Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Waszabi

438 bejegyzést írt és 4902 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
is légy becsületes. És az élet összes többi vonatkozásában. Apaként, anyaként. Ez biztosít hosszú, zavartalan életet. Ha ezt megtartod, nem leszel beteg. Szép, hosszú életed lesz. Igen, nehéz ez az út. De te döntesz, melyik utat választod...
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
A Warner Bros felkérte David Ayer-t (Suicide Squad, Harag), hogy íróként és rendezőként készítse el a Piszkos tizenkettő kortárs remake-jét. Az 1967-es eredeti háborús filmet Robert Aldrich rendezte E. M. Nathanson regényéből inspirálódva. A Piszkos tizenkettő egy háborús elítéltekből álló csapatot…..
Őszinte tisztelet a szobafestőknek és tökéletességre törekvő civil lakásfelújítóknak, akik a fal egyenetlenségeit glettel töltik fel, a felesleget lecsiszolják, esetleg több menetben ismételve ezt. Közben a szálló por koncentrációja eléri a "ezt nagyon sokszor fel kell majd mosni" értéket. Kis nyári…..
Mr. Waszabi 2019.12.18 12:28:09
@kkm.furdancs: a Makitáé masszívabb megoldás. ők fiókos mechanikával szorítják oda a smirglit, nem egy szál rugóval. Mondjuk nem is a 0-20 ezerig kategóriában fut, kb a duplája.
Digitális nomádnak lenni kifejezetten divattá vált az elmúlt években, hiszen ki ne szeretne csodás helyeken, az idejét maga beosztva dolgozni. Az életmód előnyei meglehetősen egyértelműnek tűnnek, ám bőven akadnak hátrányai is. Legutóbb, amikor az előnyökön volt a hangsúly (ebben a posztban)…..
Mr. Waszabi 2019.09.13 16:59:13
@fhdgy: azt a könyvet én nem olvastam, de azt tapasztalatból tudom hogy az információcsere leghatékonyabb tere a dohányzó részleg. volt vállalat, ahol mindenki tudta, hogy oda kell jönni, ha valamit érdemben el akar intézni, mivel az ogazgatók itt is oda jártak dohányozni, és egymás közt gyorsan meg tudtuk beszélni a problémákat, igényeket. Sőt, olyan cégről is tudok, ahol rajztábla és filctoll is volt bekészítve ennek támogatására. :)
Én jelenleg annyi szintre járok dohányozni a cég épületén belül, ahány szinten kapcsolatot kell tartanom - kifizetődő :))
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Mr. Waszabi 2019.08.28 08:31:21
@Thomas Dantes: főleg, amikor az amatőrök egy kévádarálóval akarnak betiont fúrni. Új szomszéd is kínzott ezzel, aztán amikor összefutottunk a lépcsőhézban, udvariasan rákérdeztem, ne adjak-e kölcsön egy fúrógépet. Nem értette a célzást, közölte, hogy nekik is van :(
Férfi blog Szemlélek 2019.07.02 10:31:58
Nagyon nehéz dolog az életszemlélet. Sokan akarnak például Isten háta mögé bújva élni. Citálják a Szentírást, törvényeket alkotnak maguk számára annak mentén. Anélkül, hogy megértenék: aki erre a földre született, az nem mérheti magát csupán mennyei követelményekkel. Mert itt van, és emberré lett,…..
Mr. Waszabi 2019.07.10 19:46:42
@Pandamedwe: mindenki a szerint gondolkodik, amennyit ismer a világ egészéből.
Ebben a kultúrában alapvetően Isten = valamelyik egyház tanítása.
Ám ennél sokkal több is lehet, ha az ember el tud szakadni a hagyományos tanításoktól.

Nem véletlenül nem reklamálok azért, ha valaki csak addig lát e témában, amit tanítottak neki. De. A blog összes bejegyzése végül kiadja - még ha lóugrásban is -, hogy mi kell ahhoz, hogy többet láthass a világ egészéből, mint amit tanítottak neked. Vagy akárkinek. Ez a blog erről szól. Vesd össze a mottóval, és talán inspirálni fog :)
Hát hogyne születne. Az nagy baj volna, ha az élettapasztalatom és vele párhuzamosan az érett döntéseim mennének ma a nul divájszra. 1970 év óta létezik a nul device, amikor a Unixot feltelálták. Nem akarok hozzá tenni semmit ehhez az állításhoz. Talán annyit, hogy SQL-ben nem kellett volna két…..
Már elég rég óta ezért vagyok néma. Írni olyan környezetben van értelme, ahol egyrészt el is olvassák az írásokat az emberek, ráadásul reményeim szerint pont átlag emberek, akik annak idején pont a könyvek vásárlói és legfőbb olvasói voltak. De ma már évek óta nem könyvekben lakik az emberiségnek…..
Férfi blog Isten demokrata 2019.07.02 10:35:11
Mai írásom azoknak szól, akik ismerik valamelyest Istent, és a Bibliát is szokták forgatni, nem képmutatásból, hanem mert valamit nyertek belőle életük építéséhez, de legalábbis megvan bennük a vágy, a remény, hogy nyerjenek. Jó helyen kereskednek az ilyen emberek. Valamit remélnek, valami tudást…..
