Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VolksrodZoli

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap 138% az internetadó 2014.10.22 12:43:54
Drága MSZP, anno a 27 százalékos ÁFA miatt tetszetek mondani, hogy az bizony Európa rekord. Bár kétségtelen, hogy az Orbán-kormány imádja a magas adókat. De valószínűleg az internetadó mértéke világrekord lesz. És a 2014-es Guinness rekordok könyvének címoldalán fog…..
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
Tudják önök, milyenek valójában a helyek, ahol szeretett autóik készülnek? És mivel etetik az újságírót? Mai Égéstér-adásunk kommentposztja...
VolksrodZoli 2014.05.30 20:21:44
@kisörDög: oktatás+kutatás+alkalmazás...
A hatóság hirtelen azt kéri, hogy mutasd be az öt éve befizetett illetékről a csekkszelvényt. Ha nem, fizesd be újra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
VolksrodZoli 2013.08.06 14:28:31
@Mazlee: pontosan így jártam, csak másfél hónapra az átírástól. Ezt kérdeztem én is, hogy ismerik az okmányirodai ügymenetet? mutatom a csekket, esetemben az okmányirodai pénztár befizetési igazolását, és kapom a forgalmit. szóval olyan nincs, hogy nem fizettem be, és van forgalmim :) De azért séta megint az okmányirodába, elmesél minden, és ők küldtek egy igazolást a befizetésről a NAV-nak. Ők meg nekem egy megszüntető határozatot.
Belsőség A Volkswagennek annyi? 2013.07.18 13:21:18
Ha az öregautón kiütközik egy újabb probléma a legtöbb ember felteszi magának a kérdést: borítsak bele még egy talicska pénzt vagy vegyem tudomásul a hatalmas buktát és adjak túl rajta? Nem is tudom mikor, talán egy éve lehetett az a pillanat, amikor mindent megbocsátottam…..
Érdekes dolog történt még pár hónapja a Veterán Járművek Találkozóján. Odajött hozzám egyik friss klubtagunk (a tavalyi Tavasznyitó Klubértekezleten találkoztunk), hogy az előző évben említett feltételek teljesültek és itt az ideje, hogy megvásárolja a Deloreanjét.…..
VolksrodZoli 2013.07.18 13:31:09
@monddazigazatmar: Berlin nagyon barátin 140 ezer. lehet kicsit kevesebb lenne mint fél milla, de akkor is jelentős költség, meg útközben enni inni, stb. Gondolom kimenne lehet saját autóval aki veszi. mindenesetre nem egy elhanyagolható költség, vagy igen?
Mondjátok meg őszintén, az ország több ezer alpolgármestere közül hánynak a nevét ismerjük? Még lehet, a saját lakóhelyünknek sem! De itt van ez a tejfelesképű Zsiga Marcell, Miskolc második számú ura, ő képes volt a nevét országosan ismertté tenni nulla azaz negyvenhétezer…..
Elmúlt egy esztendő,egy éves lett a blog és elhatároztam,hogy újra végigmegyek az első túrám útvonalán. Most már tudom,hogy milyen levezetni majdnem 100 kilométert egy Babetta nyergében,mennyire bírja a motor és mennyire a vezető...,megtapasztaltam az elfogyó kilométerek…..
VolksrodZoli 2012.10.04 15:48:26
  A Totalcar Égéstér legutóbbi adásában a segédmotoros rendszámozásról volt szó. Hallgasd meg, érdemes, el lehet ütni mp3 lejátszóval egy unalmas órát, amit a dugóban töltenél. A hasonló audiotermékek roppant haszna az is, hogy türelmet, de koncentrációt nem igénylő…..
Csokis család Pedálos autó (4.) 2010.05.18 17:55:00
Ez csak egy fotóblog bejegyzés, szerintem minden kitalálható. Ha mégsem, akkor kérdezz nyugodtan...
VolksrodZoli 2012.02.25 10:12:54
Az első és legfontosabb dolog amit tudnotok kell, hogy egészen tavaly nyárig nem én fizettem a lakás rezsijét, hanem anyuék. Igen, elkényeztetett úrikisasszony voltam, nem csak a saját hibámból de akkor is. Azóta viszont nekünk kell minden számlát fizetni, köztük a villanyt is.…..
