Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horzsu

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most olvasom a hírt a Magyar Földrajzi Társaság honlapján, hogy a szakiskolák döntő többségében idén szeptembertől megszűnhet a földrajz oktatás. Mivel a Pangea blog alapvetően földrajzos, és remélhetőleg némi hatással van a hazai földrajzos ismeretterjesztésre, nem mehetünk el szó nélkül a…..
horzsu 2016.04.22 17:23:18
Nekem általános iskolában a földrajz volt az egyik kedvenc tárgyam és gondolkodtam egy ideig, hogy földrajzot kellene tanulnom egyetemen majd. Középiskolában sajnos csak 2 évig volt földrajzunk, de akkor legalább angolul, ami különösen jó volt. Mivel szakközépiskola volt, ezért szabadon választható volt hogy földrajzot vagy cél ország kultúráját szeretne-e tanulni a diák (célország a kéttannyelvű osztály fő nyelvének országa). Én természetesen földrajzot választottam, mert már hiányzott, és mert magasról tettem az amerikai jogi rendszerre és az angol parlament felépítésére. Jó döntés volt, földrajzból is érettségiztem. Aztán belegondolva a potenciális elhelyezkedési lehetőségekbe (engem főleg a természetföldrajz és térképészet érdekelt), végül másik szakmát választottam. Ennek ellenére a mai napig örülök minden földrajzos témának és még mindig az aktív könytáramban van A Föld, amelyen élünk című könyvsorozat, amit az általános iskolában használtunk. Azt nem tudom, hogy vajon a jó tanároknak, az alapvető érdeklődésnek a téma iránt, vagy valamilyen készségemnek köszönhetően a mai napig jól olvasok térképet és nem tévedek el könnyen. Az általános műveltséghez való hozzátartozás mellett szerintem a térképolvasási képesség miatt is fontos a földrajz oktatás. A GPS, bár remek szerkezet, nem mindig a legjobb megoldás és esetenként nem is működik túl jól (Izlandon például hagy kivánnivalókat maga után).
Az említett okokon kívül szerintem a földrajz tanárok hatáskörébe kell tartoznia a felnövő generációk energiatudatos szemléletre oktatása is. Fontos, hogy tudják, meg kell óvni a környezetet és hogy milyen hatással van az emberi tevékenység a bolygóra. Továbbá földrajz óra keretein belül ismerkednek meg a diákok a csillagászattal, ami még elképzelni sem tudjuk mennyire lehet hasznos a jövőben az űrkutatás fejlődésével.
Körülbelül két hete jelent meg Viktória posztja az ausztriai megélhetési költségekről. Akkor ő tételesen végigvette, mire mennyit költenek egy hónapban, és mennyi pénzt tudnak félretenni. (Ha valaki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja, szerintem érdemes a mai írás…..
horzsu 2014.06.17 10:43:22
@adg [Au, Darwin]: én írtam be Finnországot.

@poggY: Nekem sem jelent meg a táblázat valamiért firefoxról tegnap. Mindenesetre beírhatod nyugodtan a te városodat Finnországból, én a turkui lakásárakat írtam be. Illetve természetesen javíts az árakon amiket beírtam, ha nem értesz egyet! pl víz és energiaárakat egy prospektusból néztem ki, mert nálunk az albérleti díjban benne van.
Kína nem Magyarország, így aztán érthetően az erre előforduló fauna is eltér a Kárpát-medencében megszokottól. Az ország hatalmas, mérete Európa egészéhez hasonlítható, ezért természetesen hatalmas a változatosság e téren is. A tavalyi Fengjie, s a jelenlegi tanév során…..
Félrefordítások Rossz vér 2010.07.26 07:58:00
 A következő gyűjtés Aiiaiiyo nevű olvasónktól érkezett. Sok sorozatot nézünk, a húgom belekezdett a True Bloodba, aztán a könyveket is elkezdtük olvasni. Már az elsőnél sokkoló volt a katasztrofális fordítás. Ha nem találnám szórakoztatónak kitalálni, hogy vajon mi…..