Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drbraunitzergabor

105 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában: renomé. A francia renommé (= hírnév) kifejezésből. A torzszülött valószínűleg úgy jött létre, hogy a bejegyzés szerzője a "renovál" (lat. felújít) kifejezést ismerte, legalábbis a hangalakját, és azt is tudta, hogy létezik a "rontja a renoméját" kifejezés, amit ilyen helyzetekben szokás…..
  I. AZ ELSŐ KÍSÉRLET A PEREN KÍVÜLI RENDEZÉSRE 1516-ban Troyes elöljárója rovarokat ítélt el (adversus hrucos seu eurucas vel alia non dissimilia anivialia, Gallice urebecs, valószínűleg az ormányosbogár valamelyik fajtája), amiért azok tönkretették a szőlőket, és kiátkozással fenyegette meg…..
Dental Cowboy Mentők #6 2019.01.14 15:33:53
Az epizód központi szereplője az alábbi képen látható találmány:   Igen, ez egy infúziós állvány, amit a kocsira szerelnek kívülről, és menet közben is ott van. Ebből kapja a beteg az infúziót. Fanda (a bajszos fazon) az után eszkábálja össze, hogy rögtön a rész elején valaki a kocsiban vérzik el,…..
Dental Cowboy Mentők #5 2019.01.13 10:37:04
A nagypapának természetesen semmi gondja nem származik abból, hogy puskával szétlődözte a plafont- nyilván ez a nyolcvanas évek Csehszlovákiájában mindennapos volt. Minthogy pedig se a rendőrség, se az elmekórház nem szólítja magához a performance után, inkább beöltözik Csintalan Sándornak, és…..
Dental Cowboy Mentők #3 és #4 2019.01.12 09:16:03
A sorozat korábbi dinamikája erre a két részre annyira kifullad (pl. sehol egy halott gyerek), hogy bőven lehet ezt a két részt egy postban tárgyalni, még sok is neki.  A legérdekesebb történés (egy elég uncsi buszbaleseten kívül) kb. az, amikor Jandera apja megkattan a felesége halála után, és…..
Dental Cowboy Mentők #2 2019.01.07 15:23:59
Egyelőre úgy látszik, minden részben meg kell halnia egy gyereknek. A második rész szerencsés nyertesét most éppen nem Jandera sebészi bravúrja segíti át a másvilágra, egyszerűen vízbe fullad. Kiderül, hogy egy pártkáder kihúzhatta volna még időben, de éppen a nőjével motorcsónakázott, nem volt…..
Dental Cowboy Mentők #1 2019.01.05 10:08:41
A sorozat főhőse - ki gondolná- egy kórházban dohányzó sebész (aki egyébként a Nők a pult mögöttben raktáros volt, a Kórház a  város szélénben pedig mentősofőr). Jandera doktor igen nagy kedvelője a sebészdekoltázsnak, azaz, hogy látszólag a sebészeknél kötelező mellszőrt villantani, minél többet,…..
Régóta szándékoztam valamit írni erről, legalább azóta, hogy 2014 környékén egy csapat hallgatót elkísértem Ferihegyre, hogy kicsit segítsek nekik leforgatni egy fogorvoskonferenciához egy útmutatót arról, hogyan kell eljutni Ferihegyről Szegedre:  </ifram Nem kellene ennek…..
Figyelmes olvasóm, András szólt, hogy a lentebb postolt "nőkapultmögöttös" szexista megnyilvánulásban valószínűleg van még egy csavar- mégpedig egy fordítói csavar. Andrásnak teljesen igaza van abban, hogy a cseh (más szláv nyelvekhez hasonlóan) a foglalkozásneveknél is szereti a női és a férfi…..
A sorozat záró epizódja erősen indít- ha már karácsony van, Jiřinkára, a dadogós zöldségeslányra leragyog a csillag, csak éppen nem a betlehemi csillag, hanem a vörös: Kiváló Dolgozó kitüntetést kap. Szinte szétdurran a lelkesedéstől, hogy ezt elmesélje Annának, de le is szögezi, hogy szerinte ezt…..
Most, hogy megint közeledünk a teljes foglalkoztatottság felé, szárnyal a népgazdaság és a munkavállalók jogai is a lehető legjobb irányba haladnak, talán nem időszerűtlen felidézni, milyen is volt az, amikor legutoljára ilyen jó helyzetben voltunk. Kiváló alkalom annak a sajátos…..
Dental Cowboy Egy német sors 2018.11.28 14:32:40
Mostanában sokat volt szó róla, hogy ez egy érdekes dokumentumfilm, szóval úgy gondoltam, kicsit visszább is megyek a retróban, mint a szocializmus- nem bántam meg. Köszönet érte a keresztlányom apukájának, aki a web jóval mélyebb mélységeibe tud alászállni, mint én. Ha más is meg tudja szerezni,…..
Valójában: koncepciós per. És akkor már sértettje. És akkor már Gruevszki. Ha már annyira védi. Egyébként nekem erről az jutott eszembe, amikor a hormonális elmebajban égő szerelmesek kiírják egymásnak facebookon nyilvánosan, hogy "szeretlek kicsim"- ha már annyira,  akkor kirakhatnád azt a kurva…..
Ez ugyan nem sorozat, de maximálisan ide kívánkozott. ..
Pl. "Somogy megye nekem a szűkebb pátriárkám."Valójában: pátriám. A pátria (patria) latin szó, hazát jelent, a kifejezés tehát azt akarja mondani, hogy a nagyobb egységen (pl. Magyarország) belül az a szűkebb hely, ahonnan származom. A pátriárka egész mást jelent. A pátriárka latin (pater) + görög…..
Végre valami akció az unalmas július után! Az epizód középpontjában a két pénztárosnő, Sonja és Minářová konfliktusa áll, utóbbi keresztnevét soha nem tudjuk meg, mert mindenki utálja. A két pénztárosnő az utolsó a boltban, akiknek még nincs faszija, az igen randa Minářová pedig ezt az állapotot…..
Ebben a részben EGYÁLTALÁN nem történik semmi azon kívül, hogy Andulkánál csemegeárut vásárol egy női zombi, aki elrabolt egy gyereket (a képen). Folytatódik a turbékolás a pedofilszerű statikussal, aki egyébként tényleg kimondottan szeretne találkozni Andulka gyerekeivel.....
A sorozat valószínűleg legkellemetlenebb része. A már megszokott módon egy történés van, a többi csak díszlet. Az alcím az, hogy "az eladónő győzelme", de ez a bizonyos eladónő a szó legkomolyabb értelmében vesztes. Szóval adott ez a relatíve azért jól kinéző, negyvenes nő, Kalasková, aki teljesen…..
Ha pedig május, akkor a természet már visszavonhatatlanul újjáéledt- aminek a rendező szentel is két rövidke képet. Annál fontosabb viszont május elseje, hiszen az meg mégiscsak a munkásosztály virágba borulásáról szól. Ezen jó hosszú ideig el is időzünk- felvonulás, díszszemle, integetés a…..