Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gen. petraeus

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
by 5.g & CSM & Rammjaeger83 & SchAA KatPol sem mehet el szó nélkül az utóbbi hetek gyakran forradalminak titulált közel-keleti eseményei mellett. Minthogy azonban naprakész információszolgáltatásban minden igyekezetünk ellenére sem vehetjük fel a versenyt a nagy…..
gen. petraeus 2011.01.31 22:28:14
@SchA: abszurdnak eleg abszurd foleg az hogy 30 evig nem nagyon szegtek meg, mondjuk mubarat rezsimenek es a legtobb arab rezsimnek mindig is fontosabb volt a sajat hatalmuk/gazdagodasuk mint a "palesztin ugy" rajottek hogy se a palesztinokat nem szeretik annyira, se nem tul kifizetodo izraellel haboruzni, viszont az ellensegkep mindig jol jon.

A 3ikben igy teljesen igazad van sajnos a forradalmak sajatossaga hogy altalaban egy szelsoseges csoport szerzi meg a hatalmat lasd, kakobinusok, bolsevikok, iszlamistak, es altalaban a sajat forradalmi testvereik kiirtasaval kezdik tenykedesuket.

es ugy egyebkent info az eredeti kerdesemre?

kinek vannak abramsaik? koztarsasagi garda?
tegnap tuntek fel az elso abramsok, eddig csak a jo oreg M60 asok es veluk valszeg sorozottak voltak az utcakon.
gen. petraeus 2011.02.01 00:24:27
@bz249: itt nem az a kerdes hogy melyik tankkal praktikusabb tienam terezalni a tomeget.

sokkal inkabb az hogy mit csinal a koztarsasagi garda? Mit csinalnak az elit egysegek?

alig talalni infot arrol hogy hol van a koztarsasagi garda, vagy hogy milyen egysegek vannak az utcan.

a garda valoszinu abramsokkal van felszerelve illetve az abramsokat a legmegbizhatobb legjobb privilegizalt egysegek kapjak az O megjelenesuk az utcan azt jelentheti hogy a rezsim nem adja fol. lehet hogy mubarak nelkul egy uj arccal de (szerencsere) maradnak.
gen. petraeus 2011.02.01 09:28:00
@E.Katolnai: osszekevered a nepesseg szamszeru novekedeset a nyers szuletesi aranyszammal es az általános termékenységi arányszámmal. az utobbi ketto alakuasa komoly hatassal van az elsore de egy nepessegrobbasnas utan hosszu ido telik el mire a nepesseg csokkeni kezd, javaslom a demografiai alapfogalmak tanulmanyozasat.

pl. hu.wikipedia.org/wiki/Demogr%C3%A1fia

@bz249: ketlem hogy igy gondolkodnanak, sokkal inkabb szamit egy egyseg megbizhatosaga es elhelyezkedese mint a felszerelese, tomegoszlatasra mindket tipus alkalmatlan (aldozatok nelkulire), meszarlasra mindegyik alkalmas. A kulonbseg az alakulatok kozott van, a hds donto tobbsege sorozott (foleg a szegenyebbek kozul kerul ki) az elit alakulatokban tobb a hivatasos a garda meg teljesen az ha jol tudom. bennuk jobban bizhat a rezsim gondolom elmondtak nekik hogy mi tortent iranban az amerikaiak altal kikepzett tisztekkel a forradalom utan...
az abrams kerdes csak azert jott elo mert erdekelt hogy mit csinal a koztarsasagi garda ha nekik csak abramsaik vannak akkor annyit lehetne tudni, hogy pentekig nem OK voltak az utcan.
 Ideje számot adni történelmi-földrajzi tudásotokról, a forradalom apropóján egy forradalmi kvíz. Ha nincs kedved próbára tenni magad, akkor csak nézd meg, hogyan forronganak a világ többi részén!Fotók következnek az elmúlt évtizedekből, a kérdés, hol készültek.…..
„Annyi év távlatából is tisztán emlékszem bevonulásom napjára. Az ember éppúgy nem felejti el, mint az első csókot.” – írja Kelempájsz, és bizony egyet kell értenünk vele. A két fontos esemény közötti nagy különbség mindössze annyi, hogy a bevonulás után…..
gen. petraeus 2010.10.02 17:10:35
@Michael Collins:
a starship troopers vilagkepe pont, hogy forditva mukodott.

