Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wintersunset

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zabla & Kengyel Méltányosságot! 2016.03.19 08:32:24
A rend, a szabályozottsgág minden közösség számára kiemelt fontosságú ügy. Különösen áll ez a lovaglásra, ami veszélyes üzem. Veszélyes üzem, sokszor nem is érezzük mennyire, a baj pedig hirtelen jön, még akkor is, ha a szabályokat betartjuk, a lovas és a körülállók szakmailag mindent megtesznek…..
„Helyes iskolatartásban akkor mozog a ló, ha abba a keretbe, amelyet a zabla, a lovas ülőcsontjai és két combja határol, mozgási szerveivel hátulról előre felé, puhán és önként belehelyezkedik a lovas ily célú segítségei nélkül is. A helyesen lovagolt ló mindig a zabla…..
Wintersunset 2013.11.27 11:42:37
Wintersunset 2013.11.27 12:54:47
Még valami: az ülés milyen befolyása hajtja előre, a szárhoz a lovat és milyen befolyása veszi fel a lovat, helyezteti annak súlypontját hátrébb?

Az elsődleges és másodlagos c. bejegyzésben azt olvasom, hogy a felemelt ülőcsontok a ló lépéseit nyújtják (a fenti kérdéshez visszatérve: a lovat szárhoz lovagolják?), a terhelt ülőcsontok pedig rövidítik (vagyis arra késztetik a lovat, hogy a feligazított pozícióját tartsa meg, az engedő szárnak ne nyúljon utána?).
A végletekig leegyszerűsítve tehát: ha a lovas a testsúlyát előre helyezi, a ló hátát tehermentesíti, azzal előrehajtó segítséget ad, ha hátra helyezi, azzal felvevőt. Tehát a ló a lovas súlypontja alá lép, bármilyen irányba is mozduljon az el.

