Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mónika az utca lánya

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008 júniusában írtak először arról, hogy Erdélyi József megvesz, majd egy tatabányai panellakásba jelent át felszámolás előtt álló, általában köztartozásokat felhalmozó cégeket. Akkor épp 168-at vallott magáénak, de 2009-ben tovább nőtt a szám. " Erdélyi az…..
Mónika az utca lánya 2010.07.29 00:34:39
@Corry: Megtiszteltetés, hogy bekerültünk a blogba általad, ezt nem ironikus megjegyzésnek szántam, hanem ténylegesen így látom. Az az atomnyi probléma zavar csak engem, hogy ezek a snittek egyoldalúak. Fura, soha sem jelenik meg az amiket mondunk, valahogy átalakítva, kivágva, átírva látom viszont nemlétező szavainkat vagy véleményünket, de ez a bulvár, a médium bűne.. a hírérték a fontos, ugye bár!!!

Igen, jól látod a dolgot. Mi a felszámolásokkal kapcsolatban lépünk be a körbe, az átvett társaságokat nem mi irányítottuk, vagyon s munkavállalók nélkül adják át nekünk. Hasonlíthatnám ahhoz, hogy a lerobbant, tartozásokkal terhelt vagy éppen semmire sem kellő gazdasági társaságokat elhantoljuk, azaz kivezetjük a cégnyilvántartásból, törvényesen lezárjuk, megszüntetjük.
Én tényleg nem nagyon fogom hol itt a baj... miért ne tudnék nyugodtan aludni...???
Egy műkörmösnek, kocsmárosnak, kőművesnek miért kellene értenie a Cstv-hez? Én sem tudok porcelánt rakni, festeni, falat húzni..mi ehhez értünk, a joghoz s ebben nyújtunk azok számára segédkezet, akik megkeresnek minket és igényt tartanak a tanácsainkra, tapasztalatainkra. Ha lehetőségetek nyílik nézzetek fel a Cégközlöny internetes ingyenes oldalára, ott naponta jelennek meg a legújabb felszámolási eljárás alá eső cégek..és abból nem ezek a vicces kedélyű, általunk képviselt romhalmazok vannak túlsúlyban... tehát nagyban valószínűsíthetem, hogy nem mi tesszük tönkre a magyar gazdaságot, sőt mi biztosan nem, mert mi éppen azon munkálkodunk, hogy tisztességesen le legyenek zárva ezen társaságok.
Szerintem csak az a problémája minden kedves olvasónak, hogy milyen nevekkel illetjük "gyermekeinket"... hát de kérem, ennyi munka mellett, már had szórakozzunk mi is egy kicsit:):)
Komolyan, meg van ennek is a miértje..de ezt majd legközelebb..ha érdekel benneteket elmesélem.

Jó éjt!

Mónika
Mónika az utca lánya 2010.07.29 16:10:15
@Corry: Nos nem sokat tévedsz, de ez ennél sokkal de sokkal bonyolultabb... mi csak egy szemecske vagyunk -ahogy írtad - az egész láncolatba, hidd el, de nem akarlak győzködni, nem járulunk hozzá semmi olyan eseményhez, ami vagyonkimentéssel párosulhatna.. Az hogy a felszámolás után max 1 % térül meg a hitelezőknek, arról sem mi tehetünk. Sokszor előfordult már, hogy munkaerkölcsönzéssel foglalkozó céget adtak át és abban letétbe kell helyezni banki számlán régen 1 milliót, mostani szabályok szerint 2 milliót. Én tájékoztattam a felszámolóbiztost a letéti számláról, ő arról fel is vette a pénz és láss csudát, a felszámolói zárómérlegben 974 ezer forint felszámolói költséget állított be..nekem nem tisztem minősíteni senkit, de azt hiszem az írottak magukért beszélnek..és mondhatom nem egy ilyen esetem van.
Azt, hogy vagyon nélküliek a társaságok, azt általánosan írtam, több olyat is tudok mondani, ahol balatoni ingatlan, autók stb. volt még található a tárgyi eszközök oldalon, amelyet mindig átadtunk a felszámolóbiztosnak. Hisz valaki itt jól írta, annyira ránk vannak kattanva a hatóságok, hogy ha bármikor is kivettem volna akár 1 forintot is az átvett társaságok vagyonából, akkor már nem itt írogatnék, az elhiheted....

Tényleg nem akarlak benneteket fárasztani, vagy megerőszakolni nézeteimről vagy munkánk legális voltáról, mert ennek semmi értelme sem lenne..de rengeteget dolgozunk, velük, nem hagyjuk sorsukra a cégeket. Gondold csak el, ennyi társaságnak mennyi levele jön naponta, kezelni kell, válaszolni, esetleg perbe kényszerítenek, így ott képviselni a társaságot...és mögöttünk nem áll hadseregnyi irodista, nem lenne miből fenntartani. Csak ketten csináljuk az egészet, visszük az ügyeket, csináljuk a dolgokat.
Miért..miért éri meg..hihetetlen, na ne mesélj már.. mondhatnátok...
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni.. tehát nekem a jövőm miatt!!!! Ezt azt jelenti az én nézetemből, hogy amióta ezzel foglalkozom, rengeteget tanultam az APEH eljárásairól, a VPOP felületes nyomozásairól a felszámolók valódi arcáról stb. amelyhez folyamatosan jogszabályokat bújtunk, beadványokat írtunk egyszóval nekem a jogtudományi egyetem "könnyebb" elvégzéséhez ez nagyon sokat segített.... mind a jogi szókincsemet, mind a jogi szövegek értelmezéseit, mind maga a jogszabály ismeretemet köszönhetem ennek a dolognak!!!!!

Hiszed vagy sem, de ez a valóság s nem kell mögé látni semmi különöset! Egyszerű ez csak az emberek szeretnek mindig különböző képeket kreálni..hozzátenni, de ez már csak így van..együtt élünk benne!!!!

Mónika
Mónika az utca lánya 2010.07.29 16:23:02
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Szia!
Nos, az előzőekben leírtam, hogy hát tényleg nem vagyunk megáldva sok időhiánnyal..:)
Igen is meg nem is (R-GO :))... Van rendes cégünk, amiben dolgozunk, de nem kötünk tanácsadói szerződéseket - nem vagyunk mi a parlamenti egyedek - hanem megbíznak bennünket cégalapítás előkészítésével, módosítással vagy APEH előtti képviselettel, székhelyet is biztosítunk más jól működő társaságoknak stb. egyszóval gazdasági tanácsadók vagyunk jelenleg és soha nem kötöttünk állandó szerződéseket semmiféle társasággal, mert az ügyfeleink mindig mások.. csak hívnak, jönnek és mi meg a szolgálatukra vagyunk a segítségünkkel, ha tudunk..természetesen ez már nem a két szép szemed kategóriájába tartozik, hanem ezért ellenszolgáltatásként pénzt kérünk, melyről számlát állítunk ki. Az én cégemet minden negyedévben szétszedi az APEH, így nem nagyon tudnék cicázgatni senki atyafiával....
Kb. ennyi, röviden, velősen.

Mónika