Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guille

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcanoticias Suarez: Juventus !? 2020.09.03 18:38:25
Luis Suarez minden valószínűség szerint távozik a nyáron...
Guille 2020.09.04 20:11:08
@marco100: Én nagyon szeretem Messit, de ha ezt komolyan gondolta, meg is érdemli. Ez még egy moldovai lángossütőnél is komolytalan, hogy "megígérte neki az elnök, hogy elmehet". Könyörgöm, van ott egy szerződése. Megígérni szóban bárki megígér bármit, főleg egy ilyen csodás ember, mint Bartou, akit Messi valószínűleg éppen elég jól ismer. Iyet nem lehet beszopni... persze azért sajnálom
A csatárkeringő folytatódik, a hét végéig legalábbis biztosan...
Guille 2020.01.29 21:13:20
@Barca30: Rodrigo nélkül gólképtelenek :)
Ter Stegen: 6 - feladat nélkül 2 gólt kapni sosem hálás, kiváncsi lennék egy ilyen meccs után mi jár a a kapus fejében.  Semedo: 7 - lendületes volt, a hazai pálya rajta is dobott, de stabilizálnia kell a formát. Piqué: 7 - lesipuskás gól, de hogy került oda? :) Lenglet: 7 - tarcsinak jött, de…..
Guille 2019.09.16 10:46:12
@DISTANTxTHUNDER: Tavaly a Bl-re összekaptuk magunkat (egy darabig), de ott volt Messi. Nagy kérdés, melyik arcunk lesz a pályán, mert ha az eddigi idegenbeli szereplést nyomjuk, akkor ki is tömhetnek. Azért én egy gólgazdag, de szoros meccsre számítok, 2-2, vagy 3-2 bármelyik csapatnak. Hátul a Dortmund sem acélos.
Minden a Camp Noutól távol lejátszott mérkőzés gyakorlatilag egy kínzással ér fel Ernesto Valverde edző irányítása alatt. Ha a csapat kimozdul a komfortzónájából, általában kellemetlen meglepetésekkel szembesül...
Guille 2019.09.04 13:01:14
@Robi71: Ha a Dortmund jó napot fog ki, simán szétkontrázhatnak. Szerencsére azért ők is hektikusak. Az Intertől nem igazán félek. A támadószekciójuk jó, de játékban meglepne, hogy felnőnének hozzánk. Persze, ha mi felnövünk magunkhoz :)
Barcanoticias 2020/2021-as mercato 2019.06.26 08:32:00
Guille 2019.09.03 10:23:17
@Robi71: A legjobb, hogy nem is akarják pótolni. A KP-juk is olyan szűk, mint egy palotapincsi segglyuka. De 10-11 védő azért van ott.