A Ló a lovas ülésén c. bejegyzésben viszont Kandare véleménye az, hogy "a felvételkor hátra dôlô lovas, aki lovát ezzel a mozdulattal valójában elôre hajtja...". Lehet, hogy nehéz felfogású vagyok, de számomra ez a fentieknek ellentmond.
Általános vélekedés, hogy a lovat felvenni ellentétes segítségekkel - tehát előrehajtó és felvevő segítségek egyidejű adásával lehet. Ezért tanítják a kezdő lovasnak, hogy helyezze a súlypontját hátra, ezzel késztesse a hátsó lábakat alálépésre, de közben a megtartó szárakkal vegye fel a lovat. Tehát az ülőcsontok terhelése, a derék meghúzása, a súlypont hátrébb helyezése a ló lépéseit nyújtja vagy épp ellenkezőleg, a ló a hátrébb helyezett súly alá lépve a saját súlypontját is hátrébb helyezi, vagyis a mozgását rövidíti?
A kérdés messze nem költői, nagyon is gyakorlati, ugyanis nagyon nem mindegy ám! Ha valaki arra adja a fejét, hogy mondjuk egy szuperjachton lesz a személyzet tagja, akkor annak a tulajdonos minden mániájának meg kell felelnie. Még az sem mindegy, hogyan hajtogatja a…..
Freja Beha Ericksen a párizsi Vogue májusi számában alakít rocksztár bébit Inez & Vinoodh képsorán, a rockos külsőért Melanie Ward stylist a felelős.                      képek…..
Miután szelektíven gyűjtjük a hulladékot, bioételeket eszünk és energiatakarékos háztartási gépekkel zsúfoljuk tele a konyháját, a ruhatárunkat is el kell kezdenünk környezetbarát textíliákból összeválogatni. Kezdjük is az alapoknál, azaz a fehérneműnél. A Triumph…..
A nyitott szandálok miatt inkább tavaszi és nyári cipői, bár tény, hogy Spanyolországban már most is napsütéses, 26 fokos kora nyár van... ..
Wintersunset 2011.04.08 15:53:46
@dzsuli: Ezért is kérdeztem. Mert oké, hogy ezeken a fotókon tip-top az összes cipő, de amiket a boltban látok (főleg leárazáskor), azok enyhén szólva hagynak maguk után kívánnivalót.
Az YSL La Nuit de L'Homme parfüm arca már egy ideje Vincent Cassel. A 2011-es kampányfilmben csatlakozott hozzá Alyssah Ali, Marine VacthMihalik éééss: Mihalik Enikő is! Biztosan óriási élmény lehetett Vincenttel dolgozni... óhh... ..
Wintersunset 2011.04.08 12:30:36
Fórizs Adina drámai sminkkel látható a 125 magazin - a vallás témakörével foglalkozó (17.) számának - címlapján. Adina nem csak a borítón tűnik fel, hanem egy csodás (cicivillantós) képsort is leközölnek róla. A fotós Perry Curties volt. Szerintem ez egy igen jól sikerült…..
Wintersunset 2011.04.08 12:22:51
Mariah Carey is beállt a terhesen vetkőző celebek sorába. Az ikreket váró énekesnőre a Life & Style magazin volt kíváncsi... ..
Amióta az eszemet tudom, a tengerész-stílus minden nyáron divatos volt. Nem lesz ez másképpen idén nyáron sem, a matrózlányos cuccokat nyugodt szívvel lehet viselni. A japán Vogue áprilisi száma készített is néhány összeállítást ebben a stílusban - ötletmerítéshez igazán…..
Wintersunset 2011.04.07 12:48:47
@The Strange: Ahogy vesszük, mivel szobalány ruhát is be kell majd szereznem... :)
Amber Rose ízlése sajnos Kanye West-tel való szakítása után sem változott meg. Kihívó és közönséges maradt. A következő összeállítással a minap Manhattan utcáin kapták lencsevégre - azt hiszem, nem ártott volna még egyszer a tükörbe néznie, mielőtt útnak indult.…..
A Lady Dior táskákat - ahogy már hosszú ideje - továbbra is Marion Cotillard népszerűsíti. Ezúttal a háttérben a moszkvai hagymakupolák láthatók, az már más kérdés, hogy a fotót valójában Párizsban készítette Craig McDean. A stylist Marie-Amélie Sauvé volt. Csodaszép a…..
Anja Rubik egy lengyel ékszer márka, az Apart 2011-es kampányának arca. Az ékszerek népszerűsítéséhez egy nagyon hosszú, közel 30 képből álló sorozatot készítettek. A fotós Marcin Tyszka volt, a helyszín pedig Ausztrália. Érdekes képsor, hiszen a főszerepben nem egyáltalán…..
Wintersunset 2011.04.02 19:37:58
Rihanna áprilisban több címlapon is feltűnik majd. Ő az amerikai Vogue címlaplánya (ahol Jessica Rabbit-re emlékeztet, hosszú, vörös hajával, mélyen dekoltált ruhában), de a Rolling Stone magazin áprilisi borítóján is ő látható göndör, vörös lobonccal, a fenekét alig…..
Wintersunset 2011.03.30 12:12:18
@saloner: A lány alakjával nincs semmi gond. Nagy fenék, vastag combok, van, akinek nem ez a zsánere, de szerintem túlzás azt mondani rá, hogy kicsit sem esztétikus (ezeken a fotókon).

Viszont a körítés, a styling rettentően ízléstelen. Legalább adtak volna rá egy valóban ekkora farmernadrágot, ahelyett, hogy utólag szerkesztették volna le róla...
Wintersunset 2011.03.30 13:18:28
@saloner: Gyanítom, hogy a hajszín festés eredménye. Divatosnak nem mondanám, de még csak népszerűnek sem, habár tény, hogy vannak, akik szerint a piros haj "szép"(?). Szerencsére nincsenek túl sokan.

