Regisztráció Blogot indítok
Adatok
volános

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel…..
volános 2010.07.30 11:50:30
@A Nép - Te vagy!: Szia!
Érdekes, amit írtál. Olyan, mintha elbeszélnénk/írnánk egymás mellett… Ha úgy érzed, hogy veszekedtem veled, stb. akkor biztosítalak, hogy nem ez volt a célom. Te állsz egy oldalon, mint utas, és én egy másikon, mint volános dolgozó. Az egyik utas társad állít valamit. Te azt mondod, hogy tételezzük fel, hogy ez pontosan így történt. OK. Én megpróbáltam. Aztán a szemembe ötlött pár dolog. Íme: (pontosan idézem)
1, miközben kvaterkázott a jegyeladóval…

kvaterkázás
nagyobb étkezés után, kellemes társaságban kedélyesen és mértékkel történő borozgatás,poharazgatás

2, odamentem a forgalmi szobához… …Voltak benne kb. 10-12-en, akikből 4-5 ember szintén dohányzott.

te voltál már ebben a váróban? Én legutóbb 2 éve jártam ott. Nem hiszem, hogy azóta átépítették. Emlékeim szerint a forgalmi iroda (a megnevezése akkor ki volt írva az ajtóra, ami csak azért érdekes, mert a kedves utas azt majdnem pontosan meg tudta mondani, hogy hányan tartózkodtak a szóban forgó helységben, és ebből hányan dohányoztak, viszont azt nem sikerült megjegyeznie, hogy milyen irodába/helységbe megy be panaszt tenni) annyira kicsi, hogy fizikailag nem is fér bele 12, de még 10 ember sem!

3, A szolgálati helyiségben egy Bundesliga frizurás nagymagyar őstulok civil is volt, akinek ott semmi keresni valója sem lehetett volna… …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.

Milyen érdekes, hogy az egyik ember frizuráját, állampolgárságát, azt, hogy civil, és még ki tudja mijét volt ideje megfigyelni, de azt, hogy mennyi emberrel áll szemben azt nem. (persze nem pontos számokról beszélek, de a forgalmi irodába emlékeim szerint jó, ha 3-4 ember befér!!!)

4, Erre az egyik kedves kollega megfenyegetett, hogy kidobat engem a váróból a biztonsági emberekkel… …eléggé régóta utazom azon a viszonylaton, bár nem napi rendszerességgel.

Az egyik biztonsági őr, aki most azon a pályaudvaron dolgozik, ahol én is mesélte, hogy az Árpád hídon nincs biztonsági őr, sőt nem is volt, maximum 1-2 hétig. Ha régóta utazik ezen a viszonylaton, még ha nem is napi rendszerességgel, ezt tudnia/látnia kellene/kellett volna.

5, Ez a kedves kolléga utána kihívott, és mondta, hogy kövessem. El akart csalni olyan helyre, ahol nincsenek tanuk, gondolom azért mert sűrűn szeretett volna elnézést kérni, és biztos nem azért, mert meg akart fenyegetni, vagy ne adj isten ütni…áááá…ezt még csak nem is feltételezem róla…

(mit is írt az előbb?) …Egyedül voltam több, mint tízük ellen.
Hogy is van ez? Ő egyedül volt, vele szemben több mint tízen, de azért ki akarják csalni? Minek? Ha ekkora a „túlerő” akkor akár ott is megfenyegethették volna! Ha már túl vagyunk azon, hogy többször lezsidózták, és kidobással fenyegették, milyen fenyegetés miatt akarták volna még kicsalni?????????

6, Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra…

Először is, hogy jön ez a fő problémához??? De tudod mit, ebben az egyben egyetértek veled, sőt azt mondom, hogy ennél jobban én sem fogalmazhattam volna meg! Te írtad, íme: …De, hogy puszta érzelmi viszonyulás alapján és a tények ismeretének teljes hiányában úgy szóljanak hozzá emberek, hogy más, maguk építette konstrukciókhoz viszonyuljanak, úgy mintha az amit így ők odaképzelnek lett volna a valóság, az képteleség és sehova sem vezethet csak eszetlen marakodásokra. És még valami tőled: Miért nem lehet sohasem arról beszélni édes hazánkban amiről szó van? (ez egy kis képzavar, de sejtem, hogy mit akartál mondani/írni) Itt egy konkrét dolgot tettek szóvá, egy kis részletet, nem a volánosokat, mint emberfajtát gyalázták. Amit elmondtál lehet mnind igaz, de nem tartozik ide.

Tényleg? Nem a volánosokat gyalázzák???????????????????!
Zsebre dolgoznak??? Mit is jelent ez pontosan? Hogy jön ez a képbe? Bizonyíték???!!! Ugyan ez a helyzet a KRESZ betartásával is!!! (logikusan gondold végig!!! 30-40 vagy akár csak 10 ember van a buszon, és a sofőr csupán csak azért mert, nem áll meg a stop táblánál?) Mobil telefonálnak? Leírtam, hogy miért, és ráadásul headset-el.

