Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iphilosopher

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A századik adásban visszaszerezték Gina feláldozott szüzességét, Soma gumilabdával arcon rúgott két nőt, Katrina pedig valóra váltotta Dávid Barátom legnagyobb álmát. Elárulom, hogy a szájával csinált valamit. De aztán csinált sokkal durvábbat is, valami olyant, amitől garantáltan mindenkinek a…..
Aki nézte az összefoglalót az egyet ért velem abban, hogy, ha nincs most kiválasztás, akkor bizony fel lett volna adva a lecke a nyomorult hogyvolt írónak. Mert az első egy óráról mégis mi a lófaszt szüljek ide, mikor már a címmel le is zárhattam a volna a posztot. Azért még nem adom fel, nézzük meg…..
A tegnapi nap mérlege: Nico világbajnok, jeeeeeee Egy IGEN Egy földönkívüli szeánsz Max ismét hatalmasat autózott Vivi majdnem élő adásban hányt Zsolti elvesztette a párbajszüzességét Jenson és Felipe búcsúztak, kicsit mindkettőt megkönnyeztem Két villalakó kiesett (nincs szpojlerezés, ha…..
iphilosopher 2016.11.28 20:35:58
@ascii: én ezért gondolom, hogy Dávidnak kellene nyernie, mert rajta látszik egyedül, hogy a nyereményért jött. A többiek, mind csak játszani, szerepelni, jól érezni magukat, barátkozni. Emiatt nincs is különösebb taktikázás. De mondjuk elképzelem, mi lenne ha Vivi nyerne, pár hét alatt elszórná, szerintem fel se fogja, mennyi pénz a 36 millió.
iphilosopher 2016.11.28 20:51:26
@Berber Oroszlán: Na meg a kortesbeszédet miért a lezárás előtt pár mp-cel mondatják el, ennek így mi értelme van? Az már nem oszt, nem szoroz. De lehet, hogy csak annyi a célja, hogy a műsoridőt legyen mivel kitölteni...
iphilosopher 2016.11.28 23:55:19
@naezjó?: nem értem, mit csinálnak, taktikai érzékük nem nagyon van, totál érzelemből játszanak (Dávid és talán a néhai Zsolti kivételével), de hát nem is a nyereményért jött a többség.
Ez egy részlet Vivi fohászából, amit Zsóti párbajtaktikai mítingjének végén eltolt. Az egész adás azzal indította a maradék agyam lerohasztását, hogy Anikó feltette a napi nézői kérdést, hogy ki vasalt heréjű péniszputtony jósolja meg azt, hogy kié legyen a sufni. 1, ki a kankós faszt érdekel; 2,…..
iphilosopher 2016.11.23 23:26:30
iphilosopher 2016.11.23 23:28:01
@Wednesday7: bejegyzett élettársi kapcsolatra gondolhatott. De ezt mégsem mondhatta ki a teátrális stílusban.
iphilosopher 2016.11.23 23:30:23
@genevieve: azért ha Dávid most visszatér nagyon jó esélyei lesznek, de én sem írnám le teljesen Somát. Hirtelen két komoly riválist kiüt. És talán védettséget kap a következő párbajra is, ahol megint elhullik két játékos.
Comic day. Megint. És megint elbaszva: Zsóti nem viheti ki Kárszegpapát, mert védett. Így tessék olvasni. UPDATE: javítva...
iphilosopher 2016.11.21 19:14:30
@verkli: ekg :)
Fú, de lenyúlták a tegnapi ötletemet... nyugi, csak viccelek, nyilván amikor először felmerült a hármas párbaj ötlete (bár ez lehet, hogy a póverdbájbigbráder) a tervezőasztalon, valószínűleg másban is felmerült még jóval előttem, hogy ez így mennyire megbonyolítaná a játékot jó értelemben. Merthogy…..
Bár a cirkusz hétnél még az is izgalmasabb lenne, ha bedobnának egy paklit, és napi hét órában kártyáznának az agyhalottak, de azért tartogatott izgalmakat a mai adás is. Evelinnek Soma olyan, mintha a testvére lenne, ezért csak kiveri neki, szex nem lesz. Tivy nem akar dugni, csak ha muszáj. De a…..
Hát egy igen rövid összefoglaló egy kis emlékeztetőül milyen helyzetben voltam: 16 évig férjes asszonyként hűségben éltem, csak a férjem volt, mint férfi az életemben. Nem ismerkedtem, még csak nem is szemeztem soha férfival. Teljesen bezártam ezt a részt magamban. Aztán elváltam, a házasságból…..
iphilosopher 2015.03.24 21:25:37
Előzmények: 16 év után, öt évvel ezelőtt a férjem elköltözött elváltunk. A vele töltött 16 év, mint írtam, igen jó házasság volt, mert elég sok mindent oldottunk meg ketten. Anyagi szempontból úgy mentünk ebbe a kapcsolatba bele, hogy mindkettőnknek volt egy teljesen átlagos fizetése, amiből…..
A minap úgy döntöttem elegem volt, majd mindjárt rátérek miért, és igen, emiatt visszavettem az összes írásom - de törölni valahogy a blogot nem volt szívem (pláne miután felhívta a figyelmemet az oldal, hogy ezzel az összes írásom elvész) -, megváltoztattam a nicknevem és a hozzátartozó email címet…..
Az hírek, hogy nincs hírek, azaz a társkeresés területén az ég egy megadott világon semmi sem történik velem. Az előfizetésem az oldalon lejárt, és egy rohadt levelet sem kapok, ami miatt érdemes lenne újra előfizetni. Az meg, hogy megnéznek egyesek kép nélkül, kedvencnek jelölnek, számomra nem elég…..
iphilosopher 2015.01.31 09:45:12
@Comment.Elek: 30-40% a sikeres és magabiztos? Szerintem ezzel inkább felülbecsülted a reális számot.
iphilosopher 2015.02.02 10:48:12
@Pixynor: maximálisan egyetértek, hogy egy személy eltérő területeken (szerepekben) lehet magabiztos, másokban pedig bizonytalan, visszahúzódó. Minél több területen vagy magabiztos, annál jobb, mivel egy terület esetén előfordulhat, hogy kihúzzák a lábad alól a talajt, és akkor nagyon nehéz talpra állni. Bár nyilván ez is emberről emberre változik, ki milyen gyorsan nyeri vissza az önbizalmát (és mennyire megalapozott volt a magabiztossága).
iphilosopher 2015.02.02 10:51:43
@Comment.Elek: Meg a magabiztosság és sikeresség is relatív és nem egy bináris dolog, vannak fokozatai. Ha tegyük fel 90% lenne a magabiztos és sikeres férfi, akkor rögtön az azon belüli 20-30% "piszkosul" magabiztosra repülnek rá a nők.