Mr. Waszabi 2019.07.02 16:01:45
@Mia and me: picit meg mintha bepróbálkoztál volna ezzel a másolás dologgal. Ezt a szöveget sem részeiben, sem egészében soha nem fogalmazta meg senki emberfia előttem. Mert hogy fejből jött. Ugye nem én kérek elnézést helyetted is a rossz indulatú kommentért? Remélem :)
Mr. Waszabi 2019.07.03 04:53:33
@Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell helyett is. Kipróbáltam ezen a hardveren mindkét operációs rendszert, ám valamiért mindkét rendszerben ugrik a kurzor időnként, valami fura logika alapján, gépelés közben. Én meg nem nézem, hogy hová gépelek, csak írom a szavakat. Én kérek elnézést helyettük is. Átlagban nem va gyok rosszab azt hiszem, mint egy indexes hivatásos újságíró :)
Férfi blog Éveken át 2019.07.02 10:38:59
írtam sokfélét, de gyakran nem hagytam élesíteni. Hát most ezért kapsz nyakadba hirtelen sokmindent. Vagy harminc írásom hever vázlatban, egy vyga két év óta. De most időszerűvé váltak, hőát élesítem őket. Csak gondoltad, hogy itt mindenki hülye volt az elmúlt két év alatt. legfeljebb gondltad ezt.…..
Szerintem a demokrácia. Mindjárt levezetem, miért. A demokrácia a természetes versenyt, a termémeszetes kiválasztódást segíti. Mint politikai rendszer a hatalom gyakorláshoz biztosít nem túl tág határok között, ám a diktatúrához nagyságrendekkel több jogot. Ahol létre tud jönni a demokrácia, ott az…..
Férfi blog Nincs baj 2019.07.02 10:30:16
Igazából nincsen. Legfeljebb úgy érzi az ember fia. Mit jelent ez a szó egyáltalában?  Általában azt, amikor a veszteség közelségét érezzük. Hogy jön a vihar, ami elragadhat tőlünk, tervezett, vagy várt életünkből akármit. Pedig nem kéne aggódnunk. Nincs értelme. Ha jön a vihar, akkor úgy is az…..
Hát tévedsz. Mert nem jelennek meg. Nem én kérek elnézést, még helyetted sem. Nem véletlenül íródik ez itt már majdnem tíz év óta - kezdtem, amikor kezdtem,és nem kívánom dehonesztálni ezt, csupán azért, mert te ehhez szoktál hozzá az elmúlt tíizben.   Gyakorlaltiag azt írok itt , amit csak…..
Férfi blog Elidegenedés 2019.07.02 10:13:54
Korábban sosem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet. Az, amikor már nem izgatnak azok a dolgok, hazugságok, amikről korábban nem tudtam hogy azok, és hittem, hogy valóra válhatnak. Ja persze, valóra válhatnak, csak mindig mások életében, az én kontómra. Egy jó darabig - cca. 2 évtizedik -…..
Majd én is visszakérem az ő gyerekeiktől. Nem, viccelek gyerekenként vissza fogom kérni. Ami az én gyerekemnek 20 éve nem jutott, azt vissza fogom kérni a mostan született gyerekektől, arányosan. Ha az én gyerekemnek ez a juttatás nem járt , miért járjon kéne itt végre ingyen a mostaniaknak?…..
Ha élete végén megkérdezzük az embereket, hogy volt-e résztvevője megcsalásnak, akár egyik, vagy másik oldalon, 80% fog igennel válaszolni. A megcsalás szubjektív, egyéni megítélés alapján határozzuk meg. Van aki megcsalásnak minősíti, ha a párja flörtöl, és olyan is akad, aki az érzelemmentes…..
Még szombaton csíptem el az infót, hogy a hatos, pontosabban az M61 006 Nohab Celldömölkről Gyöngyösre tart majd vasárnap. Az útvonal szép részletesen le volt írva, csak épp az indulási időpontok hiányoztak. (De nem vagyok telhetetlen, hiszen máskor még ennyit sem tudtam.) Töprengtem hát, hogy hol…..
Mr. Waszabi 2019.06.27 17:59:40
Férfi blog A női orgazmus 2019.06.25 18:32:33
Számtalan balfasz újságírói vagy az internetes érdeklődőkön éldegélő influencer idétlen véleményét lehet olvasni a neten erről. Miért mondom ezt most? Mert már idegesít a sok balfasz mellényúlás e témában. Ha kell, hozom a barátnőmet tanúként - a párválasztáson múlik minden. Azt ne várd, hogy egy…..
Két nő, a 40 éves Hyeona és a 43 éves Jeong-Ah Kim a jobb élet reményében hagyta el Észak-Koreát, de Kínába menekülve csak folytatódtak a megpróbáltatások. Megrázó történetek szökésről, bántalmazásról és elveszített gyerekekről...
  Lehet egy férfi gyönyörű? Lehet bizony, nagyon, olyan szép, mint egy kedves Kismajom.Ránézel és azt érzed, tiéd az a csoda,amit ember remélhet, hogy egy nap megkapja.   A fellegekben repülsz, magad sem hiszed,hálát adsz minden percben, hogy ezt vele lehet.Éjjelente odabújsz, közelebb és…..
A lakótelepi beton kemény, még vasárnap hajnalban is. Nem mindegy tehát, milyen fúróval esünk neki. Vásárláskor jó ötletnek tűnhet kettőt az egyben, azaz "vésőgéppel" egybeépített elektromos fúrót vásárolni, esetleg nincs is választásunk, mert a boltban csak ilyen típusokat árulnak. Egyik neves…..