Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kistucsok

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg komment és észrevétel érkezett a Jack Tramiel-nekrológhoz, köszönjük mindenkinek (még sosem volt ezerlájkos posztunk). Sokan leírták, hogy a Commodore gépek révén lett belőlük programozó, Biga fedőnevű kommentelőnket ezek a hozzászólások egy cikk megírására…..
kistucsok 2012.04.15 20:07:11
Ha jól emlékszem kb. 5 hónapja kapartam elő a C64-es, egy portalanítás után tökéletesen funkcionált! :)
Anno én is Simon's Basic-ben tevékenykedtem. Készítettem ismeretterjesztő progit a naprendszerünkről, amiben sprite-okkal volt animálva pár dolog (ősrobbanás, meteor becsapódás) és rengeteg sort másoltam be a Révai Lexikonokból. Csináltam egy bokszos játékot, amiben nem lehetett mozogni a sportolókkal csak 3 féle ütést kivitelezni. Egyik legizgalmasabb egy No Mercy szerű lövöldözős akció volt, aminek elég jó intrója volt (lelőtt repülő lezuhan), amiben vicces hibáktól hemzsegő angol szöveg ismertette a történteket. Legbüszkébb viszont a Mortal Kombat átiratomra voltam, ami több ezer sorból állt és volt benne 3 játszható karakter (Scropion, Sub-Zero, Raptile, mert őket csak át kellett színezni) meg kivégzések is dögivel, itt már lehetett mozogni a "sportolókkal", vagyis inkább csak döcögni :)
...és még rengeteg dolgot összehoztam, szöveges kalandjátékot, amiben ékezetes magyar betűk is voltak. Helikopter sim-et, felül és belső nézettel operálót is. Grafikus-szöveges kalandjátékot, amiben az utolsó harc a főfő gonosszal teljesen meglepetésszerűen egy realtime verekedős stuffba torkollott (ha már meg volt írva a mortal kombat motorja). Rajzoló program, ahol egy kulzort lehetett irányítani a joy-al és mindenféle alakzatot lehetett rajzolni, azokat kiszínezni, valamint írni is lehetett a nagy felbontású képernyőre, ez nem semmi munka volt, mert minden egyes billentyűt be kellett IF-ezni, hát igen a basic hátrányai (vagy inkább saját tudásom hiánya...). Olyan 12-16 évesen zúztam be ennyi sort, nem kis munka volt. Az összes négyzetrácsos füzet tele volt rajzolva spritokkal. Sajnos mentorom nem akadt (szintén falu környezet), bár bátyám sokat segített, de a gépi kódú rovásírást már nem tudtam felfogni.

Mostanában nagy retró érzések között PSP-re készítettem egy grafikus kalandot sok akció elemmel, LUA-ban, nagyon basic fílingje volt!

Most meg DS-re tervezem a Max Payne 1 jRPG változatát, szintén LUA-ban, hátha megtetszik valakinek és lesz is belőle valami más platformra.

Ennyi, a C64 örökre megfertőzött a game dizájnolással, ezer köszönet érte!!!