Na de komolyan. Mi mindenkit kölcsönbe küldünk, valakinek nem jut eszébe, hogy ezt mi is kipróbálhatnánk visszafele? Hátha valaki beválik és akkor nem lutrira dobáljuk ki a pénzt a kukába, ahogy pár éve megy.
Guille 2019.09.03 10:45:15
@MagicBarca: Én nagyon bírom Rashfordot, de vannak kétségeim, mit tudna ő itt csinálni ebben a tili-toli stílusban. Kicsit hasonlít ő Dembeléhez, abban a legerősebb, hogy lefutja a fél védelmet kontrákból, valamint viszonylag jól lő távolról. De szerintem a rövidpasszos játékot hírből sem ismeri. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy bele tudna illeszkedni, de azért szerintem ő is lutri ide.
Guille 2019.09.03 11:33:43
@Robi71: Ezért kéne egy olyan stáb, aki képes csapatot építeni.
- Todibo pl. bejöhet, de nem tudom, van-e Piquéhez hasonló vezér alkat a hátsó alakzatban
- A középpálya necces lesz, ezért is kéne nyomatni Alenat és Puig-ot, hogy kiderüljön, lehet-e rájuk építeni. Alena szerintem Roberto karakter, nem lesz világmegváltó, de kiegészítő embernek jó
- A Rakitic/Vidal duóból már most is el akartunk küldeni 1-et ugye. Busi-t remélhetőleg pótolja majd De Jong. De 1 használható ember kéne pluszban.
- Suarez helyére egyértelműen kell valaki, már most is elkélne gyakran.
- Dembelét is el kell zavarni jó pénzért, ha idén is csődöt mond
Szóval lenne meló, szerintem nem egy lehetetlen küldetés, csak inkompetens a vezetés hozzá és Valverde is.
A Juventus és az FC Barcelona között folyamatos a kapcsolat, több csereügyletről tárgyalnak párhuzamosan. A Celta Vigo pedig Rafinhát szerezné meg az utolsó pillanatokban. A nyári átigazolási ablak a mai napon Olaszországban 20:00 órakor, Spanyolországban 23:59-kor zárja be a kapuit. ..
Guille 2019.09.02 17:09:28
@Nagybarcelona: Pique és Suarez azért már megy lefelé a csúcsról erősen, de azért még szó-szó. Ha már keret, én Suarez mögé vennék inkább egy 9-es típusú csatárt, ha nincs őstehetség a piacon, akkor egy cserét és akkor Grizi tudna szervezni, ha épp nincs Messi. Meg amúgy is...
Dembelét én is bírtam, de szerintem tényleg egy futócsapatban a helye, nem egy Barcás passzolgatós "rendszerben".
Szóval szerintem sem a keret a gyenge pont, bár nyilván lehetne még csiszolni. ÉS nem a BL-ről beszélek, hanem a Ligaban is már tavaly is siralmas volt a meccsek jó része. A BL-ben meg aztán a keret az utolsó volt, ami miatt kizúgtunk, hiszen a Liverpool a B csapatával alázott szét...
Guille 2019.09.02 17:14:13
@Robi71: Mindenki rossz szezonra számít. Csak te a keretre kened, mi pedig a szakmai stábra :D Ez nem alábecsülés kérdése. Egyszerűen nem itt van a probléma. Ez nem focimanager. Ki sír? Eszmét cserélünk vazze :D
Guille 2019.09.02 17:27:10
@Robi71: Na látod, ebben egyetértünk. És pontosan ez a csapat/taktika/rendszer/Valverde legnagyobb kritikája, hogy kizárólag ezen fog múlni a játékunk/eredményességünk.
Szerinted ez kizárólag azért lesz így, mert szar a keret és kész?