a valaszto/valazthatosagi joghoz kellett bevonulni, ha nem akartal bevonulni akkor lehettel barmi csak plitikus/koztisztviselo nem,

errefele viszont vittek mindenkit es rendes kikepzes helyett elszurtak 6-12-18 honapot az ember eletebol...
Az ENSZ-testület jelentése megállapította, hogy a tavaszi flottilla-megtámadás brutális volt. Mi annak idején kimondtuk a támadásról, hogy jogsértő, és fölöslegesen keménykezű volt. Ugyanakkor az is belátható, hogy a flottilla valószínűleg tovább haladt volna a nemzetközi…..
gen. petraeus 2010.09.23 21:54:00
@flea: ott a pont, oriasi a kulonbseg az izrael allam politikajat tamadok, az izrael ellenesek es az antiszemitak kozott, a posztiro sima propagandat folytat.
Izraelnek joga volt megallitani a hajokat, a torokok ellenalltak, mire szamitottak? Ettol fuggetlenul nem neveznem az aktivistakat antiszemitanak joreszuket meg izrael ellenesnek sem.
Aki érdeklődik a 2. világháború iránt, de már nagyon unja, hogy ebben a témában az ismeretterjesztő TV-csatornákon állandóan csak az angolszász fegyverek örök dicsőségét zengő, szenzációhajhász amerikai v. brit műsorokat ismétlik, annak a figyelmébe ajánlanám a Nagy…..
Libanon leghíresebb síita szervezetéről sok dicső és kevésbé szép, valódi és kitalált történet kering az interneten. A utóbbi időben azonban előkerült egy sztori, amit mostanában egyre nagyobb hévvel nyom a neokon sajtó, és amit nem tudok hova tenni. Naszrallah élcsapatának…..
gen. petraeus 2010.08.02 00:03:45
Nehez ertelmeznem, hogy mit ertesz az alatt, hogy:

"Én csak azt állítottam, hogy a HA betartja ezt az elvet. "

A hezbollah egy libanoni sita szervezet, fobb izraelhez kotodo eredeti celja libanon felszabaditasa volt. Az izraeli kivonulassal ez teljesult. szoval akkor min szivoznak? ja hogy kozben celjaik modosultak a cionista entitas elpusztitasara, szerencse, hogy izrael nem aranyosan jeloli ki celjait ami igy a siita entitas elpusztitasa lenne, es nekik meg eszkozuk is lenne hozza....
De inkbb vizsgaljuk meg a 2006 os konfliktust. A HA Vezetoje nyilatkozta azt, hogy ha tudjak, hogy izrael ilyen brutalisan fog reagalni nem raboltak volna el a katonakat. A HA celja a tamadassal a fogoly szerzes es az ezzel jaro propagnda gyozelem, ill. targyalasi elony volt.
Ehhez jol valasztottak meg az eszkozeiket (aranyosan) el is ertek kozvetlen celjukat, az akcio katonai resze sikeres volt, csak az izraeli reagalast nem mertek fel jol.
Izrael elsodleges celja viszont nem a katonak kiszabaditasa, vagy a megtorlas volt hanem az elrettentes. Azt akartak elerni, hogy legkozelebb a HA nagyon meggondolja, hogy erdemes e izraeli teruletre atruccani, plusz a raketa tamadasokat is meg akartak akadalyozni.
Izrael ehhez a celhoz rendelt megfelelo eszkozoket (aranyosan) es el is erte a celjat a haboru ota eltelt 4 evben sokkal nyugodtabb a hatar terseg. Pont ugy mint Gaza eseteben.
Tehat az "aranyossagot" ha mar mindenkepp ezt a szot kell hasznalni a sajat celok elresehez kell merni. Ebben az osszefuggesben a bejrut elleni nuklearis csapas lett volna aranytalan, szuksegtelen es kontraproduktiv, a full scale izraeli tamadas az aranyos eszkoz volt az elerendo celhoz.
Ezt a peacemongerek ugy talaljak, hogy milyen aranytalan 1000 embert megolni 10 halottert cserebe, ez propagandaba elmegy de komoly szakmai irasba szerintem nem fer bele.
gen. petraeus 2010.08.02 18:23:23
@stoppos76: azota amiota ugy dontottek, hogy attorik a blokadot, az izraeli fellepes jogos volt a kivitelzest viszont nagyon elszurtak.
gen. petraeus 2010.08.02 23:39:31
"A HA Izrael elleni módszereiről beszélt egy kommentelő, és arra írtam, hogy ezek Izrael Libanon ellen alkalmazott módszereivel arányban vannak, sőt."