@Pixi: miért te azt tapasztaltad, hogy 50% felett lenne az arányuk?
Nem olyan régen megakadt a szemem egy netes cikken, ami csak azért érdekes, mert mostanában nem igazán "lógok" a neten, mert megközelítőleg második hete amolyan napi 12 órában nyomom az ipart, és még csak véletlenül sem úgy, ahogy a biztonsági őrök, meg mások, hogy 12-24. Nem, napi 12 és egymás…..
iphilosopher 2015.01.24 18:05:10
Az írásaidat olvasva, talán inkább 7-es lehetsz, de a 3-as és az 5-ös is rád illik. Az 5. pontra adott válaszod érdekes igazán:
Viszont az a szabadság, amit azáltal nyertem vissza, hogy az én egyszülőttem, ivadékom, bikaborjam /Csepke után szabadon/ már idén tölti a 17. életévét, egyszerűen megfizethetetlen. Soha, soha nem fogom megérteni azokat a nőket, akik 40 évesen vagy afelett fognak bele újabb gyerekvállalásba. Egyszerűen az szabadság érzést, amit az előbb említettem sosem adnám már fel egy újabb gyermek vállalása miatt. Önző dolog ez a részemről? Nem gondolnám. Egyszerűen megfogalmazva túl vagyok a "kötelezőn" innentől tényleg már csak élni kell az életem és élvezni, amit elértem.