A Barcelona a La Liga harmadik fordulójában Pamplonában vendégeskedett, és szórt el további pontokat, mert csupán 2-2-es döntetlenre futotta a katalánok erejéből a frissen feljutó gárda otthonában. A klub nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen a megszerezhető kilenc pontból mindössze négyet gyűjtöttek…..
Guille 2019.09.01 11:24:58
@Nagybarcelona: Egyértemű. Robi rendszere már ott megbukik, hogy ennyi erővel csak az erősebb keretű csapatok ellen kéne szenvednünk, hiszen "csak a keretünk minősége a gond". A taktika és az ezdő nem létező fogalmak. Látjuk, hogy ez egy baromság, hiszen alig van pár jobb keretű csapat nálunk, pláne a Ligaban. Egyértelműen koncepciótlan és szervezetlen a csapat játéka évek óta, amiben feltűnően szenvednek a klasszis játékosok is. Csak hát néha van 1-1 jól sikerült meccs, hála Messinek vagy ritkábban másnak, de ennyi. Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni. Nézed a meccset és nem érted, mi történik, nincsenek automatizmusok (dehogynem, csak az mind ötlettelen passzolgatás), tudatos mozgások alig, csak a tanácstalanság. Fati gólja is pl. Tök szép, de a fejemet teszem rá, hogy teljesen random volt, nem pedig begyakorolt akció. Ami nem lenne baj, csak olyankból nem látunk szinte semennyit...
Guille 2019.09.01 13:07:12
@Robi71: Juvénál idén csak Higuain és CR játszott, valmint Doglas Costa, aki ugye lesérült. Dybala 14 perc (el akarják adni), Mandzukic 0 perc (el akarják adni), Cuadrado pedig elég messze van a minőségtől. Szerinted ez annyival erősebb a Messi, Suarez, Griezmann, Dembele, Perez, (Rafinha) sornál? Persze, ha CR lesérülne, a Juve is szarban lenne, mert kb. annyira ráépülnek, mint mi Messire. A Pool pontosan egy gépezet, ahogy írod (nyilván semmi köze az ezdői munkához, csak így "esett" spontán, meg olyan okosak a játékosaik, hogy maguktól összeállnak.
A City az egyetlen ahol tényleg pofátlanul erős a keres és minden posztra van 1 tökéletes csere is. De azért ott is látszik, hogy nem Pinyő vezeti a csapatot.
Na de Robi, azt mondd meg nekem kérlek, hogy ezt, amit írsz, ki rakja össze szerinted? "Kiválasztás, taktikai elemek (kapustól építkezni, háromszögelések, kényszerítők, szélen kiugratás, majdhogynem a befejezőnek van a legegyszerűbb dolga)." Rögtönöznek?
A Juventus portugál világklasszisa, Cristiano Ronaldo egy hosszú nyilatkozat során vallott a klubváltásról, családja beilleszkedésről, valamint az egyéni céljairól. "Nincs szükségem a labdarúgásra ahhoz, hogy jól éljek, rendben vagyok anyagilag." - mondta Ronaldo a TVI munkatársának…..
Guille 2019.08.22 11:44:19
@fire06: Valóban érdekelne, miből gondolod ezt. Ennyi erővel Iniesta is egy öntelt majom, csak eljátssza, hogy szerény (én sem hiszem ezt). Ronaldinho megint más eset, Attól még, hogy bohém és szeret szórakozni, az még nem jelenti azt, hogy beképzelt. Ez megint két külön dolog. Lehet, hogy tévedek, de tőle sem hallottam folyton olyan nyilatkozatokat, hogy hány címet nyert és ő a világ legjobbja, pedig ennyi erővel ő is nyomhatta volna ezt, hisz minden bizonnyal az egyik legjobb játékosa volt korának.
Én sem arról beszéltem, hogy albérletben lakjanak és bkv-val járjanak edzésre.

