Regisztráció Blogot indítok
Adatok
llbalazs

362 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy magyar üdítőital gyűjtemény Magyarországon. Tarlós László szenvedélyébe, a 25 éves gyűjteményébe adott betekintést. László Dél-Amerikában nőtt fel, és már ott is gyűjtötte az üdítőitalos üvegeket. A rendszerváltozás után tért haza Magyarországra. Akkor indult újra a gyűjtés, immáron a…..
András! Harminc éve ismerlek. Hosszabb ideje ismerlek, mint nem. Ez önmagában nem nagy dolog, hiszen akiket életem első felében ismertem meg, azokkal mind így vagyok. Már akkor is voltak ezek a függőleges kompozícióid. Emlékszem akt torzókra, arra a több méteres absztrakt képedre. Mindig az volt a…..
Nóra, Zoli meg én Valami 2020.09.13 02:24:40
A valami A magyar nyelv értelmező szótára, két első meghatározása szerint; - „Meg nem határozott vagy meg nem határozható ismeretlen tárgy.” - ”Közelebbről meg nem határozott vagy meg nem határozható elvont dolog, esemény, ügy vagy gondolati tárgy.” Ebből kiindulva kijelenthetjük, hogy a valami…..
Festőként tudom, hogy nagyon fontosak a tanítások átadása. Ezek a mesteri láncolatok. Végülis arról van szó, hogy valaki eljut valahová, és azt a tudást átadja – a tanítványnak nem kell mindent elölről kezdenie, folytatni kell. Ezért fontos. Sőt igazából tanítványi láncolatnak hívják. Mégis…..
Bemutatták a Virgin Galactic VSS Unity nevű utasszállító űrhajójának belsejét - virtuálisan. Nagy lépés ez - mondhatnánk. Viszont eszembe jutott egy fotó, ami anno nagyon tetszett. Bár akkor a számítástechnikus barátaim mind azt mondták, vannak vicces rendszergazdák. Lényeg, hogy most már szükség…..
A babona olyan, többnyire vallási eredetű tévhit, amely bizonyos változások, jelenségek létrejöttét a természet törvényeinek ellentmondó törvények működésének, illetve bizonyos eszközök, eljárások, körülmények titokzatos következményének tulajdonítja vagy ezzel magyarázza - mondja a magyar nyelv…..
Nóra, Zoli meg én A Mohácsi 2020.07.09 02:09:03
Sokáig nem értettem miért foglalkoznak művészek a közélettel. Látszólag egy emocionális dolog a művészet. Talán túlmisztifikált is. Pedig 10% munka 90% nézés. De ebben a 90%-ban pörög az elme. A képen - is. De máson is. Ráadásul azon pörög, hogy jó-e? És a pörgés, meg a jó-e - sokszor teljesen…..
Minden elkezdődik valamikor. Az biztos, hogy ehhez a kezdéshez, szükséges egy pillanat, amikor a dolgok szinkronba kerülnek egymással. A mikor – visszanézve, különböző távlatokból, változhat. Sőt minden változhat. Talán amikor a minden és a változás került szinkronba Szonja életében, akkor…..
Egy dolog állítható biztosan, hogy ami elkezdődik, az el is múlik. Különösen igaz ez az összetett jelenségekre, melyek mulandóságára az utolsó négy sor hívja fel a figyelmünket. Az előző bejegyzés után elgondolkodtam azon, hogy az összetett kezek összetett jelenségnek számítanak-e? A Common…..
Buddha és Szubhúti közötti beszélgetésben többször elhangzik a Gyémánt szútrában, hogy aki a tanítóbeszédnek az utolsó négy sorát megjegyezné, és másoknak átadná azt a tanítást, érdemeket szerezne. A négy sor így hangzik: „Minden összetett jelenség álom, ábrándkép, buborék és árnykép, akár a…..
Szóval, van a buddhistáknál a Hármas Kosár – Tipitaka. Ez a théraváda buddhizmus páli nyelvű szent iratainak gyűjteménye. A három kosár a következő: Szutta-pitaka, a prédikációk kosara, ami Buddha beszédeit tartalmazza; Vinaja-pitaka, a fegyelem kosara, ami a szerzetesi élet szabályainak…..
Az egybegyűltek Buddha - 1 nagy szerzetes - 12 000 gyakorló és nem gyakorló személyek - 2 000 mahászattva bódhiszattva - 80 000 Sakra Dévánámindra - 1 ég fia - 20 000 nága király - 8 nága királyok kísérői - 100 000 kimnara király - 4 kimnara királyok kísérői - 100 000 gandharva király -…..