Igen, a gyerekvállaláshoz való hozzáállásod önző, ha így nézzük (viszont a korodat hozzávéve teljesen érthető, bár nem tudom, 35 évesen máshogy gondolnád-e?). Sok nő teljesen máshogy éli ezt meg, neked meg ez a része nagy teher (volt), bár azért ha jól sül el a dolog, jó befektetés is. De ez már korábbi írásaidból is egyértelműen kiderült, hogy te így érzed. A közös gyerek és közösen tervezett jövő egy erős kötelék, amely összetartja a kapcsolatot (sokszor a rossz kapcsolatot is). Enélkül, csak a kötetlen bulizás és lángoló szerelem elsőbbségével nagyon nehéz szerintem hosszútávú kapcsolatot találni és főleg fenntartani.

És a "kötelező" miért lenne letudva? Egy nőnek (jobb esetben egy párnak) 2 gyermeket kell felnevelni nagykorúságáig. Ha a társadalmi és fajfenntartási elvárást vesszük alapul. Ha meg nem, akkor nincs "kötelező" szám. :-)
iphilosopher 2015.01.24 21:58:04
@Pixynor: @P80TDM: jaja egyetértek ezzel én is, hogy a kategóriák magunk szórakoztatására nagyon jók, de igazán jól besorolni embereket (egybe, hosszabb távon) nem lehet.

Pixy: a képek most sem rosszak, de a korábbi posztokban magasra tetted a lécet, így az eddigi átlagodat nem múlják felül. A motoros-csajos képek tetszenek a mostani blogban.
Valaki, nem is olyan régen, azt írta rólam, hogy én azt hiszem magamról, hogy tökéletes vagyok, és semmi mást nem csinálok, csak királynőként figyelve elvárok a másik féltől, én nem adok semmit bele egy ismerkedésbe, pláne nem lelkileg, az összes tudományom abból áll, hogy kiglancolva megjelenek az…..
iphilosopher 2014.12.21 21:26:43
@terrer: Pixy leírta, hogy az ügyvédre vágyik és nagyon jó volt a lelkének, de tudja, hogy nincsenek egy szinten és nem is vár tőle semmit. Ezt kár tovább ragozni.

@Pixy: érdekes "első-Internetes-randi" volt a katonával (?), de ezeket szerintem gyorsan át kell ugrani, ez csak szórakozás a férfi részéről, nyilván nem komoly kapcsolatot keres.

Terrernek igaza van, hogy az ilyen "alja néppel" felesleges próbálkozni, meg a türelmet nem itt kell tanúsítani, aki rögtön lejön, hogy alkalmatlan, amire te keresed. Akartam mondani, hogy ne csak várj megkeresést, hanem Te is próbálkozz, hátha az jobban bejön, de ez is pont abból jött. Ettől függetlenül majd azért próbálkozhatsz aktívabban. De csak majd akkor, amikor megjön hozzá a kedved, igazán akarod.

ps. a képek megint tetszenek :-).
Az az öt-nyolc stabil olvasóm, akiket imádok, már tudják, és már ki is vesézték egyik újabb ismerkedési próbálkozásomat. Ügyvéd Úr hatását szeretném mindenáron csökkenteni (aki ma teljesen eltűnte magát megint), igaz tegnap, a hétvégi eltűnés után hosszasan beszélgettünk. Sok kérdést feltettem, és…..
iphilosopher 2014.12.12 12:27:05
@terrer: sok igazság van abban, amit írtál.
És tudsz te normálisan, a másikra való tekintetettel is írni, nem csak rugdalva (én is úgy érzem, hogy mostanában egyre többször túllépted a határt).
iphilosopher 2014.12.12 14:15:37
@terrer: nyilván nem ugyanaz, mint a való élet, de te is írtad, hogy azért bizonyos jellembeli, személyiségbeli tulajdonságokat le lehet szűrni az emberről, ha már x ezer karaktert bepötyögött ide. És persze lehet szándékosan is torzítani saját magadat itt, de ha úgysem rólad van szó, mi a fenének.