Train-Escape to Normandy: egyik kedvenc gémem volt, bármelyik nehézségi fokozaton végigtoltam, imádtam, legnehezebb a hidas lövöldözős részek voltak, ott nagyon kellett érezni a célkerék tekergetést! :)
Van ugye ez a PETA nevű állatvédő szervezet, ami leginkább azzal szokta észrevetetni magát, hogy szörnyű blődségeken háborodik fel és tiltakozik, nagyon rosszat téve ezzel az ügynek, amit képviselni szeretne, mert az általánosításra hajlamos emberek simán levonják egy-két…..
kistucsok 2011.11.08 10:49:15
@Flankerr: csak nem az állandó első küldetésre gondolsz: Giant rats in the cellar! :)
IDDQD Heti retro: Aztec Challenge 2011.09.16 13:45:00
Kevés olyan aljas játék született C64-re, mint a legutóbbi szavazás nyertese, az Aztec Challenge. Ez a program nem is játék, hanem válogatott kínzások sorozata. Ha a játékos bírja a gyűrődést a dárdák között, egyszer csak zuhanó kövek közé kerül. Ha azt is túléli,…..
Van ugye ez a közismert sztereotípia, hogy a japánok mind egy szálig beteges, perverz alakok, és az egész ország egy nagy hentai-parti, itt-ott használtbugyi-automatákkal az iskoláslányoknak. Bár ebből valószínűleg pont annyi igaz, mint abból, hogy a magyarok meg a mai napig nyereg…..
IDDQD PJÚ PJÚ PJÚ 2011.02.26 11:22:00
Ugye mindenkinek megvolt az életében az a szakasz, amikor úgy 6-7-8 éves korában a játszótéren, vagy az iskola udvarán starwarsosat játszik (nekem speciel ez az életkor pont a Birodalom és a Jedi megjelenése közé esik, amikor az ekkora kiscsávók számára nem létezhetett nagyobb…..
Nem tudom, ki ismeri a Live at the Apollo című brit standupcomedy-sorozatot, hatodik éve megy, olyasmi mint nálunk a Showder Klub, csak ránézésre úgy 5-6 ezer néző előtt mondanak vicceseket a szereplők. Na, az eheti műsorban Dara O'Briain ír humorista tett egy kis kitérőt a…..
Az alábbi videón a Valve-főhadiszállás legújabb büszkesége látható, egy életnagyságú Sentry Gun replika a TF2-ből: mozgásérzékel, ráfordul a betolakodóra, és még a játékból ismert lövés hangeffektet is lejátssza neki, hadd szarja össze magát a szerencsétlen. A cuccot a…..
kistucsok 2010.12.13 11:10:25
Itt az ideje, hogy egy komolyabb költségvetésű filmet is előkapjak a tarsolyomból, mert, mint tudjuk, a komoly költségvetés még nem jelenti azt, hogy egy film ne legyen ostoba baromság.Szegény, szegény amerikaiak! Nem elég, hogy minden tópartra épült kisvárosban krokodilok…..
Mai cikkemben egy olyan filmről írok pár sort, amelyikre igazán mondhatjuk, hogy a 80-as években kultikus státuszt vívott ki kis hazánkban. Ez pedig a mindenféle színű pizsamás alakokat felvonultató American Ninja. Bizony, sosem felejtem el azokat a régi szép napokat, amikor…..
Fuck To The Music The Thing!!! 2010.12.07 14:00:00
a free jazz olyan mint a maszturbálás csak hangszerekkel, és hogy biztos csak az élvezi aki játssza - szokták mondani akik nem kedvelik/nem érzik. hát én meg azt mondom, ha egyszer nem csaptad ki maszturbáló nős videora, elég szar gyerekkorod lehetett, és megértem miért beszélsz…..
Én ugyan megkockáztattam az az épületes kijelentésnek egy kérdőjelet, de eredetiben bizony kijelentés volt, Billy Bob Thornton, közepesen ismert, viszont Oscar-díjas hollywoodi színész-rendező-forgatókönyvíró-angelinajolievoltpasija mondta a Daily Telegraphnak adott interjújában.…..
XVI. Benedek pápa szereti a macskákat, ő is büszke tulajdonosa egy fekete-fehér házi macskának, akit Chicónak hívnak. A cica Tübingenben (Németország) él az egyházfő bajor otthonában. Georg Ratzinger atya, a pápa bátyja elmesélte, hogy gyermekkoruk óta él macska a…..
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
A mai napot az egzotikumnak szenteljük, és a Resident Evil 5 keménycsaját, Sheva Alomart állítjuk ki középre. Lépjünk gyorsan át magán a neven, mert attól még, hogy kezdő kalandmesterek alapfokú névadási képességével született meg ez a borzalom (Alomar, most komolyan),…..
kistucsok 2010.10.15 16:12:57
@algi: szerintem kihoztad a maximumot ebből a cikkből XD

