Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztm

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a nyelvtanulók váratlan nehézségekbe ütköznek, sokszor így sóhajtanak fel: „kár, hogy nincs nyelvérzékem!” - Érdemes kissé jobban megismerni a nyelvérzék fogalmát, hogy eloszlassunk néhány félreértést. Először is: nincs olyan, hogy valakinek nincs…..
sztm 2010.07.28 17:08:54
@Voice from the booth:
Mindez megvolt. Voltem egy csaladnal egy évig, persze nem tökéletes angolok voltak, mert ők is bevándorlók de ettől függetlenül tökéletesen beszéltek angolul, (már amennyire ráértek velem cseverészni.) Most is kint vagyok ("nyaralgatok") bár német területen, de sokan tudnak angolul, szóval tudom használni, bár emellett a "kicsiny" német tudásomat is elővettem, mivel ez a hivatalosnyelv, és ezt most legalább élő környezetben tudom hasznalni.
A kettőből egy csak bejön... vagy mindkettő :)(remélem)
sztm 2010.07.29 13:13:59
@Voice from the booth:

Ja nem csak német. A pasi osztárk, a nő viszotn Belgiumi, szóval valami 6 nyelven beszélt perfektük és az angol kifejezetten akcentus mentesen ment neki. kb 20 éve csak angolul és németül beszél. Saját anyanyelvét csak akkor használja ha hazautazik nagy ritkán vagy ha a szüleivel vagy a gyerekeivel beszél. Ill. az ő anyanyelvéről azt kell tudni hogy erősen angol és német keverék egy kis hollanddal... szóval, nem volt nehéz neki annyira talán. Tanulni igy lehetett tőle...
sztm 2010.07.28 15:53:15
@Voice from the booth:
Köszi, ezeket igyekszem tartani. Filmezek angolul, angol felirattal. Mindenre nyitott vagyok, ami segíthet. Ill. a szorgalmammal sincs baj mások szerint. És igen, a nyelvvizsga kell. Diplomához. Egy gimis érettségivel nem sok mindent fogok tudni kezdeni, ill. ha már megcsináltam az 5 év egyetemet nem szeretném ha egy nyelvvizsgán bukna el.
De kitartó vagyok, szóval ezt a lehetőséget kizártam... :)