Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velonso

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egy szürke, kifejezetten őszies délutánon került sor Koppenhágában a férfiak időfutamára az idei országúti világbajnokságon, amelyet egy kimondottan technikás pályán rendeztek meg bent a városban, amelyen összesen két kört és így összesen 46,5 kilométert kellett…..
Az idei Vuelta utolsó hegyi befutós szakaszát rendezték ma, így talán az utolsó igazi lehetőég volt arra, hogy ha csak valaki nagyon fejre nem áll a hátralévő szakaszokon, hogy komolyabb változások legyenek az összetettben. A szakasz előtt az összetettben vezető Cobo és a…..
Nem tudom van-e olyan statisztika, ami az egy nagy körversenyen lévő legkevesebb mezőnyhajráról szól, minden esetre az idei Vuelta jó eséllyel igencsak elöl lenne ezen a listán. Én ugyanis a maival együtt 4-et számoltam össze, és a szakasz profilokat elnézve legközelebb jó…..
Kicsit nehéz helyzetben vagyunk, hiszen eddig olyan igazán átütő támadást nem láttunk, a szakaszgyőztes Sagant pedig már tegnap díjaztuk, így úgy döntöttünk, hogy ma egy szökevénynek adjuk a nap embere díjat, mégpedig a rajt után megszökött négyesből a legtovább kitartó…..
Bevallom őszintén, ha Zakopanéról van szó, akkor még véletlenül sem a kerékpársportra asszociálok, hanem sokkal inkább egy másik nagy kedvencre, a síugrásra és a fantasztikus hangulatra, amit a lengyel szurkolók tudnak teremteni. Nem hiába nevezik Lengyelország legmagasabban…..
Egy quick steppes bajnoki trikóban, de milyen ország is ez...? Marc de Maar a Föld egyik legfiatalabb országának Curacaonak bajnokaként büszkén pózol a fotósoknak...
Sagan az első 3 sík szakaszon is megpróbált ott lenni a mezőnyhajrában, de hiszen pl. a Californiai Körversenyen idén láthattuk, hogy adott esetben a gyorsláblúakkal is felveszi a versenyt, ez itt most kevésbbé jött össze, viszont a mai napon neki kedvezett a terep a kisebb…..
A Lengyel Körverseny 4. napján, ha szabad ilyet mondani (és ezúton is elnézést kérek Marcel Kitteltől) végre elkezdődött az igazi verseny, ugyanis ma már 3 komolyabb, első kategóriás emelkedő (ezek egyébként 700-800 méter között voltak), illetve a szokásos körpálya Cieszynben…..
Bár ez nem a Tour de France egy-egy várrom még errefelé is akad az út mentén, most éppen az olsztyni vár előtt húz el a peloton...
Marcel Kittel a Lengyel Körverseny első két szakaszán valósággal berobbant az élmezőnybe, mindkét szakaszon simán hajrázta le a többieket, az eddigiek alapján ebből a mezőnyből egyértelműen a legerősebb sprinternek látszik. A 23 éves német versenyzőnek eddig csak kisebb…..
Ahogy arra már a tegnapi cikkben is utaltam, a Lengyel Körverseny szervezői nem igazán szeretnek eltérni a „jól bevált” (már akinek) sémától a szakaszok kijelölését illetően, így ma is egy sík szakaszt láthattunk a végén körpályás befutóval, ezúttal Częstochowa…..
Sárga trikó, szőke lányok, na meg egy széles mosoly... (Marcel Kittel)..
Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, a Tour párizsi befutója után 1 héttel megkezdődött a leginkább a kiszámíthatatlanságáról ismeretes Lengyel körverseny, egészen pontosan az idén a 68. Tour de Pologne-t rendezik lengyel barátaink.Az első napon a mezőnyre egy…..
Thor Hushovd az évek során sprinterből igazi egynapos versenyzővé érett, aki most már úgy tűnik egyre inkább a hegyek között sem feltétlenül szeretne grupettózni. Már a korábbi években is volt egy-egy szökése hegyi szakaszon a részhajrákban szerezhető pontokért, ma azonban…..
Nyilvánvaló, hogy pöttyös mez a divat,a nap végére Jeremy Roy is szerzett magának egy ilyen trikót :)..
 Ma a mezőny a második napot töltötte a Pireneusokban, és ugyan a mai napon is szerepelt az útvonalban egy legendás emelkedő, a Col d’Aubisque, de mivel a hegy után még több, mint 40 km volt a befutóig, így arra lehetett számítani, hogy majd egy szökevénycsoport fog…..
Vinokourovnak az arcára van írva minden - hiába ment nagyot, nem jött össze a győzelem...
A 8. etapig kellett várnunk az első sikeres szökevényre, aki nem más, mint a movistar 24 éves portugál versenyzője teljes nevén Rui Alberto Faria da Costa, aki a szakasz elején szökött meg a mezőnytől, majd az utolsó előtti hegyen van Garderen, Riblon és Gautier társaságában…..
A Tour 8. szakaszán a mezőny megérkezett a Massif Centralba, ahol még holnap is vár majd rájuk egy etap a pihenőnap előtt, és ahogy általában lenni szokott, a sok kisebb emelkedőt tartogató szakaszokon, most is jó esély volt ez szökevénycsoport hazaérésére.Ennek megfelelően…..
 Az idei Tour leghosszabb szakaszát teljesítette ma a mezőny, Dinan és Lisieux között 226 km kellett megtenni Bretagne-t elhagyva, most már Normandia a történelem során igencsak sok harcot látott vidékein tekerve, ahová az Észak-Franciaországra jellemző időjárás is követte…..
Eső, szél, célfotós befutó, a mai napon Bretagne megmutatta az igazi arcát a mezőnynek, és egy igazi egynapos ardenneki klasszikusnak is beillő versenyt láthattunk ma, amelynek megnyerésére előzetesen szinte mindenki az 1. szakaszon győztes Philippe Gilbertet tartotta esélyesnek.…..
Már csak napok vannak hátra az idei Tour rajtjáig, lassan véglegesítik a csapatok a kereteket, mi pedig a résztvevő 22 csapat áttekintésével folytatjuk a beharangozó cikkek sorozatát.A cikk elkészültéért köszönet illeti Velominator kollegát…..
A tegnapi rövid prológ után ma egy 145,5 kilométeres, teljesen sík szakasz várt a mezőnyre valahol a sivatag közepén. (Jellemző, hogy a verseny szervezői szintrajzot nem is mellékeltek a szakaszokhoz, felesleges is, hiszen errefelé még csak vasúti felüljárók sincsenek...). No jó,…..
A Giro di Lombardia évek óta az országúti szezon záróversenye, így aztán, erre a versenyre mindig kicsit nagyobb figyelem irányul. Ennek a figyelemnek a nagy része pedig, egy bizonyos belga kerekesre, aki nemcsak, hogy címvédőként érkezett ide, de az elmúlt időszakban jó…..