A határok nyilván mások, itt a blogon, ismeretlenül sokkal tágabbak, ami nem is baj. Így könnyebb is kommunikálni, direktebb, talán átmegy. Vagy még így sem. :-)

Amire konkrétan gondoltam (nem biztos, hogy a határ átlépése a legjobb megfogalmazás rá), hogy ne kelljen találgatnod: vagy 6-szor próbálod ugyanazt elmondani Pixynek egymás után, hogy mit gondol ő, milyen személyiség ő, egyre határozottabban, durvábban (pedig 100%-ig te sem tudhatod, mivel csak egy bitfolyamot ismersz belőle), mire ő egyre jobban megsértődik láthatóan, és határozottan cáfolja, mert ő úgy érzi és csak tudja. Ilyenkor fárasztó (és már nekem kellemetlen) olvasni, mikor újra és újra egymásnak feszültök, hogy de igen, de nem, stb... Persze az is egy válasz erre, hogy ha nem esik jól, ugorjam át, neked jól esett odamondogatni.

A bocsánatkérésről meg az a véleményem, hogy nem feltétlen akkor komoly, ha leírják, vagy kimondják (csakúgy, mint a "szeretlek"-kel), hanem ha úgy is gondolják. Belerúgsz a másikba, neki fáj. Azt mondod bocsánat, amire elvárod, hogy megbocsásson. Utána újra belerúgsz. Szerintem ilyenkor nem volt igazi a bocsánat kérés. Valami ilyet is éreztem korábban.

A "széltében annyi... " nagy poén volt, de csak úgy tudtam felhőtlenül kacagni rajta, hogy nem én voltam a célpont. :)
Pixy mesél Egy újabb tapasztalat 2014.12.12 10:28:47
Hát megpróbálom folytatni a rövid, és talán nem is olyan érdekes utolsó ismerkedésem történetét. Tehát a korábbi posztomban említett, eléggé nyálasan szenvedélyesen, fogalmazó fiatalemberrel vasárnap délután találkoztam.  Kinézete az volt, ami a képen, nem ért csalódás, ahogy észrevettem őt sem.…..
Pixy mesél Társkeresési pánik 2014.12.06 18:53:53
Annyira, de annyira jól abbahagytam a társkeresgetést, totális belefásultság miatt szeptemberben, míg nem beviharzott az életembe Ügyvéd Úr. Így a harmadik héten újra volt egy kis kihagyás, hétfőn nem jelentkezett, másnap csak sms, ugyanis Ügyvéd Úr még mindig nem "ért célba", és amolyan húzd meg…..
iphilosopher 2014.12.09 20:02:41
@terrer: Ez durva volt :-)
iphilosopher 2014.12.09 20:11:34
@Pixynor: "az én randim is jól sikerült"
"s igen jelen esetben szeretném, ha ez a férfi legalább úgy benyomulna az életembe, ahogy az ügyvéd. Nem tudom lesz-e rá képes. Elmosni őt. Pedig nem kéne hozzá sok. "

Ezeket olvastam az elején bizakodva. Aztán ezeket.

