Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hick Ninja

15 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégénk nyugisan telt. Szombaton jó idő volt, ezért reggel elmentünk az olimpiai stadionhoz, ahol egy kilátóból szétnéztünk. Utána kicsit városira vettük a figurát, és az egyik bevásárló központban néztünk szét.    ..
Cook in Helsinki Tizenhetedik nap. 2015.04.25 16:57:58
Péntek úgy fest mindig könnyedebb nap lesz. Fél négy körül már sikerült eljönnünk. Különösebben nagy feladatok sem voltak a napra. Inkább az esti rendezvényre készült el pár étel.  Eső alkalommal történt viszont, hogy JP, a személyzetis szakács elmondta, hogy mit és…..
Lassan valóban elmondhatom, hogy a napjaim kezdenek átlag, munkás hétköznapokká válni. Tegnap reggel beérkezésem után megkaptam, hogy sertéstarját vágjak szeletekre. Azt hinné az ember, hogy abból nem létezik nagy mennyiség...De létezik. Ilyen, méretre, 16 ládányira…..
Cook in Helsinki Tizennegyedik nap. 2015.04.21 21:45:52
Két hét. Ha a kiérkezésünk napját is számolom. Mai napom ízig vérig melós, hétköznap volt.. Két fontosabb meló volt volt ma, amit el kellett végezni, és ezzel 10 óra elment. Elsőként a tegnap elkezdett hamburgereket fejeztük be (636 darab), aztán a szintén tegnap elkezdett…..
Cook in Helsinki Tizenharmadik nap. 2015.04.20 19:59:30
Tizenhárom a Kartel száma, meg az eltöltött napoké amit Helsinkiben töltöttem eddig. Mai napon nyolcra mentünk melózni, lényegesen kipihentnek mondhattam a reggelemet.  Reggel a séf kiadta, hogy ma glutén mentes pitét fogok vele csinálni. A nap első fele ezzel el is ment, ugyanis…..
Annyi napja vagyunk már kinn, hogy azt nem lehet két kezünkön megszámolni. A hétvégét szummázva, egy bejegyzésbe venném, hiszen inkább mondanám egy hosszú napnak, mint két normálisnak. Szombat reggel, terveztük, hogy korán elindulunk, és elsőként, egy bűvészboltot veszünk…..
Tíz napja északon. Mára már kezd beállni a napi rutinom, és nem álmatlanok annyira az éjszakáim, hogy reggel úgy érzem, hogy valaki az este folyamán beleszart a fejembe és egy slaggal kimosta. 5:45-kor kelés, 15 perc ébredezés, és húsz perc készülődés. Minden percre pontosan…..
Cook in Helsinki Kilencedik nap. 2015.04.16 17:34:48
Mai napon is sikerült kapjak egy utolsó adagot a konfi-csirkéből. Megnyugtattak, hogy ez az utolsó adag, de jövőhétre hoznak még csirkét. Lévén, hogy tegnap rendezvény volt, nem volt ma akkora hajtás. Érdekesség, hogy a legtöbb dolgot nem időre készítik (amit pl konfitálnak…..
Kezdődnek a munkás napok. Amikor elkezdtünk járni a felkészítő órákra, azt mondta mindenki, hogy itt nagyon szigorúan betartják a nyolc órát, és annak leteltével hazaküldenek. Érdekesen hangzott, de annyira mondták odahaza, hogy elhittem. Lehet később átvált erre a…..
Cook in Helsinki Hatodik nap. 2015.04.13 21:42:27
Este fél 12-kor elalvás, reggel hatkor felkelés. Kb mintha az este folyamán egy lapáttal verték volna szét a fejemet. 6:20-kor indulás a szállásról. A munkahely szerencsénkre fél órányira van. Reggeli első munka gyanánt, egy finom 5 órás konfit-csirke előkészítés, ami másnap…..
Cook in Helsinki 4-5. nap. 2015.04.12 21:34:49
Szombat reggel első utunk, a kikötőben lévő Market Squarre vezetett, ahol minden szombaton reggel egy kis piac üzemel, alig több mint 25 kis sátorral. Mindegyik mást árul. Vannak étel-árusok, amiket a harmadik nap már bemutattam. Azok a sátrak szinte ugyan azt árulják. Voltak kinn…..
Cook in Helsinki Harmadik nap. 2015.04.11 18:38:22
Péntek reggel 9:30-ra a Varia iskola egyik "ételkészítés" tanára jött értünk a szálláshoz, kisbusszal, és vitt minket sorban a munkahelyeinkre, aláírni a papírokat, és beszélni pár szót a főnökökkel, ott dolgozókkal. Elsőként a Café Ekberg, utána Opera, utána a Finlandia…..
Cook in Helsinki Második nap. 2015.04.09 19:16:33
Katonás rendben, 6:45-kor kelés, 7:10-kor a portán pontosan megjelenés. Gyors kávé, és indulás a vantaai középiskolába, találkozni az itteni "felelősünkkel", akit az itt létünk alatt kell hívjunk, bármilyen felmerülő probléma esetén.  Időben elindulunk, a Variahoz (az iskola…..
Cook in Helsinki Első lépések. 2015.04.09 14:36:06
Igaz, hogy lassan egy nap eltelt érkezésünk óta, de most jutottam el abba a fázisba, hogy írni is tudjak néhány gondolatot. A repülőút sima volt, és a reptérről külön kisbusszal vittek minket a szállásunkra. A szállásunk, a metró állomáshoz közel van, néhány…..
Az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten nyolc Indexvideós dokumentumfilm debütált. A héten levetítjük ezeket az Indafilmen: első nap Horváth Balázs 2oo7-es filmjét mutatjuk be, a 120 centi tömény erőszakot. A sorozatok 2oo7 és 2o12 között…..
Először is a tisztánlátás végett,mi is az az attention whore? Az attention whore egy angol kifejezés (Magyarul „figyelem ribanc”) azokra a lányokra akik állandóan a társaság középpontjában akarnak lenni,és ezt úgy érik el,hogy hangosan beszélnek,vagy nyavalyognak azon,hogy…..
Hick Ninja 2012.09.01 01:56:14
@ragacsflash: Köszönöm az elismerést. Több évnyi komoly kutatómunka eredménye volt mire kiismertem ezt az egyedülálló fajt,de a miértre továbbra sincs válaszom.
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
Hick Ninja 2011.06.14 17:49:26