VolksrodZoli 2012.02.07 11:49:48
@Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: szerintem neki sem behúzás baja van, csak a bénán áll át a rendszer utalásról, csekkre. Álltalányt fizetek, jellemzően csökkenés volt, mert mindenemet modernebbre cseréltem az elmúlt pár évben. Tavaly év végére már nem volt különbözetem, tavaly előtt 1500Ft. Ha nincs baszakodás akkor minden okés, ha van baszakodás, tök mindegy hogy fizetem. A rendszerek rugalmatlansága a baj talán, pedig csak egy másik rubrikában kéne entert nyomni, de mégis fél évekig magyarázhatod az ezerszer elmondottat leírtat...
VolksrodZoli 2012.02.07 18:49:36
@Dr. Doktorovics THY Rokk 'n' Troller: itt mire nem lehet rábaszni? mindenesetre bejött, működik, elég stabil fogyasztási szokásaink vannak, ezért a számlák költsége jól kalkulálható, nem volt még gond... remélem nem is lesz :)
Jackpot Skijoring luxusautóval 2012.01.31 14:58:00
  A skijoring a skandiván országokban népszerű extrém sport, amelyet durván lefordítva sílécvontatásnak nevezhetünk. Az ex-James Bond, Sean Connery filmes fénykorában kizárólag ló vagy kutya vontatta a síelőt, azonban az angolok rájöttek, hogy még nagyobb élmény egy…..
Igen sajátos jogi helyzet az alábbi, hasonló problémákat szokott okozni, ha a kamarából kizárt ügyvéd eltűnik és nem adja át az iratokat az ügyfélnek.Tisztelt Zugügyvéd!Kérem amennyiben lehetséges, mielőbb válaszoljon, meglehetősen sürgőssé vált problémám…..
VolksrodZoli 2012.01.03 19:11:02
@penelope garcia: október elején kaptam levelet önkormányzat. Foglalják az egyik autómat, a másik autó súlyadó tartozása miatt. Felhívtam az ügyintéző hölgyet, mi a történés. Mondta, hogy egy 2005-ös első félév miatt. Mondtam ha jött csekk fizettem, ha nem, valóban nem hánytorgattam, olyan rég volt már az időpont, elintézem személyesen. De feltettem a kérdést, hogy miért a kisebb értékű és nem is érdekelt autót foglalják, a nagyobb értékű, és érintett autó helyett. Mert azt eladtam. Na nem adtam el az autót, csak simán eltűnt valahogy a rendszerből... Bementem, kifizettem, elintéztem a nem kivonást, elkerülve az újbóli forgalomba helyezést,vittem mindenféle forgalmit és kocsit megmutatni, újra adatfelvételeztek, végre megint van két kocsim a nyilvántartásban. 2005 óta sosem fájt nekik, hogy valami nem stimmel a befizetésekkel. Mire mindent elintéztem jött meg a gyakorlatilag elsőnek kéne lenni levél, amiben a zűr van jöjjön már be egyeztessük levél volt, de mégis a felakasztunk, kinyírunk, azonnal mindenedet ide adod levelet kaptam meg elsőnek. Pedig a levelek belső dátuma szerint jó lett volna a sorrend, ha jó sorrendben is kézbesítik. Vagy a posta vicceskedett, bár inkább a belső levélkezelő rendszere lehet macerás az önkormányzatnak, okmányirodának... Szóval akár így is lehetett. Csak emberünk távolról nem tudott olyan hatékony lenni, mint én a szomszéd utcából.
Az autóipar egy gigantikus piac, melyben fénysebességgel terjednek a jó és rossz hírek (utóbbiak még gyorsabban). Bárhol bármi apróság történik, ami akár csak nyomokban is utalhat a későbbi változásokra, azt azonnal szájukra veszik az elemzők és a stratégák. Semmi nem marad…..
VolksrodZoli 2012.01.02 07:23:10
@GGerg: De sajnos így van. És a SAAB Opel Insignia lett...
VolksrodZoli 2012.01.02 09:30:12
@Rocko-: innen indultam... "@sufnyi: Hát, ennyi erővel az Audi egy Volkswagen, a Lexus meg Toyota, de hát nem egészen így van.." erre gondoltam írni, hogy de a Lexus sajnos Toyota, kinyúlt műbőr kárpitokkal, beázós elektromos csatlakozókkal, stb... De valóban igazad van, nem Insignia, hanem rosszabb (gyengébb), Opel Vectra. A Saab 9-3 ban még a pedálgumi is GM emblémás. És ha prémium kategóriáról beszélünk, nálam az Opel Vectra a lerohadó kipufogó rendszerrel, az alúlméretezett összeolvadó generátorral, az akár 80.000Km alatt széteső lendkerekekkel (és a Saab sajnos ugyan ezeket a hibákat produkálja) sehogyan ne fér bele a prémiumkategóriába... Nálam nem csak az ülés oldaltartásán, és a finom anyagok használata az utastérben érzeten múlik a jó autó fogalma. Nagyfokú tartósságot, és megbízhatóságot várok el tőle.