ahogy korabban irtam ezt en nehezen ertelmezhetonek tartom, hisz nincs sok ertelme a felek modszereit egymashoz hasonlitani, aranyokat keresgelni, hisz celjaik, lehetosegeik, politikai hatorszaguk, nemzetkozi szerepuk es megitelesuk teljesen kulonbozo. az alkalmazott eszkozoknek a sajat kituzott celjaikhoz kell "aranyosnak" lenniuk.

A sheba farmok es a Kfar Shouba domb minimum vitatott hovatartozasuak, Ghajar egyertelmuen a golan fennsik resze, az ott lakok meg veletlenul se akarnak libanonhoz tarttozni, inkabb maradnanak a izraeli megszallas alatt, (ha mar sziriahoz nem csatlakozhatnak) meg tuntettek is egy esetleges izraeli kivonulas/libanoni bevonulas ellen.

A HA celjaival kapcsolatban igazad van, ok nem hamasz, annyira nem ertelmetlenek.

Izrael eredeti celjaval kapcsolatban a libanoni haboruban nincs olyan kiterjedt tudasom, mint neked, de az szamomra eleg egyertelmu, hogy ha csak a katonak kiszabaditasa lett volna a celjuk, nem bombazzak szet a fel fovarost, az egyik deklaralt cel a HA levalasztasa a libanoniakrol, az ilyesmit nehez megitelni, (es szerintem ketseges is a siker) mert ezek hosszutavon mukodnek, ha mukodnek, az biztos, hogy a HA nepszeruseget nem novelte a haboru legalabbis nem libanonban lehet hogy gazaban igen de ez ebbol a szemponbol nem szamit. A haboru alatt mert rendkivul magas tamogatas a haboru utan nagyon lecsokkent es sokan kerdojeleztek meg a HA haborut kivalto politikajat, illetve a lehetoseget annak, hogy sikerul a HAt valaha is integralni a libanoni fegyveres erokbe.

"Ha azt mondod, hogy a 2006 az elrettentést szolgálta, akkor miért került elő a 2008-2009-es gázai háborúnál az "elrettentés hitelességének visszaállítása", mint cél?"

azert volt szukseg az elrettentes visszaallitasara, mert a HA kitunoen helytallt, igaz kozben libanon fele elpusztult de az IDF erzekeny vesztesegeket szenvedett, a HA megtanulta, hogy nem lehet izraelt provokalni ez mar nem 82, a libanoni belpolitikara jobban kell ugyelniuk, mig az IDF megtanulta, hogy tul sokaig ultek a baberjaikon.
Gazaban aka "sztalingrad" es az "izraeli katonak sirhelye" annyi tortent, hogy a hamasz fejebe vertek, 1, hogy az IDF gyorsan tanul, 2, ok nem HA, a hamasz teljesitmenye szanalmas volt, se felszerelesben, se kikepzesben, se elszantsagban nem ernek fel a HA val.

es vegul az utolso megjegyzesrol a peacemongerek halott szamlalos maniajarol, pont azt irom, hogy nem lehet a halottak szamat osszehasonlitgatva kovetkeztetest levonni arrol hogy mi igazolhato es mi nem. ezek egymastol fuggetlenek, a WTC nem igazolja peldaul a hadithai meszarlast, ugy ahogy az se igazolna a wtc elleni tamadast, ha az USA nem 30 hanem 30.000 muszlimot olt volna meg 9/11 elott. milliok megolese is lehet igazolt, mig egyetlen embere is lehet haborus buncselekmeny.

A terrorizmus egy hatekony eszkoz es termeszetes, hogy hasznaljak is, de ez meg nem teszi semmilyen korulmenyek kozott igazolhatova. ugyanugy ahogy a haborus buncselekmenyeket se igazolja a masik fel terrorizmusa.