Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobrovszky.dora

46 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly nyáron nyitotta meg kapuit a Duna-Gerecse térség legújabb turisztikai látogatóközpontja, a Gerecse Kapuja, mely nem csak kiállítótérrel, szuvenírbolttal és Via Ferrata kölcsönzővel büszkélkedhet, hanem egy teljesen önálló étteremmel is. Vajon milyen komplex öko és gaszro élményt nyújt ez a…..
Gondoltatok már arra, hogy az erdőből szerezzétek be a különböző dekorációs anyagokat az otthoni karácsonyi díszítéshez? Ebben a bejegyzésben szeretnék kedvet csinálni Nektek egy jó kis téli túrához, ami nem csak kiváló testmozgás, de szuper felfedező kirándulás is, hiszen rengeteg olyan erdei…..
A tatai "Várbörtön Legendája" szabaduló szoba után a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület egy újabb szuperizgalmas szabadulós élményt valósított meg, ezúttal Oroszlányban, a Bányászati Múzeum területén, a szabaduló szobának pedig "Szabotázs a bányaüzemben" nevet adták. Már nagyon vártam, hogy…..
Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ júliusi túráján a dunaalmási forrásokhoz látogattunk el, Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével. A kirándulás ezúttal kerékpáros túra volt, nem véletlenül, hiszen az Által-ér völgyi bringaút már egészen Dunaalmásig ki van építve...
dobrovszky.dora 2018.10.03 17:05:46
@imi60: Jogos, köszi szépen a hasznos infót :))
Instagramon akadtam rá erre a különleges nyaralóházra és ahogy nézegettem a fotókat, egyből eldöntöttem, hogy nekem ezt élőben is látnom kell, ezért múlt hét pénteken fel is kerekedtem, hogy felfedezzem a Miházikónk elnevezésű szálláshelyet Kecskéden...
A Duna-Gerecse térségben egyértelműen a június a fesztiválok hónapja, hiszen ekkor kerül megrendezésre a két legnépszerűbb helyi fesztivál, a tatabányai Sörfesztivál és a tatai Víz Zene Virág Fesztivál. Naná, hogy én is ellátogattam rájuk, jöjjön egy kis élménybeszámoló, illetve egy rövid…..
A hétvégén Szomódra látogattam, ahol különleges Levendula Ünnepen vettem részt Tóth József és Gedra Nóra, azaz a Szomódi Levendulás csapata szervezésében...
Május 26-án szombat délelőtt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ egy remek témájú túrát szervezett, hiszen Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével ellátogattunk Bajra a szőlőhegyre, Farkasné Mann Rózsika csodaszép gyógyfüves kertjébe...
A pünkösdi hosszú hétvégén visszacsöppentem egy kicsit a Középkorba, hiszen ellátogattam a térség legjelentősebb történelmi fesztiváljára, a Tatai Patarára, ahol megismertem Tata török kori életét és fontos történelmi eseményeit...
Amikor megtudtam, hogy a Tanti Étteremmel Michelin csillagot szerző Pesti István Tatán, a Platán Restaurant & Café-ban folytatja karrierjét, elhatároztam, hogy egyszer biztosan elmegyek és megkóstolom a séf különleges fogásait. Most pedig végre meg is valósult ez a vágyam, hiszen múlt héten…..
Már a blogom indítása elején elhatároztam, hogy végigjárom a térség összes tanösvényét, hogy aztán majd összehasonlíthassam őket és írhassak egy összegző bejegyzést, melyik túraútvonalnak mi a sajátossága és kinek ajánlom leginkább. Eddig a Fényes tanösvényt és a Réti-tó tanösvényt fedeztem fel,…..
dobrovszky.dora 2018.04.29 12:26:53
@heszandi: Szia Szandi :) Köszi szépen, örülök, hogy tetszik. A Malom-völgyi tanösvény teljes hossza 1,5 km, szóval nem vészes.
dobrovszky.dora 2018.04.30 10:55:57
@heszandi: Igazán nincs mit, örülök hogy segíthettem :) Jó túrázást Nektek :))
Már a Malom-völgyről szóló bejegyzésem elején is kifejtettem, hogy szeretném végigjárni az összes tanösvény útvonalat a régióban. Ezúttal egy olyan tanösvényt választottam, amit bringával érdemes bejárni, mert nagyszerűen megcsinálták a kerékpárutat. Nézzük is, milyen érdekességeket rejt az Által-ér…..
dobrovszky.dora 2018.04.26 20:27:11
@DonnaQ: WOW még velük nem találkoztam :) akkor azt hiszem egyszer elmegyek egy kora reggeli túrára is :)) Köszi a tippet :)
Április 7-én szombaton egy újabb érdekes túrán vettem részt, ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ szervezésében. Ezúttal egy különleges vizes területet fedeztünk fel Tatán, méghozzá a Réti halastavakat, ezen belül is a Réti 8-as tavat, mely köré izgalmas tanösvényt hoztak létre. Olvasd el a…..