Idézlek: az egyetlen hasznos kiindulópont az, hogy az elmondott történethöz úgy viszonyulunk, hogy azt nem vonjuk semmi más, mint puszta elképzeléseink alapjén kétségbe.
Ennek fényében mivel a fent leírtakból számomra az derül ki, hogy a kedves utas története jócskán sántít, és a nagy részét Ő durván kiszínezte, joggal gondolhatom azt, hogy nem egészen úgy történt az eset, ahogy Ő leírta.

Ja igen: „nehezedre esne úgy viszonyulni hozá,, hogy AMENNYIBEN ez mind így történt, akkor ezúttal kollégáim el nem fogadhatóan jártak el.”
Válaszom: úgy gondolom, hogy mindenki követ el szabálytalanságokat, és még ha nem is értek egyet a bent dohányzó kollégával úgy gondolom, hogy mielőtt keresztre feszítik Őt, mindenki nézzen magába, vagy nézzen körül a környezetébe, és előbb ott tegyen rendet! De gondolom ezt olvastad…

Csak még egy dolgot engedj meg. Ha eztán sem sikerül megingatni abbéli hitedben, hogy a kedves utas/utasok minden szava IGAZ, míg a volánosok egytől egyig hazudnak, lopnak, csalnak, és úgy egyáltalán maguk az ördögök, akkor feladom.

Volt egy ismerősöm, aki taxizott. Saját autóval általában éjszaka. Amikor télen elment mellette egy sószóró autó, ami épen a jeges utat szórta, néhány szem só az Ő autóján is koppant. Ismerősömnek sem kellett több, a sószóró autó előtt megállt keresztben, és válogatott szidalmazások közepette a sofőr nevét követelte, és a címet, ahol panaszt tehet. Az ordibálásra, de még a válogatott szidalmazásokra sem reagált a sofőr. Gondolom megszokta szegény… Megadta a központi telefonszámot, ahol panaszt lehet tenni, és bár a nevét nem adta meg (jogosan) mondta az ismerősömnek, hogy írja le a rendszámát, és az alapján be tudják majd azonosítani. Így is történt. Ismerősöm miután kikáromkodta magát, és minden lehetséges átkot rászórt arra a szerencsétlen sofőrre, indult tovább dolgozni. 10 perccel később megcsúszott egy még le nem szórt szakaszon, és felborult az autóval. A részletekkel nem untatlak, de a tény az, hogy a tűzoltóknak kellett kiszedniük az autójából. A sors fintora, hogy az a sofőr hívott segítséget, akit 10 perce elátkozott, és ki akart rúgatni. Ha nincs ez a sofőr, ismerősöm talán már nem élne.
A történet tanúsága az, hogy mielőtt valakit/valakiket leszólunk, elítélünk „Még mindig saját zsebre dolgoznak, még mindig mobiltelefonálnak, dohányoznak vezetés közben fittyet hánynak a KRESZ és egyéb szabályokra,” nézzünk körül, és járjunk utána, hogy az általunk elítélt ember mit miért tesz! Ez a szerencsétlen sem az emberek kocsiját akarta tönkretenni, hanem a munkáját végezte azért, hogy a reggel munkába induló emberek ne szenvedjenek balesetet. Kollégáim sem jókedvükből telefonálnak, hanem, hogy értesüljenek az utak helyzetéről, dugókról, stb. Saját zsebre dolgoznak? Biztos? Vagy inkább az a valószínűbb, hogy ha egy utas egy 200Ft-os jegyet 10.000-el fizet (mivel nincs annyi váltópénzük) a saját pénztárcájukból váltják fel? Persze az ember mit lát? Hogy a sofőr a tárcáját tömi! Nem tartja be a KRESZT??? Amikor kénytelenek vagyunk az út közepén haladni, mert a buszainknak fenntartott sávban (BUSZSÁV!!!) az autósok rodeóznak???!!! Szóval ezért védem én meg a kollégáimat, és magamat. Bár nem tartozik a tárgyhoz, úgy gondolom, hogy mielőtt a kedves utasok vádaskodni kezdenének, gondolkozzanak el azon, hogy bár a történetünket indító utas így írt: „Elfelejtettem bemutatkozni, hogy én vagyok az ügyfél, az utas, aki miatt neki munkája van…” mi meg vagyunk az a cég, akivel hazamegy, vagy munkába megy, vagy meglátogatja a barátait, rokonait, és ahhoz, hogy ez a jövőben is így legyen, mielőtt leírnak minket járjanak utána, hogy miért teszik a sofőrök azt amit. Részemről nem kívánok többet hozzászólni a témához. Mint írtam senki sem tökéletes, vagyis mindenki követ el hibát. Egy elcsépelt, de igaz közmondás jut az eszembe: „más szemében a szálkát megleli, magáéban a gerendát feledi” Üdv.