 08:44:30
Szeretem én az iPhone-t, jó az iPad, de valahogy egyre többször érzem úgy, hogy az Apple-nél elhanyagolják a Macet, hogy több fejlesztést szeretnék látni, hogy hardveresen és szoftveresen is lehetne mit csiszolni a koncepción, ezért is örültem meg annyira a hírnek, hogy jövő…..
Csaba már megírta, hogy az Apple az egész iPod palettát felújíthatja, eddig azonban gondolatban leginkább az iPod touch-csal foglalkoztunk, hogyan fog passzolni a dizájn az iPhone 4-hez úgy, hogy ezt a nagy sikerű, remek ötletet, a házon kívül vezetett fémantennát elhagyják. Az iPod…..
Az első forduló ugye ma hivatalosan is véget ért, akik azon nem indultak, azoknak már a második résszel sem érdemes próbálkozniuk, hiszen a két jó válasszal csak együtt lehet részt venni a sorsoláson, aminek a fődíja egy 16 gigabájtos iPád! Összesen 516 jó válasz érkezett,…..
A Bare Feats egy tök jó tesztet készített, aminek önmagában persze nincs semmi értelme, de ki ne szeretné a bűvészkedést a számokkal, az egy dollárra leosztott teljesítmény vizsgálatát, a drágább, de olcsóbb-típusú összeállításokat, vagy a kikötözős pornót? Utóbbiról…..