Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koós Miklós

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Koós Miklós 2018.07.28 17:24:48
@silent man: :-)))) örülök, hogy fogtad a lényeget és bekaptad a gumicsontot.
Györfi András Ablakzsiráf 2018.07.08 18:23:33
Tavaly augusztusban írtam egy hosszabb posztot a vadászatról, feltettem egy (ál)naiv kérdést. Mégpedig azt, hogy mégis miért létezik még vadászat. A pártolók klasszikus reakciója az, hogy a vadászat a vadgazdálkodás fontos eszköze, nemhogy pusztítaná, kifejezetten építi, menti, ápolja a természetet…..
Koós Miklós 2018.07.09 19:42:38
Az un. vadgazdálkodásra ott van szükség, ahol az ember beleavatkozott az ökoszisztémába. Márpedig a természetes élőhelyek visszaszoritásával, megsemmisitésével ez történik. Az emberiség nagyobb része már elég régen felhagyott azzal, hogy a vadonból szerezze be a táplálékát. A nagyobb része állattartótelepeken felhizlat és iparszerű vágóhidakon (hatékonyan) megölt állatok húsát eszi. A vadhús aránya elenyésző lehet az összforgalmon belül.

a legtöbb helyen a vadgazdálkodás azt jelenti, hogy pl. azért kell kilőni a felszaporodott állomány, hogy ne egye meg a mezőgazdasági termést, vagy éppen a frissen telepített erdőt. Tudtommal pl. addig etették a vaddisznóállományt, hogy vészesen túlszaporodtak.

És itt jön a képbe a hivatalos vadászat, ahelyett, hogy mindezt a helyi vadásztársaságok tagjai elintéznék, ezt a jogot eladják borsos pénzen olyanoknak, akik tesznek a vadgazdákodásra, ők valóban csak az ölés miatt fizetnek. És itt fordul átt a dolog ellenszenves valamivé. Egyszerűen azért, mert a vadásztatás óriási üzlet és sokáig csak a kiváltságosoknak adatott meg. Nem véletlen, hogy a politikai elit számos tagja, ha már nem születhetett kékvérnek, legalább megengedheti magának ezt a luxust, mert ő ettől különb lesz. És ugye itt már régen nem beszélünk vadgazdálkodásról.

A fenti hölgynek pedig csak azt lehet kivánni, hogy pont egy oroszláncsaláddal szemben fogyjon ki a lőszere .... megtanulná valóban tisztelni a vadállatokat (és akkor nem pózolna egy valóban kilővésre érett állat tetemével).
Koós Miklós 2018.07.10 11:52:35
@midnightcoder2: akkor sokkal egyszerűbb, ha odairod, hogy minden állat leölése bűn, ezt hivják vega-nak. Nincs vele semmi baj, de ennek semmi köze a vadászathoz, sem az iparszerű állatartáshoz.
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Ha eddig azt hitted, hogy a felső kategóriás házak csak a Rózsadombra épültek, akkor most le kell rombolnunk ezt a sztereotípiát…Azt leszámítva, hogy az áruk megfizethető! És ne feledjük, Kecskeméten vagyunk, ahol egyre több az új külföldi főnök, akiknek kellhet is a minőségi hajlék...
Reggelente a mobilomon szoktam átfutni egy kávé mellett az éjszaka beeső emaileket. Ma reggel egy érdekes levélen akadt meg a szemem. A Paypal tájékoztatott, hogy negatívba ment át az egyenlegem és/vagy korlátozást kaptam. Hmm… érdekes.A Case ID valami hasonló szokott lenni, hasonló szövegezésű…..
Koós Miklós 2017.01.07 11:04:51
@Roadster68: itt elég sokat talász, még ennél jobb vételt is hasznaltalma.hu/aprohirdetesek/asztali-mac/imac

az elmúlt 7 év alatt még senkit sem akartam rábeszélni, hogy vegyen ilyet, ezután sem fogok. De azért majd szóljatok, ha majd a macben csalódott windowsosok szerveződni kezdenek.