Két visszatérő probléma van a Citroenen. Az egyik, hogy a rögzítőfék elég halványan fog, de ezt hamarosan orvosoljuk egy komplett rögzítőfék-garnitura cserével (bovdenek mindkét kerékhez, pedál alatti mechanika, stb). A másik pedig, hogy két év alatt nem találtam még olyan…..
VolksrodZoli 2011.12.26 10:53:34
@bervas: na jó ne bántsuk a mestert, de sokszor ismerni kell a helyi sajátosságokat, és 5-6mm nem olyan sok, ha a fel,e a súly vastagsága, a másik felét pedig elveszi egy esetleges ovalitás. Nálam Audi quattro játszik. Ha kicsit saras a gumi, a hátsó lengőkar már lehámozza róla, pedig a gyári saját 18-as kereke van fent. egyszerűen ennyire kicentizték az orosz mérnökök...
Erdélyi automatás kerestetik  Merészkedtem írni egy segítségkérő levelet Winkler Róbertnek. A gond az, hogy nálunkfelé nem igazán ismerik az automata váltot nemhogy a lassan 30 évest :) Erre született egy poszt a Totalcar-on. Köszönet minden kedves és kevésbé…..
autózz! Villamospótló járatok 2011.12.02 19:22:00
Pár napja már szerepelt itt Tibor első képes beszámolója, amiben dokumentálja nekünk a renitens közlekedőket. Ezúttal a dugót villamossínen kikerülőket vette célkeresztbe, igaz egyik alkalommal az illető kék villogót is használt, hogy jogosan vagy nem, azt persze sosem tudjuk…..
VolksrodZoli 2011.12.03 14:52:35
@messi-asz: Mondhatom, hogy igazad van, de ez nem rendszer függő. A hülye sofőr, az hülye sofőr, mindegy mit vezet és hol. Ez meg nem politikai fórum, csak már mindenből politikai fórum van csinálva... Én is vittem már gyereket iskolába járdán (kocsival), mert akkor azt gondoltam, hogy az egy megoldás az adott forgalmi szituációban. De senkit nem veszélyeztettem vele. Bár lehet, a többi autósnak bántotta a szemét. Még ha lefotózzák, lehet lett volna itt egy bejegyzés a hülye Merci terepjárósról. De én egy vagyok a sok közül, nem kell az én példámat követni. De ha valaki rendőrautóban telefonál, nincsen bekötve, szabálytalankodik, utána kicsit hiteltelen mikor ezért valakit megállít és ossza az észt, meg a bírságot. Ha hülyeséget csinálok, még én adok tollat is, hogy megírja a bírságot. De ha bántja az igazságérzetemet, tőlem meg is feszülhet, akkor sem engedek a 21-ből. Rám még soha nem vertek olyan büntetést, amit nem éreztem jogosnak.
VolksrodZoli 2011.12.03 15:46:41
@jelentéktelen alak: Nos gerendát, szálkát... Nem kalapos suzukisnak nevelem a gyerekem. Ott volt, tudta mi történik, miért történik, és azt, hogy mekkora megbízhatósággal oldottam meg, senkit nem sodorva veszélybe, plusz beértünk az iskolába. Fontos volt, döntés előtt álltam, meg kellett oldani. Viccből nem teszek ilyesmit. Megtanítom mérlegelni. Ha nem muszáj ne is álljon be a sorba. Tudod egy vagyok a sok közül, aki nem birkaként bandukol a sorban. És ezt nem fogom szégyellni, mondjuk előtted. Az előbb kell elindulni, meg az akkor is rossz szülő vagy vélemény nem fog meghatni. És van az a véleményem, hogy pl. a gyerek túrja az orrát az órán akkor az gusztustalan, de nem példaértékű. Ha a tanár ezt teszi, azt elítélem, mert neki igen csak példamutató magatartást kell mutatnia. A rendőr nem polgár mikor dolgozik, hanem egy rendvédelmi szervezet tagja, aki talán alapvetően példamutató magatartásával is javíthatná a közgondolkodást. Lopnak a politikusok, erre mit mond a kispolgár, ha nekik lehet nekem is. Ha ez nem így lenne, akkor remélem minden normálisabb és becsületesebb lenne.