Na mind1, szerintem, ha akarod érteni, miről beszélek, megérted. Ettől még lehet szeretni Ronaldot és a teljesítményét sem kell vitatni, valamint tény, hogy nem ismerjük őket személyesen, de nála ez a mentalitás ez elég feltűnő és véleményem szerint nem követendő példa (ellentétben a hozzáálásával és a maximalizmusával).
Guille 2019.08.23 09:46:22
@ZecH: Vicces vagy. Aki szerint az önfényezés nem menő az biztos frusztrált, de CR nem frusztrált, hogy nonstop önfényezi magát. :D

Hihetetlen, hogy manapság, ha bármit megkritizálsz, mert nem értesz vele egyet, csak azt tudjátok mondani, hogy "mert irigy vagy", mert neki jobb a nője meg több a pénze! Nem midenki ezen a szellemi szinten nyomorog...
Guille 2019.08.23 11:51:23
@ZecH: Olyan aranyos vagy, de legalabb nezz utana, hogy irjak... Tenyleg kar vitazni veled, ha ennyire nem megy a mondatok ertelmezese.
Namaste neked is :)
Ernesto Valverde a mai napon a Cillessen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Sergi Roberto, Messi, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat...
Guille 2019.05.25 21:48:17
A saját példámon keresztül próbálok segíteni az éppen notebook vásárlást tervezőknek. A régi laptopomat egy HP 255 G4-et, ami 2 évig hasznos társam volt, lecseréltem, mert nem bírta azt a tempót, amit a munkám során diktálok és elvárok egy "munkatárstól". Nem kirúgásról van szó, a család továbbra is…..
  Él bennem egy idealizált világ képe, amelyben az emberek egytől egyig szabadok és józanok. Nem köti őket semmiféle külső korlát, sem belső kényszeresség. Csupa olyan dolgot tesznek, amelyek hasznosak, vagy élvezetesek. Esetleg: hasznosak, mert élvezetesek. Jómagam is igyekszem így élni, hiszen ez…..
Egy készülék még nem érkezett meg, de a java, az igazán várt telefonok már a boltok polcain sorakoznak...
Ahány ember, annyi szokás mondják. Így van ez a férfiak és az alsóneműk esetében is. Nem tudod megmagyarázni, hogy miért, de a megszokott alsónemű fazonodtól nem vagy hajlandó megválni. Általában a férfiak, ha megtalálják azt a bizonyos tökéletes stílust akkor csak azt viselik és irtóznak a…..
Guille 2018.03.01 14:17:13
@fda: made may day :D
Sört inni, utazni, aztán erről műsort csinálni nem olyan rossz dolog, ezen a fronton nyomul az angol Olly Smith. Azzal a céllal indította be pár éve a Sörök útján című sorozatát, hogy meglátogasson egy rakás amerikai kézműves sörfőzdét, és bemutassa, honnan jön ez az egész…..
Guille 2017.11.25 11:11:31
Manapság úgy érzem eléggé elkorcsult ez a világ mindenféle szempontból.Most konkrétan a lányokról pontosabban a külsejükről alkotott kérdéseimre szeretnék választ kapni.Mostanság akármerre járok (baráti kör,plázák...stb)a "jó csaj" jelzőt mindig egy bizonyos kinézetű lánycsoportra aggatják rá.A…..
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
Guille 2016.04.20 12:54:09
@Anegytech: Ez olyan, mint a jobbkézszabály, vagy bármi más rugalmasabb szabály. Be kell nézni és figyelni, nem pedig vakon átszáguldani, nem így értendő a dolog.
Ha fáradt vagy, akár ennyi erővel a lámpát sem veszed észre, de ezeket nem lehet kiszűrni.
Guille 2016.04.20 13:07:02
@Szelid sunmalac: Kérdezz majd meg azért egy két ismerősödet, akinek adsz is a véleményre, ha már te még életedben nem szegtél meg semmilyen szabályt, bár nehezen hiszem el! Azért gondold végig a mindennapjaidat, mielőtt játszod a szentet :)

Soha nem mondtam, hogy nincs értelme a szabályoknak. Nagyon is van, de ha szerinted egy néptelen úton várni kell 2 percet gyalog, mert piros a lámpa, akkor nagyon korlátoltan gondolkodsz.
Guille 2016.04.20 13:21:54
@Szelid sunmalac: Nagyon intelligens hozzászólás, gratulálok!

Szövegértésed nem túl kifinomult, ne forgasd ki a szavaimat kérlek! Egyszer sem írtam, hogy ez menő és mekkora buli, hogy bele kell szarni a világba. Egyszerűen azt állítom, hogy vannak helyzetek, amikor a józan ész felül írhatja a szabályt és ez nem skandalum.

Ideje kinyitnod a szemedet, hány gyalogos megy át naponta a piros lámpán tömegesen (pl. Móricz Zsigmond körtér a villamosoknál). Hát mennyi arrogáns renitens görény van köztünk! Az ilyenek miatt rohadt ez a világ gondolom :)

Ha te kizárólag azért indexelsz és nézed a visszapillantót mert az a szabály, akkor gratulálok.