adj oda egy iphone-t és egy andoridos telefont egy idősebb, legkevésbé sem kütyümániás embernek s nézd meg melyiket mennyi idő alat tanulja meg használni. Meg fogsz lepődni.
Koós Miklós 2017.01.07 11:08:54
@conchita wurst: az aki képes megvenni egy 8-10 éves autót is (talán mert csak arra képes)
Koós Miklós 2017.01.07 11:25:19
@Roadster68: pechemre egy ezermesterbe futottam bele. Nyilván ez az általános. Nem is vitatkozom veled. IGAZAD VAN!
Holnap eljön a Sör Világnapja és ez alkalomból most megosztok pár érdekes tényt a Heinekenről és annak történelméről...
Koós Miklós 2016.08.05 15:29:25
ha már Heineken. A szögletes üvegéből házat is építettek, ami igen kiváló reklámértékkel bír.
inhabitat.com/heineken-wobo-the-brick-that-holds-beer/. No meg fontos még tudni, hogy az alapító Alfred Heineken emberrablás elszenvedője is volt. Megúszta és utána maga kerestette meg az elrablóit. A témából két mozifilm is készült 2011-ben és 2015-ben
Talán nem csak velünk fordult elő, hogy amikor országjárás során egy régi kúria mellett vitt az út, az ember elképzeli, hogy milyen lehetett benne az élet, milyen lehetett a sokszor leromlott állapotú épület fénykorában. Ezt a hangulatot idéző, bár nem a történelmi időkből…..
India alapvetően nem a luxushotelekről híres, Keralában alaposan körbejárva mégis sikerült 3 olyat is kipróbálnom, amik maradandó élményt jelentettek! A Vythiri resort volt talán a legnagyobb kedvencem, hihetetlen környezetben található Keralában, Wayanad régióban, ahol a…..
Évek óta a pincében vár jobb sorsára egy régi Singer varrógépláb, némi összekötő elemmel együtt. Régebben az előszobában lerakóasztalként funkcionált, de sajnos kellett a hely, így újra nyugállományba került. De mit kezdhetnék vele, a kézenfekvő asztalláb megoldáson…..
Két berlini designer Anastasiya Koshcheeva és Oya-Meryem Yanik összeállt egy közös projektre, amelyben az anyagokat tanulmányozták. Kifejlesztettek egy olyan innovatív anyagot, a Chester-t, ami úgy néz ki, mint a steppelt fa. Sok kutatás után létrehoztak egy olyan felületet, amit nem…..
Jelenleg úgy tűnik az USA-t az aranyló étolaj miatt érdekli leginkább Magyarország. "Belepiszkítottunk" az egyik GMO-lobbista adócsalás-gyanús világcég profitlevesébe, azaz merhetünk-e magyarként a magyar érdekekért kiállni egy "szabad" Európában? Mikor lesz végre tiszta…..
Minap írtunk azokról a dúsgazdag csemetékről, akik elsődleges szórakozásuknak tekintik, hogy vagyonukkal (pontosabban: apuci vagyonával) kérkedjenek az Instagramon – most cserébe megmutatjuk, vannak olyan milliárdosok, akik szerényen élnek, legalábbis környezetük mércéjével…..
A blog rendszeres olvasói talán már hiányolták a Sajtkészítők bejegyzéseit, ám a közelmúltban sem időm, sem kedvem nem volt posztolgatni. A minap azonban szívmelengető agresszióval lepett meg bennünket a magyarnaracs.hu. Közzétett egy szubjektív listát a magyar hülyékről. A…..
Koós Miklós 2014.06.27 10:03:00
@Larry Silverstein: a politikai szimpátiának leginkább választások környékén van (szabadna lenni) kiemelt jelentősége, legalábbis egy kiegyensúlyozott demokráciában. Nem hinném, hogy ekkora társadalmi törésvonal lenne pl. Németországban a szocdemek és csu-cdu között, de mondhatnám Nagy-Britanniát vagy Olaszországot vagy bármelyik nagyobb európai országot is.
Ha egy társadalom nem képes együttműködni fontos ügyekben, akkor az oda vezet, ahol mi most tartunk. Föld, Paks, kettős állampolgárság, média, alkotmány..... hogy mindkét oldalról soroljak fontos hivószavakat.
Koós Miklós 2014.06.27 13:28:35
@Larry Silverstein: nem feltétlenül ezt a következtetést kell levonni, hanem hogy ott, ahol régebbi a demokrácia és nem változtatgatják a választási rendszert, nem abuzálják az alkotmánybíróságot, ott talán sokkal kisebb a szembenállás a két tábor között. Nem következik be katasztrófahelyzet, ha épp a szembenálló tábor kerül kormányra. Béke korszakban arra van szükség, hogy a regnálók tökeit állandóan szoritsa az ellenzék és a sajtó...tudva, ha hülyeséget csinálnak, fordul a kocka és ők fogják szorongatni a másik tökeit. Ha összekacsintanak úgy, hogy a társadalom nem veszi észre, az elég nagy baj, mert az a korrupció nyitánya. Mit gondolsz, miért csak 1-3 komoly korrupciós ügy volt az elmúlt 25 évben Mo-on???

visszatérve a cikkhez, ...azért is, mert a kritikai nélküli tapsolókat ez nem érdekli. No ezért is ők a "legkártékonyabb idióták", hogy rimeljünk a cikk címére....

Nálunk ott kellene kezdeni, hogy egy előre megbeszélt napon a két oldal helyet cserél, aki eddig jobboldali volt, az holnaptól baloldali lesz és fordítva és akkor a helyére kerülne mindenki.
A pókok nem éppen a legkedveltebb állatok közé tartoznak, pedig nekik is éppúgy megvan a maguk szépségük. Ennek bizonyítéka Jimmy Kong makró fotói, amiket Malajziában élő őshonos ízeltlábúakról készített. Olyanok, mint valami kis, szőrös idegenek, akik egy másik…..