VolksrodZoli 2011.12.04 10:33:24
@Büszke_troll: Igen igen ezt helyesen látod. De valahogyan itt élek, itt is fogok élni, szóval ehhez fogok alkalmazkodni... Csak vicces mikor a Német jön mögötted egészen a magyar határig szabályosan, majd a határt átlépve, az első aki eléd vág és elszáguld, az kultúr országos. Szóval közhelyeket lehet írogatni, de közhelyek szerint élni nehéz. Nekem legalább is nehéz. Ha megdobnak kővel, én sajnos sziklával dobom vissza. Lehet nem etikus, a lelkem így nyugodt.
Attilának nem tűnt fel, hogy egy Shell-kúton félárat fizetett az autópálya-ematricáért, minthogy a pénztáros véletlenül motoros verziót ütött be, így a következő napokban kétszer is megbüntették. A befizetett 27500 forint visszatérítésére kérte az ÁAK-t, akik viszont egy…..
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
VolksrodZoli 2011.11.04 11:59:02
@ganor: Bár foglalkoztat, tudományosan nem csinálom. Szóval amit eddig láttam, kezemben volt, kiégett és szétberheltem, na azokban pl. nem láttam áramgenerátoros meghajtást, csak LEd-et és 1db elszenesedett ellenállást :) Van nekem alu lapon 2db LED valami smd lehet 4 lába van, világítós hirdetési plakátból van, na az nagyon világít 12V-os. Szóval értem én, hogy LED világítás, de egy régi rendszert nehezen tudsz teljesen átépíteni. Nálam van csillár, meg 2 álló lámpa, meg egy kis éjjeli lámpa. Ezek ott vannak gyárilag, vagy oda állítottam. Ha ezt mind át akarom ledezni, akkor az szerintem nem úgy kezdődik, hogy mindenhova ledes izzót rakok, mert akkor látom a fényt, de látni nem fogok mellette Ha új lenne a kecó, akkor ennek szellemében építeném a rendszert, és baromi jó lenne. De így még nem látom az előnyét. Most 4 főre havi majdnem 5.000Ft mosással, lámpával, tévézve, hűtve, sütve, kenyérpirítózva, nem tartom soknak. Többet tudok spórolni a szürke víz felhasználásán, víz és csatorna díjban. Havi szinten közel 2000Ft, már majdnem a fél villany számlám.
A matematika sosem tartozott az erősségeim közé, de ha jól számolom, akkor e szavakkal fél tizenegy után négy perccel lehetne pontos időjelzést adni. Egyszerűbb lenne úgy, hogy huszonkét óta harmincnégy perc, még egyszerűbb, hogy fél tizenegy múlt négy perccel. Csakhogy. Mindez…..
A központi vagyonújrafelosztás egzotikus formája a lakóhelyen nem bejelentkezésért visszamenőlegesen kiosztott 3 évnyi büntetés, amivel naiv soroksári lakos csak 3 évvel a rendelet után a késedelmi kamattal terhelt büntetés-adó kombóval együtt értesült: 2007-ben vásároltam…..
VolksrodZoli 2011.10.14 21:03:30
@luciferko: oké oké. Volt fentebb egy probléma felvetés, te rárepültél, és egy perc alatt megvolt a megfejtés. De ha senki nem szól?? Akkor unalmadban ide írogatsz, vagy a helyi önkormányzat oldalait böngészed, valami önkormányzati megnemverési adó után kutatva?

Van egy autóm úgy 12 éve. Most foglalnák a másik kocsimat mert van valami 8 évvel ezelőtti második fél éves súly adó hátralékom. Kérdeztem eddig miért nem szóltak? Csak! Ők sem tudták. Most meg kamatokkal együtt eszükbe jutott. Mondom miért nem a macerás kocsit foglalják? Mert azt eladtam. Mondom, hogyan? Kocsi a ház előtt, forgalmi a tárcámban, kulcsot az ujjamon pörgetem. Ez őket nem érdekli, eltűnt a rendszerből, szóval eladtam. Szóval némi kp-ért és egy fél nap győzködésért elrendeződött a dolog, újból felvették az autó adatait a rendszerbe, most már megint van két kocsim, illetve ha már ott voltam mindent körbekérdeztem, nehogy holnapután megint eszükbe jusson valami.
VolksrodZoli 2011.10.14 21:16:24
@ZOH: Igen! És pont azon gondolkodtam, hogy persze adó, meg kötelező, de ha ember nem megy, mert neki nem fontos, akkor miért nem megy az önkormányzat, hiszen neki viszont fontos. És az önkormányzat is pontosan tudja, hogy mióta áll ott a ház, vagy laknak benne. Én sem ugrok rögtön mosogatni, de ha asszony megkér, megteszem. Tudom csúnya dolog, de van az a -Ha a hegy nem megy...