"De persze volt még pár furcsa dolog a beszélgetésben, amin egy elegáns mozdulattal felülemelkedtem. Például, hogy a felesége szó szerint meg akarja ölni, meg a szobába is bezárta, meg utána másfél évig élt egy alkoholista nővel, aki szintén bezárta, meg megállás nélkül öngyilkossággal fenyegette, mikor a srác el akarta hagyni, meg a gyerekét nem is olyan régen oda akarta adni a srácnak, hogy nevelje őt tovább. Aztán egy 28 éves nőhöz is felment, aki szintén ivott és persze jól lepippantotta őt (ezeket mesélte a lelkem az első randin, ez olyan normális pasis dolog ugye?), de hogy nem dugtak, mert a nőnek meg volt éppen. Meg előtte egy olyan nővel volt, aki előtte öt évig nem volt pasival, és egyből feljött Pestre és egy szállódai szobát vett ki a nő maguknak meg ilyenek.
Szerinted milyen az a pasi, aki első randin ilyeneket mesél?" + kutya, lángosos, munka,

És te tényleg egy jó randinak tartottad? És nem sok kellene hozzá, hogy elmossa az Ügyvédet? És vele élnéd le az életedet? A szakításnál a munkahely kifogás is nekem is gyanús lett a 30 nap miatt. Ez szerintem messze szinted alatti krapek volt, és még ő az aki rendes, hozzád közel áll gondolkodásban... Milyen a többi?????
iphilosopher 2014.12.09 20:45:57
@Pixynor: a leírásod alapján szinte biztos hazudott (is). A munka felmondás, a handabandázás, ellentmondások, valamint az, hogy nem akart/tudott fizetni, azt jelenti le van égve, leginkább nincs munkája (legalábbis nem őrnagyi - azért ez komoly rang). Aki nettó 150 felett keres (hacsaknem elissza az egészet vagy komoly adósságválságba került), annak ez nem hiszem, hogy gondot jelentett volna pár száz Ft kifizetése.
Pixy mesél A vezetés öröme 2014.11.30 11:25:28
Mindig is azon nők közé tartoztam már kiskoromtól fogva, akik bár babáztak, de mindig is inkább a férfias dolgok érdekelték őket. Szoknya, blúz, magassarkú helyett farmerba, kockás ingbe és bakancsban jártam. Modern Talking helyett Bon Jovit hallgattam. Sosem voltam rózsaszín felhőcskébe üldögélő…..
iphilosopher 2014.12.06 14:01:20
@Pixynor: így nincs gond, látod, hogy falnak mész, de akarod így is. Lebeszélni sem lehet. Nincs más hátra, mint sok szerencsét kívánni :-)

Végülis azt lehet mondani, hogy Pixy is Nő, aki bár tudatosan mást szeretne, de az érzelmei mindig elviszik a macsó irányába, akit ha néha utál is, de mégis belé lesz szerelmes (és végeredményben ezért az érzésért adna meg mindent). Ezért panaszkodnak a normális (lúzer) pasik állandóan, hogy a jó (és kevésbe jók is) nők állandóan a macsókat választják, és utána sírnak (a lúzer pasi pedig marad lelki szemetesnek). Bíznak benne, hogy hátha ők tudják megváltoztatni a hazudós, félrelépő macsót, és még ha csak 1 ezrelék esély is van rá, ők ezt az utat választják (valószínűleg nem valószínűségszámításból diplomáztak :-).

Egy picit már előre sajnálom a másik randevú partnert, mert így sajnos minimális eséllyel indul a Dogde verdás, vacsi fizető és nagyon jó dumás Ügyvéd úrral szemben. Bár mindig írod, hogy neked a pénz és az autó nem számít, ami szerintem tudatosan átgondolva tényleg így is van, de azért tudat alatt szerintem ez mégiscsak jó pár plusz pontot jelent (az írásaidból nekem így jön le).
iphilosopher 2014.12.06 16:58:17
@Pixynor: nem akarok "Terrerkedni", de pontosan arra gondoltam a pénz témában, amit te is írsz, hogy hatással van rád, tehát mégis jelent plusz pontot. Persze önmagában édeskevés lenne, te nem az a fajta lány vagy. De azért mégis egy kis előnyt jelent neki. Az utolsó mondatodhoz: lehet, hogy a pénznek és a Dodgenak nagyon is köze van ahhoz, ahogy viselkedik, amilyen magabiztos tud lenni, nyilván nem függetlenek ezek egymástől. De nem vitatom, hogy ezek nélkül is kedvelnéd.