Gondolom életedben nem volt nem jogtiszta operációs rendszered, nem torrenteztél és mindenben mindig követted a szabályokat. Képmutatásból jeles!
Média 2.0 Átverés a bolti sör 2015.12.03 14:53:46
Hová "fajulhat" egy gasztroblog? Mi kell egy sikeres bloghoz, egyáltalán miben mérhető egy szakblogger sikere? Honnan indult a magyar sörforradalom? Milyen az a Jézus ízü sör? Mennyiben igényel speciális szakértelmet az ételek vagy italok kommunikációja, mint más termékeké? Ezekről is hallhattak az…..
Guille 2015.12.04 15:04:33
@baliquez: Na halljuk mit veszel nagyságrendekkel olcsóbban és hol? Egyedül a cseheknél lehet olcsón viszonylag jó sört kapni, de nekik főleg csak kis alkoholos ivósörük van, persze, hogy olcsóbb, mint egy komlós IPA.

Lehúzod a Monyo kb. egyetlen nem jól sikerült értelmetlen sörét a 15 féle jó közül...

Valóban nem attól lesz valami jó, hogy "kézműves", de szerencsére már bőven van a piacon igen sok jóféle sör, amit 500-900 HUF közötti korsó áron simán be tudsz szerezni, ez teljesen normális átlag. Az alapanyagok itthon sem olcsóbbak.
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
Guille 2014.03.23 16:04:08
@spontan: Fél éves/éves bérlet esetén nincs kaució. Szerintem egy egészséges éves díj esetén mindenki szépen kipengetné azt, aki rendszeresen akarja használni a szolgáltatást, minden probléma nélkül. A turistáknak meg igenis legyen kaució, nem nagy dolog ez manapság.
Saint-Exupery "gondolatának" egy kicsit bővített változata, amit idézni szoktak a következő: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Szerintem ez a világirodalom legbutább mondata, legalábbis azok közül, amelyeket ilyen gyakran…..
Guille 2013.11.19 23:30:39
@Brendel Mátyás: Nézd, a dolgok sokkal többek, mint szimpla mérhető fizikai "valamik". Az ember sem szervek összessége, egy alma sem egy leírható végtermék. Pontosabban bármit megpróbálhatsz definiálni, csak sok köze nem lesz a valósághoz.
Nyilván nem arra gondol senki, hogy maga a szív szerved tölti be ezt a funkciót. Az agyadba futnak be az ingerek, de az inkább egyfajta számítógép. Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy jól csak atomokkal lehet látni, mivel minden azokból épül fel.

"Fáj a szívem érted."; "Szívesen." A nyelv bölcs.

Think out of the box!
A sörforradalom elmúlt 3-4 éve alatt eljutottunk oda, hogy megjelentek a hazai sörszínpadon is olyan sörfőzők, akiknek egyértelmű és összetéveszthetetlen stílusa van. Eddig csak borászok körében emlegettünk ilyesmit, éppen ezért is örvendetes, hogy sörös körökben is ennyit…..
Tavasz óta az összes kereskedelmi csatorna reklámblokkjaiban a legkülönbözőbb időpontokban ütközhetünk bele "Prága első számú söré"-be, a Staropramenbe. Vajon véletlen, hogy a reklámkampány indulása idején került át a Magyarországon forgalmazott Staropramen gyártása a…..
Mi, a Főzdefeszt évek óta építgetjük képzeletben a kocsmánkat, és most végre kulcsszerepet kaptunk egy valóságos kocsmában. Megnyitottuk a Léhűtőt a Gozsdu-udvarban, a Madách sétány és a Holló utca sarkán. Természetesen csak kézműves söröket árulunk, csapoltat és…..
Miközben a szoknyás bringázás New York-ban is érdekvédelmi hívószó lett, Romániában országos mozgalommá nőtte ki magát a Skirtbike nevű mozgalom, ami nem csak a bringás közlekedést népszerűsíti, hanem érdekképviseletként harcol a jobb infrastruktúráért. Két testvér,…..
Folyékony Kenyér Köszönjük, 2012.06.06 11:29:00
hogy eljöttetek, és a testetekkel szavaztatok a jó sörre a harmadik Főzdefeszten. Köszönjük, hogy elindítottátok a sörforradalmat, és tavaly tavasszal kiálltátok az embertelen sorokat, ősszel elviseltétek a hideget, és harmadszor is eljöttetek dacolva mindennel a jó magyar…..