Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petrus Becius

31 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SF.blog Kennedy a Holdon 2012.02.16 12:00:00
Az amerikai kormány vajon megint hazudott nekünk? Lehet, hogy nem is halt meg John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök 1963-ban? Lehet, hogy nem véletlenül nem találkoztak földönkívüliekkel Neil Armstrong és társai 1969-ben? Nos, az igazság valószínűleg soha a kacifántos…..
Igen. Nos. Valljuk be, kevés antipatikusabb filmkaraktere volt a világtörténelemnek, mint Jar Jar Binks a Baljós Árnyakból. De most komolyan, volt bárki is, aki szerint Jar Jar nem volt egy rémesen idegesítő és idegszálainkat egyenként hasogató szerencsétlen figura, akit…..
Hatalmas szerencsénkre. A héten ugyanis felröppent a hír, hogy Harrison Ford éppen tárgyal Ridley Scott-tal a Blade Runner folytatásáról. Persze ez, mint kiderült, nem volt igaz. De ne írjuk le teljesen magát az ötletet! Az Entertainment Weekly-nek adott egyik interjújában Ridley…..
Clive Barker, a Hellraiser és az Abarat alkotója története teljesen hétköznapian indult. Egyszerűen csak elment fogorvoshoz. Ennyi. Aztán egy hét után ébredt fel az intenzív osztályon. Egy ritkán előforduló betegségnek hála Barker mester kómába esett, és hét napig nem ébredt…..
Na igen. Meg sem kellene lepődnünk azon, hogy Alan Moore fel van háborodva, hogy az új Watchmen-projekt az ő beleegyezése és részvétele nélkül fog megtörténni. Ugyanakkor felmerült az is, hogy bezzeg Moore nem nyafogott, amikor a League of Extraordinary Gentlemenhez maga használt fel…..
SF.blog A kőkori Vasember 2012.02.04 06:00:00
Hétvégére mi mást is szánhatnánk a blog olvasóinak, mint egy szép képet a Vasember őskori előzményéről! A kép Manarama alkotása, szép hétvégét kívánunk mindenkinek!    via Geektyrant..
 A képregények rajongói számára komolyabb hír következik, mint Superman és Batman halálhíre egyszerre. Tulajdonképpen az elmúlt 25 év legnagyobb híre következik a képregényvilágban: valóra vált Alan Moore legnagyobb rémálma, a Before Watchmen, amely folytatás ugyan, de a…..
Várhatóan River Song karaktere visszatér a Doctor Who című sorozatba, legalábbis az őt játszó Alex Kingston színésznő erre tett utalást egy tévéműsorban. Pedig úgy tűnt, hogy a karakter története tulajdonképpen lezárult a legutóbbi évad végén azzal, hogy kiderült a…..
Nemrégiben hírek kaptak szárnyra, miszerint a Monty Python élő tagjai (lásd a kifejezést The Not-Dead-Yet Pythons) újra összeállnak egy film erejéig, amely sci-fi komédia lesz Absolutely Anything címmel. A projektet Terry Jones rendezi, és a hírek szerint John Cleese, Terry Gilliam…..
Petrus Becius 2012.02.03 09:56:32
@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp: Igazából nem is arról van szó, hogy megszűnt a beszélőviszony a tagok között, hanem elég régen készült olyan film, amiben az összes még élő Python szerepelt volna. Nyilván ennek többek között Chapman 1989-es halála az egyik oka, hiszen nélküle azért mégsem a régi a csapat.
A Marvel és a Hasbro ugyan még nem dobta piacra a The Avengers című filmhez kötődő akciófigurákat (természetesen várnak vele a film premierjéig ügyesen), de képeket már közöltek róluk. Az összeállításban szerepel Amerika Kapitány, Thor, Hulk, Hawkeye, a Vasember, a Fekete…..
Néhány nappal ezelőtt Zachary Quinto színész egy interjúban "kikotyogta", hogy a Star Trek 2 forgatókönyvét sokszor átírják a forgatások közben. Ez a kis információ pánikot keltett a rajongók körében, féltve a filmet attól, hogy a forgatókönyve egyszerűen pocsék.…..
Aki azt hinné, hogy idővel a múlt emlékei megszépülnek, az nem is tévedhetne ennél nagyobbat. George Lucas az élő példa erre, aki legutóbbi interjújában felidézte az első Star Wars-film (igen, mielőtt egy random troll belémkötne, a Star Wars IV: A New Hope-ra gondolok)…..