Reménykedjünk, hogy pont temiattad fog megváltozni, épp te szelidíted meg. Még ez is előfordulhat és akkor a sok kockázat nyerőbe fordul. De mivel tudod, mik a kockázatok, így nem fog már annyira fájni (bár még így is kibírhatatlan lehet), ha mégis csalódnod kell, csakis magadat okolhatod. Egyáltalán nem ítéllek el amiatt, hogy a "macsós" szépfiú jön be, nekem is a fiatal, kedves, szép arcú, jó alakú lányok tetszenek. Hiába no, ez azért a többségnél így van. :-)

A másik randipartnernek meg továbbra is azt gondolom, hogy nehéz dolga lesz, mert óhatatlanul is az Ügyvédhez fogod hasonlítani (nem feltétlen tudatosan, kicentizve), és akkor lehet, hogy alulmarad. És így egyszerűen kevésbé tudsz lelkesedni érte. Például az a bekezdés is, ami arról szólt, hogy nem esélytelen, az Ügyvéd Úrról szólt. :-) De legyen úgy, hogy az új partner is levegyen a lábadról, és akkor meg azzal kell megküzdened, hogy melyik széket válaszd. Úgy mondtad, hogy te csak egy vasat tartasz egyszerre a tűzben és nem taktikázol. Kíváncsi vagyok, hogy döntesz.

Most úgyis jó kedved van, de azért még egy dicséret: nem csak jól írsz, hanem nagyon jó képeket is szoktál válogatni, ezeket egyszerűen csak a netről vadászod? Vagy te szerkeszted őket? (most nem épp erre az autós bejegyzésre gondoltam, itt nyilván pár tipikus autómárka honlapjáról gyűjtöttél össze képeket, melyeket nap mint nap vezetnek az átlagos halandók :-).
Pixy mesél Üdv újra a Földön 2014.11.21 23:06:42
Mostanában, aztán már mindennap szülök ide egy posztot, az egy hete tartó ismerkedésem által megihletve, megírva minden jó percet és az összes nem normális elmebajom. Ez ma reggelre csúcsosodott, amikor elkezdtek potyogni a könnyeim az autóban, befelé menet egy szép lassú számra, no akkor tényleg…..
iphilosopher 2014.11.23 20:26:10
@Pixynor: Két buli 24 órán belül, nagy ivásokkal... Simán lehet, hogy most két nap míg összeszedi a telóját :-) De nem akarlak feltétlen az Ügyvéd Úr karjaiba küldeni, mert ő nagyon gyanús, hogy skalpvadász. Ott a gond, hogy Te ezeket az extrém (legalábbis a többség szerint) figyelmességet várod el a kapcsolattól, ilyen férfiba lennél szerelmes, de Te is érzed, hogy ő más szinten focizik. Így viszont csak egy-két kellemes kettyintés jön ki a dologból, tartós kapcsolat nem.

De ha csak a Te elvárásaidat (bocsánat ezért a szóért) összevetjük azzal, amit az Ügyvéd Úrról írtál, már ő sem esik bele a megfelelő kategóriába: nem egyedülálló, szeretne gyereket. Az első még akár orvosolható is lenne, de ha ez utóbbit Te nem akarod neki megadni (és tényleg olyan jó, mint ahogy látod), akkor eleve felesleges hosszú távon gondolkodni.