Nem lehetne valami unikálisabb csajt feldobni ide, tudomén Kai-t a Heavenly Sword-ból?
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
IDDQD Heti retro: Raid Over Moscow 2010.10.07 08:00:00
Őszintén megmondom, meglepődtem, amikor a múlt heti szavazáson a Raid Over Moscow nyert – érzésem szerint nem olyan klasszikus ez, mint például a Head Over Heels vagy a Lords of Midnight, amiket maga mögé utasított, és a retrós szaklapokban is alig említik. Viszont az biztos,…..
IDDQD A gémer stigmája 2010.10.03 18:04:54
A Dorkly mai képregénye bravúros módon egyszerre reagál ez előző, és az azelőtti posztunkra is. És elképzelhető, hogy vérig sért néhány olyan figurát, akik túlzásba viszik a vallásosságot, de ezt a kockázatot bátran vállaljuk...
kistucsok 2010.10.04 14:32:38
@Jormund: hűhű, de régen láttam már, meg kell nézni ismét!
Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép nyereséget hoznak össze azon, hogy eladják a játékot 50 dodóért, aztán ha a delikvens végigtolta kétszer és megunta, visszaveszik tőle egy huszasért, utána használtan megint eladják harmincért…..
kistucsok 2010.09.15 07:56:48
@Valaki1: zseni vagy bazze, torrentezd le a seggem is, hogy megcsókolhasd...

Szívem szerint igazat adnék a kiadóknak az egyetlen baj az, hogy tényleg gátlástalanok, de hát nekik ez a dolguk. Profit, profit, profit.

Szentül hiszem, ha be tudnának tiltani, minden torrentet, használt kereskedelmet és bevételeik 10x növekednének, akkor sem adnának egy centtel sem olcsóbban egy játékot, sőt inkább drágábban... és a legfontosabb, hogy a játékok minősége nem biztos, hogy javulna, mert sokszor a várt profit indukálja a játék minőségét...
Akar valaki egy jó kis 10 megás merevlemezt 3398 dollárért? Esetleg egy 16 bites erőgépet? Két byte jobb, mint egy! Ilyen és ehhez hasonló régi hirdetéseket rejtő linket küldött olvasónk, Sam.Joe. Ez például a hatvanas évek elejéről származik. Az a betűtípus! Az a ruha! Ez…..
SF.blog Darth Vader és a Tai Chi 2010.09.06 12:15:00
A Tai Chi, teljes nevén Tai Chi Chuan egy körülbelül 3000 éves egészségmegörző rendszer, ami egy sajátos mozgássoron alapul. Gyógyulnivágyó betegek és egészséges emberek is egyaránt alkalmazzák világszerte, azért, hogy a betegség előtti egészségük térjen vissza. Még Darth…..
Egészen szürreális történet következik. Adott a Lineage 2 című koreai mmorpg - akik próbálták, azt mondják róla, a gank és a grind Mekkája, vagyis a magas szintű karakterek előszeretettel öldösik benne halomra a kicsiket, akiket semmilyen játékmechanika nem véd ettől; illetve…..
kistucsok 2010.08.26 10:43:05
@regisztráltam: a haverom kb 3000-4000 Ft termelt naponta anno a lineage-ben, szerencsére már lefüggött róla
IDDQD A pacifista 2010.08.25 17:44:27
Olyanról már hallott a világ, hogy valaki World of Warcraftban nevel fel a maximum szintre karaktereket úgy hogy közben nem öl meg senkit - elég extrém dolog, kell hozzá némi mazochizmus, de megoldható. Na de ugyanez Call of Dutyban, ahol konkrétan nagyon-nagyon kevés dolgot lehet tenni…..
A recept: végy egy rész Lady Gagát, adj hozzá egy Starcraft 2-rajongót, jól rázd össze, majd fűszerezd alaposan bikicsunáj-szintű énektudással. Na, ezek után ki mer a Play gombra kattintani? Fullextrásak vagyunk, ezért itt a szöveg is a klikk után  mum mum mum mah mum mum…..
kistucsok 2010.08.18 08:24:25