A hétvégén ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ túráján vettem részt, ezúttal a tatai Angolkertet fedeztük fel Márkus Ferenc és Almádi Zoltán túravezetők segítségével. Az alábbiakban pedig le is írom, milyen érdekességeket tudtam meg a túra során :)..
Ha kellene ajánlanom a Duna-Gerecse térségben egy olyan eseményt, amely a bor rajongók számára kihagyhatatlan, akkor egyértelműen a márciusban megrendezendő Tavaszi Kvaterkát mondanám. Egész évben tényleg ez a legjobb alkalom arra, hogy megkóstoljuk a Neszmélyi borvidék legkiválóbb borait, hiszen…..
Amikor megtudtam a hírt, hogy Tatabányán is nyílni fog Cafe Frei, majd kiugrottam a bőrömből! :) Nem csak azért, mert hatalmas kávé fan vagyok, de kimondottan Frei kávé rajongó is. Nagyon szeretem a kávéikat és nem csak azért mert finomak és minőségiek, hanem mert óriási a választék, szakszerűen…..
"Kora tavaszi túra a források vidékén" - Ezzel a megnevezéssel hirdette meg az Új Kajakház Ökoturisztikai központ legújabb túráját, amire a hétvégén én is ellátogattam, mert kíváncsi voltam, miért is olyan különleges a tatai Fényes Tanösvény...
Tudtátok, hogy Tatán, a Várban van szabadulós játék? Pontosabban a várbörtönben, így hát hétvégén ki is próbáltam, hogy megtudjam, mégis miben különbözik ez a fajta "szabaduló szoba" a többitől...
Talán nem túlzás azt állítani, hogy az április 28-án, szombaton megrendezésre kerülő Gerecse50 hazánk egyik legkedveltebb teljesítménytúrája, nem véletlenül, hiszen gyönyörű természeti környezetben túrázhatunk és nem utolsó sorban egy szuper közösségi élmény is, saját tapasztalatból mondhatom :)…..
Bizonyára már Ti is értesültetek róla, hogy a Facebook úgy döntött, az ismerősök és családtagok személyes bejegyzéseit jeleníti meg először a hírfolyamban, és a különböző vállalati posztok hátrébb fognak sorolódni, beleértve a személyes blog oldalakat is. Ahhoz, hogy a jövőben a Hello Duna-Gerecse…..
Tegnap Észak-Komáromban jártam és úgy döntöttem, ha már ott vagyok, készítek néhány fotót a Klapka György térről, hogy egy rövidebb bejegyzésben bemutathassam Nektek ezt a gyönyörű teret, ahol sok-sok történelmi nevezetességgel találkozhattok...
Összegyűjtöttem Nektek hányféle szuvenírt tudtok hazavinni a térségből, a hagyományos hűtőmágnesektől kezdve, egészen a különleges helyi alkotásokig, jöjjön egy kis Duna-Gerecse szuvenír kalauz, a teljesség igénye nélkül...
Amikor elkészítettem Nektek Gasztro kalauz című bejegyzésemet, elhatároztam, hogy a térség legjobb éttermeit és kávézóit személyesen fogom feltérképezni. Múlt hét kedden el is indítottam a sort a tatai Ébresztővel, most pedig folytatom a Neszmélyi borvidék egyik legkiválóbb éttermével, ami valóban…..
A héten, amikor kipróbáltam a tatai Ébresztőben a reggeli menüt, utána felsétáltam az Angolparkba és megnéztem Tata legújabb gyöngyszemét, a Cellarius Kincsesházat, hogy beszámolhassak Nektek róla, milyen helyi termékeket és alkotásokat találtok ebben a különleges házikóban :)..
Már annyi pozitívumot hallottam a Duna-Gerecse térség egyik legnépszerűbb reggeliző helyéről, az Ébresztőről, hogy úgy döntöttem ma én is kipróbálom és megnézem, mitől olyan kedvelt ez a kávézó. Azt kell mondjam, nem csalódtam és most már én is az Ébresztő kedvelők népes táborába tartozom. A…..