Igazából ebben a cikkben semmi meglepő nincs. De most komolyan. Nahát, az amerikai popkultúrát megihlették a képregények? Tényleeeg?! Ki gondolta volna? A 80as és 90es években egyszerűen nem is számíthattál menőnek, ha nem volt olyan dalod, amit nem egy képregényhős ihletett!…..
SF.blog Legyél Te is Time Lord! 2012.01.26 06:00:00
Egy nemrég napvilágot látott trailer minden kétséget eloszlathat a Doctor Who rajongóinak körében: bizony-bizony, készül a népszerű BBC-sorozat játékverziója, amelyben River Song és a Doktor karaktereit irányítva menthetjük meg az Univerzumot.A Doctor Who: The Eternal Clock…..
Jó ideje várakozással tölt el minket a The Avengers filmadaptációja, és a kiszivárgó infók csak fokozzák a kíváncsiságunkat. A felröppenő hírek szerint a Thor főgonosza, Loki (Tom Hiddleston) mellett a filmben helyet kaphat egy másik Bosszúálló, Amerika Kapitány ősi…..
Óriási közhely, hogy a filmgyártó vállalatok által emanált mozgóképek manapság rettenetesen szánalmas próbálkozások arra, hogy megfosszák a hétköznapi állampolgárt munkával megkeresett kis pénzecskéjétől. Ez részben igaz is: az álomgyárosok a pénzünket akarják,…..
Mi lett volna, ha az Avatart nem James Cameron, hanem Howard Hanks rendezi? Vagy Sean Connery lett volna Az ötödik elemben Bruce Willis helyett? El tudnátok képzelni Lugosi Bélát az Inceptionben? Esetleg Clint Eastwoodot Zod tábornok szerepében? Peter Stults kilenc olyan plakátot alkotott,…..
H.R. Giger neve több szempontból is ismerős lehet, hiszen korunk igen meghatározó designeréről van szó: nemcsak klasszikus filmek horrorisztikus háttereit és hátborzongató lényeit teremtette meg, hanem olyan szupermenő szobrok és tárgyak készítése is fűződik a nevéhez, mint…..
Minden valószínűség szerint az olvasók számára nem fog sokat mondani a Douglas Trumbull neve, de bizonyos vagyok benne, hogy az átlag vagy éppen a laikus sci-fi rajongók ismerik a munkáit. Douglas Trumbull ugyanis nem kisebb filmalkotások speciális effektjeit ötlötte ki és…..
Kedves tudósok, akik Star Trek-rajongók vagytok, esetleg kedves Star Trek-rajongók, akik netán tudósok vagytok, vagy csak akik egyszerűen tudósok vagytok! Nagyszerű, hét millió dolláros ajánlatom van számotokra! A feladat rémesen egyszerű: építsetek egy tricordert! A tricorder nem…..
Kevés idegesítőbb dolgot tudok annál, mint hogy a hollywoodi filmkészítők beharangozzák egy képregény vagy csupán egy képregénykarakter élettörténetének megfilmesítését, aztán galád módon addig húzzák-halasztják a projektet, hogy végül a film soha nem készül el, a…..
A csillagászok ugyan még csak húsz éve kutathatnak a Naprendszeren kívüli bolygók után, de ez a húsz esztendő bőven elég volt arra, hogy olyan rémisztő és bámulatos bolygókat fedezzen fel az Emberiség, amelyek nem csak egy szupererőkkel megáldott antihős menő lakhelyei is…..
Mielőtt válaszra méltatnánk e nagyszerű kérdést, kezdjünk egy nagyszerű hírrel: készül az új Star Trek-film, és várhatóan 2013 májusától már a mozikban is látható lesz (persze, ha megérjük). J.J. Abrams rendező már elő is rukkolt néhány névvel (az Enterprise…..
SF.blog Játsszunk BSG-t Nintendon! 2012.01.05 12:00:00
A Battlestar Galactica rajongóit sajnos már a bejegyzés elején el kell keserítsem: jelen esetben nem a méltán híres sci-fi sorozat RPG-verziójáról van szó, hanem sokkal inkább egy sziporkázóan szellemes videóról, amely a Zucker-Abrahams-Zucker triumvirátus (tudod, Kedves Olvasó,…..
Zseksön True Lies 2011.07.04 15:00:00
           James Cameron szerintem az egyik legellentmondásosabb rendező, aki csak él a Földön. Ő írta és rendezte a Terminátor-filmeket illetve az Alien 2-t, amelyek közül az előbbiek akkora kult alkotások, hogy a pofám leszakad…..