Persze könnyű kívülről, átgondolt racionális indokok mentén belekötni a másik viselkedésébe, a valóság azért egész más, az érzelmek sok mindent felülírnak. De ezért vagyunk mi (az olvasótábor :-), hogy ilyenkor felhívjuk ezekre is a figyelmedet.
iphilosopher 2014.11.23 20:32:52
@Pixynor: "És ez esetben is igazam volt."
Még egy tanács: ne az önigazolást keresd, hanem a jó kapcsolatot. Sajnos ez fájdalmakkal is járhat, a biztonságos begubózás viszont ahogy írtad korábban, sokkal nyugisabb. De valamit valamiért. :)
iphilosopher 2014.11.23 20:42:12
@terrer: Igaz, lehet, hogy ezzel nem mondtam újat :-)
Az X-Faktor a második élő adásra jutott el oda, hogy bizonyos szempontból a műsor hajszálpontosa ugyanolyan lett, mint a tavalyi, és ezt csak azok veszik bóknak, akik az RTL Klubnál dolgoznak, vagy anyagi érdekük fűződik a show sikeréhez. A mentorok kezdenek belebetonozódni a…..
A vékony, lófejű fickó benyúlt a párducmintás szoknya alá és igazított egy kellemeset a zacskón, majd a mellette feszengő műsorvezető mellett elnézve a zsűrire pillantott, és azt mondta, hogy neki túl erős a farka ahhoz, hogy leragasszák. Varga Viktor ekkor már túl volt Amy…..
A Polgári Liberális Szövetség nevű fiktív párt újabb programrészletet hoz nyilvánosságra. Gazdasági szempontból marginális, de a parlament és politika presztízse szempontjából felbecsülhetetlen javaslat következik. A politika finanszírozása, illetve anyagi hátterének…..
iphilosopher 2012.07.22 11:05:29
@stoic79: ez könnyen @Kivlov: ötletéhez vezethetne. Kisebb közösségek (pár ezer fő) esetében el tudnám képzelni, hogy működne, de egy 10 milliós ország esetében aligha.
Csapj fel te is pénzügyminiszternek! Szavazz arról, hogy hol változtatnál a gazdaságpolitikán? Állíts fel egy alternatív költségvetést! Mely adókat és kiadásokat növelnéd, vagy éppen csökkentenéd? Persze úgy, hogy a költségvetés egyensúlya fennmaradjon. Az alábbiakban…..
iphilosopher 2012.06.30 18:25:33
@ccactus: valószínűleg én is a hiány növelésére szavaztam összességében, de ebben az is közrejátszhatott, hogy a kérdések csak kis kört és jellemzően az adóbevételekre koncentrálnak. Már valaki feltette a kérdést, hogy a FIDESZ által bevezetett adótöbblet, megszorítás hova lett?

Ha van időd, jó lenne megvizsgálni a kiadási oldal alakulását is. A sok államosítás, hivatalok felállítása mennyit vitt el.

Sajnos a korrupció csak akkor csökken, ha az emberek fejében megváltozik valami, és ehhez jó lenne, ha valakik példát mutatnának. Én itt látom az egyik legnagyobb gondot a mai kormánnyal, hogy pont az ellenkező irányt mutatják mindenkinek: arrogáns viselkedés, kapkodó, átgondolatlan törvénykezés, állandóan változó szabályozási környezet, gátlástalan harácsolás, teljes morális leépüléshez vezet.

És vannak dolgok, amiket nem lehet visszacsinálni. A magánnyugdíjpénztár államostása után újraindítani most nem volna értelme, de nem tetszett, ahogy államosították. Az 1 kulcsos adó bevezetését sem így oldottam volna meg, (több kulcsot meghagyva, de kisebb maximális elvonással) , de ha már bevezették (bár ma még két kulcs van), akkor maradjon így. Az állandó változtatgatás nem használ semminek. Érdekes módon a média mindig az 1kulcsot hozza elő, mint legnagyobb probléma, pedig szerintem volt egy csomó másik sokkal kártékonyabb döntés (pl. a végtörleszés, ami nálam mindent überel)