Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moneypenny

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalóz Tulajdon-e a kopirájt? 2010.07.27 14:06:00
Talán hihetetlen, de még 2010-ben is akad olyan jogvédő szakember, aki azzal érvel a hangfelvétel-másolás ellen, hogy az ugyanolyan lopás, mintha a kocsinkat vinnék el a ház elől. A "szellemi tulajdon" (intellectual property) fogalma valóban létezik, használjuk, de tudnunk…..
Moneypenny 2010.07.28 09:03:13
@Goompah: Az ASVA lehet, hogy mondott ilyenket, de más jogvédő szervezet nem. Úgyhogy ne rágalmazd őket lécci.:))) A lényeg az, hogy valóban magáncélú másolat készítője ellen a mi országunkban még soha nem indult sem polgári sem büntető eljárás és nem is fog, amíg ezt a kivételt a többszörözési jog alól a szerzői jogi törvény megengedi. Azért írtam, hogy a magáncélú másolást legfeljebb érzelmi alapon lehet lopásnak minősíteni, ha valaki ettől jobban érzi magát, de jogi értelemben nem.
Moneypenny 2010.07.28 10:46:04
@Goompah: Szerintem meg tök mindegy, hogy ki mit mond egy jogszabályról, amíg annak a végrehajtás szintjén semmilyen következménye nincs. Hülyeségeket mondani meg mindenkinek szíve joga, legfeljebb kiröhögik miatta. Van épp elég olyan eset, amikor ténylegesen megtörténik a szerzői jogsértés, úgyhogy a jogvédőknek van mivel foglalkozni, nem szükséges ott problémát gyártani, ahol éppen nincs. Én meg hadd poénkodjak már egy kicsit, azért mégsem a harmadik világháború kitörése fenyeget... Take it easy!