Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regardjan

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki a franc az a Nicolas Winding Refn? Halk szisszenés, ejnye, ilyet kérdezni... a Drive című film sem tudta beékelni a dán rendező nevét a köztudatba?! Na, akkor én megpróbálom, mert ez fontos ügy számomra. Eleve, miből lett a Drive? Mert ugye senki nem gondolta, hogy azt egy első…..
Két olyan fotót találtam az iPhone-omon, amiknek nem könnyű egyből rájönni a keletkezési körülményeire. Megmutatom nektek, lehet tippelni, mit látunk a képen, nem annyira nehéz, de így karácsony előtt nem akarok semmi fajsúlyosat.És hogy jobban motiváljunk titeket, nyereményt…..
Már ez is micsoda örömteli hír, hogy nem lesz DJ-razzia a Szigeten, "mivel a Sziget szervezői megállapodnak a MAHASZ-szal, azaz a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségével, hogy idén a fesztivál egy összegben kifizeti a fellépők után járó jogdíjakat." A MAHASZ…..
regardjan 2010.08.09 14:56:50
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: sajna nem elég, ha lobogtatod a kinyomtatott beatportos számládat, azzal csak azt igazolod, hogy legálba vetted a muzsikát. Ettől még nem játszhatod le a számokat nyilvánosan, csak szépen, otthon magadat szórakoztathatod velük. Szóval a legális vétel nem jogosít fel a legális, népek előtti játszásra. Ahhoz kérnek jogdíjfizetést, amivel ezt tudod tenni: cd-nként 1800 pénzért kapol matricát és mindegy, hogy legál vagy nem a zene, ami rajta van, vagy ha vinyóról tolod, akkor csak egy lehetőség van: megveszed nettó 90 ezer/évre a jogdíjat és akkor is bármit játszhatsz. Az utóbbinál az a kérdés, hogy a lejátszott zenék előadói, létrehozói mikor kapnak és milyen jogdíjat az "éves bérletes" dj után. Lehetne pl vinnyót mahasz által plombáltatni, de az itthon nem dívik, meg fura is lenne, amikor naponta kellene updateolni a vincseszter plombáját.
Szóval ez van jelenleg.
regardjan 2010.08.09 15:05:50
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: tájékoztass, kérlek. Írtam a mahasznak, az ő válaszukból merítettem, ha van más, autentikus forrás, oszd meg velem hogy jobban tájékozódjam. köszi
regardjan 2010.08.09 15:07:30
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: köszi. a cd-kre ez igaz, de timekódolt lemezzel, vincseszterről játszókra sajnos nem. vincsesztert nem tudsz matricázni