A farmerja egyenesen olyan, mintha egy rajzfilmből tették volna rá a fenekére.

Az alakja szerintem szép gömbölyű, de az közönséges göncök egy bomba nőt is elrontanak.
Hedi Slimane készített egy csodálatos, fekete-fehér portré-sorozatot Abbey Lee Kershaw-ról. Igazán gyönyörűek és hangulatosak a képek., bár talán nem ez a legelőnyösebb arca Abbey-nek. A fotókat a Hedi's Diary-ben tette közzé Hedi Slimane. ..
Jessica Stam a Russh magazin 39. számának címlaplánya. A magazin számára egy hosszú fotósorozat készült a cicaarcú modellről, amint teljesen hétköznapi, vagy rockeres-punkos, vagy éppen egy kicsit elegánsabb összeállításokban pózol. A fotós Will Davidson, a stylist Stevie Dance…..
Wintersunset 2011.03.30 12:07:37
@The Strange: Szerintem senki sem drogozik abból a célból, hogy vékony legyen. Ebből kiindulva az összes többi olyan hivatást végző is drogozna, akiknél fontos az alacsony testsúly, ez pedig nincs így.

A modelleknél ez a sajátos életmóddal, a partizással és a rengeteg pénzzel jár együtt.
Karl Lagerfeld ismét kólás palackot tervezett a Coca-Cola Diet Coke-jához. Lagerfeld korábban már készített dizájner csomagolást a Light Cola-hoz, most azonban nem egy, hanem háromféle "ruhába" - pöttyösbe, csíkosba és csillagosba - öltöztette a palackokat.Természetesen…..
Bár Matthew Williamson alapvetően kedveli az élénk színeket és mintákat, esküvői ruha kollekcióján ez egy cseppet sem látszik, ami persze ebben az esetben egyáltalán nem baj. Sajnos azonban az alkalomhoz illő ünnepélyességet is mellőzte a ruhák tervezésénél. Szép, fehér…..
A brit GQ magazin májusi számának címlapján a botrányhősként is elhíresült, fiatalabbik angol herceg, Prince Harry látható David Bailey fotóján.Kimondottan jól sikerült címlap lett. Szerintetek? ..
Natalia Vodianova az orosz Harper's Bazaar áprilisi számának címlaplánya, a magazin pedig egy egészen hangulatos, ám kissé unalmas, hosszú képsort közöl a modellről. A fotókat Bruno Barbazan készítette, a stylist pedig Natalia Alaverdian volt. Apropó, Natalia Vodianova. Mostanában…..
Azt hiszem, végérvényesen kijelenthetjük, hogy Crystal Renn plus-size modell-karrierje véget ért, és valami új vette kezdetét - Crystal Renn most már a vékony modellek táborát erősíti. Ennek örömére a mexikói Vogue máris a címlapjára tette, az áprilisi számnak Crystal Renn a…..
A "Black Swan" című filmnek köszönhetően Mila Kunis sorra tűnik fel a magazinok hasábjain, illetve címlapjain. A W magazin is neki szentelte márciusi címlapját, illetve néhány oldalt is.Szerintem gyönyörű ez a lány, ti mit gondoltok róla?Na és hogy tetszett a film? ..
Wintersunset 2011.02.22 20:06:01
A Marchesa újabb és újabb ruhái egyre kevésbé varázsolnak el, egyre ritkábban tudom azt mondani, hogy hűű meg haaa, meg óhh, meg jajjdeszeretném....Persze csodaszép ruhákat minden kollekcióban találni, de valahogy egyre kisebb számban. Több a kísérleti darab, ami az esetek…..
Adriana Lima a brazil Vogue februári címlaplánya (itt). Már ezen a képen is nagyon tetszik, de a magazinban leközölt fotósorozaton - amelyet Fabio Bartelt készített "Pierrô in Love" címmel - is kimondottan elbűvölő. Szerintetek? ..