Nóra, Zoli meg én A Svéd 2019.12.24 04:14:01
Asztrológiai tanulmányaimat több, mint húsz éve kezdtem.  Valahogy úgy adódott, hogy ezt is ketten tanították. Mireisz Laci és Kovács Gábor. Gábor nagyon ismerte a konstellációk megjelenési formáit. Át is adta ezt a tudását. Az analógiák rendszerét. Az analógiás gondolkodásmódot. Ő volt a Svéd,…..
Nóra, Zoli meg én Múlt vasárnap 2019.12.14 03:15:18
Festettem megint - angyal persze. Ahogy szoktam elküldetem Szabinak is. Küldött verset. Szomorút - ez meglepett. De hát színházi ember. Írta is - ez a helyzet most a színházakkal szomorú.   Úgy szeretnék olyan helyen Ahol bármi lehetek ami lenni akarok Még ha rossz is vagyok éppen Hogy…..
Gyuri rám írt pénteken - kár, hogy nem megyek. Kár, de nem volt időm. Persze gondoltam rájuk már rögtön, ébredés után, szombat reggel. Volt valami kapcsolat. Sütött a nap - festeni mentem.  És tényleg történt valami. Ott volt egy félig kész kép - elég gyorsan. Hetek óta nem jött össze. A…..
Nóra, Zoli meg én Az idő 2019.11.12 05:13:37
Van hogy számít az idő. Nemrég két kávét vettem - előrecsomagoltat. A lejárati idejük épp egy perccel tér el. Lehet számított volna - de megittuk...
Nóra, Zoli meg én Van amikor 2019.10.15 04:49:11
Amikor tényleg sikerül valami izgalmas. Valami, ami visszacsatol valahová, ami fontos volt. Na ez most egy kép volt. Ez. És utána felmerül a kérdés, hogy kell-e még?  És lehet ücsörögni a kép előtt. Majd egy üres felület előtt, hogy legyen valami. Esetleg egy kávé, vagy még egy. Na ez most,…..
Nóra, Zoli meg én Szabi megint 2019.10.13 01:56:12
Van egy csoport, akiknek mindig elküldöm a képeimet - amint úgy érzem, hogy megvan, vagy majdnem megvan. Érdekel a reakciójuk. Hogy nekik mit hoz elő.  Nem összehasonlításként, hogy nekem mit jelent. Nekem egy kép. Tetszik, szeretem - jól sikerült.  Általában nincs mögötte üzenet. Meglátok egy…..
Láttam egy lányt - az edzőterem előtt.  És aztán erről rengeteg minden eszembe jutott. Persze a Vénusz, meg a szeretet, meg a megélés lett a vége. De már nem emlékszem. Tán mégsem annyira fontos. Lényeg az volt, hogy a lányt már messziről kiszúrtam, háttal állt, és gyönyörű gömbölyű feneke volt.…..
Ma ebben voltam. Sürgősségi angyal festésben. Szabi küldött verset. Még tegnap. És nem volt megfelelő angyal hozzá. Hát festeni kellett.   ..
Amikor nem is vársz semmire - de egyszercsak pittyen a telefon. Üzenet. Váradi Szabolcs. Rég nem írt.  Úgy látszik - néha - Szabi, meg én, meg az idő, na meg az istenek együtt mozdulunk.  Bírom. Szabit is, az időt is, az isteneket is - és néha magamat is.    ..
Tényleg nagyon szeretem az analógiákat. Legjobban azt szeretem, amikor játszhatok velük.  Amikor megkereshetem a kapcsolatokat különböző rendszerek között. Mert erre kifejezetten jó. Mostanában az italokkal játszottam.  Itt az eredmény. Híres magyar alkimisták.          ..
Edit ma egy nagyon szép történetet mesélt el. Gyermekkorában a legjobb barátnője volt a szemben lévő új házban lakó, saját szobával, versenybiciklivel és zongorával rendelkező lány. Most a második legnagyobb üdítőitalos cég egyik vezetője itthon. Edit meg évek óta építi a saját üdítőitalos…..
A függő keletkezés írja le az érző lények újjászületésének folyamatát. Persze a legáltalánosabb a 12 lépésből álló. Ettől eltérő is lehet - elég demokratikus a buddhizmus.  Ezt a 12 lépést inkább láncszemnek nevezik - 12 nidána. Tévelygés - késztetések - tudatosság - név és forma - hat érzékszerv…..