Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corydallos

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szofi a vérzivatarban 2007.10.08 08:00:00
Nyilasok 1956-ban? Bizony, volt olyan is. De nemcsak olyan...
corydallos 2007.10.08 13:55:59
Kedves Árpád! Az értelmiségi lét és az értelmiségi póz között ugyanaz a különbség, mint a nagyi málnaszörpje és a valaha volt „Málnaízű szörp” között.
A kételkedés, a nyilvánvalónak tűnő dolgok megkérdőjelezése értelmiségi magatartás. De ahhoz, hogy az felülvizsgálat eredménye is értelmiségi minőségű legyen, illik a magát a felülvizsgálatot is értelmiségi igényességgel végrehajtani. Enélkül csupán manír a felülvizsgálat, mögöttes érték nélküli póz.
Kedves Árpád! Az 56-os forradalomnak az a relativizálása, amit művelsz pontosan olyan alávaló, mintha egy náci azt vezetné elő, hogy hát a holokauszt történet sem ám olyan fekete-fehér, mint azt egyesek sugallják, hiszen az elhurcolt zsidók között is, a nagy számok törvénye alapján biztosan állítható, hogy sok bűnöző is volt, akik nagyon is megérdemelték a sorsukat, s akikkel szemben a náci Németország igazságos bíróként járt el, úgyhogy aki a holokausztot minősíteni akarja, az akkor jár el jól, ha egyesével vizsgálja mindkét oldal résztvevőinek szándékait, tetteit és sorsát, különben felületes és nem hajlandó a világot tisztességesen, a maga összetettségében vizsgálni.
Hogy te úgy beszélsz 56-ról, és úgy húzol egyenléőségjelet a két oldal személyes tragédiái közé, mintha 56-nak nem lett volna több éves rémuralom az előzménye, az nem egy értelmiségi igényesség. Az bulvár, vagy még annál is rosszabb. Mert nagyon nem mindegy, hogy egy áldozat ártatlanul válik áldozattá, vagy bűnei büntetését szenvedi el. Az utóbbit is lehet szánni, de azt állítani, hogy ugyanolyan áldozat, mint az, akinek ártatlanul kellett büntetést elszenvednie, az az egyszerű, teljesen hétköznapi, normális igazságérzet teljes hiányáról tanúskodik.
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
corydallos 2007.10.05 19:20:51
Nem először olvasom, itt is többször előkerült, hogy az öszödi beszédet szövegkörnyezetből kiragadva tárgyalja az ellenzék és ez mennyire helytelen.
Ez egyszerűen enm igaz. Gyurcsány beszédének két fő része volt az ellenzék pedig csupán az egyik iránt érdeklődik azon egyszerű oknál fogva, hogy az a rész tényálítások sorozatát tartalmazza, míg a másik rész Gyurcsány terveit, szándékait és véleményét.

Gyurcsány tényállításait nem kell meghamisítani (mint a Kövér beszéd szövegét), hogy borzalmas legyen. gyurcsány tényállításai tettek és cselekedetek bizonyítékául szolgálnak. Olyan tettekről és cselekedetekről van szó, amit valóban elkövettek, s ami valóban kárt okozott ennek az országnak.

Ha nagyon jóindulatú vagyok, persze foglalkozhatok a Gyurcsány-szöveg egyéb, nem tényállításokat tartalmazó részeivel is, de nem kötelességem, hogy amikor a miniszterelnök elismeri a saját és kormánya és pártja(i) elképesztően kártékony cselekedeteit, akkor azzal vígasztaljam magam, hogy de most már milyen szépek a szándékai. Az emberek életére nem a szándékok, hanem a tényleges cselekedetek hatnak.
Úgyhogy Gyurcsány Ferenc beszédéből semmiféle részléetet nem ragadok ki, komplett és hiánytalanul kezelem az abban elhangzó összes gyalázatos tényállítást a saját kormányzati működésükről és ezek alapján, vagyis az elismert tetteik alapján mondom, hogy ilyen szörnyű gazemberek nem vitteék Magyarországot az elmúlt 17 évben.