Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metalhead33

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Pár napja már nem írtam, és még 1-2 napig ne fogok, mert az első kritikákon dolgozom. Ezért gondoltam, írok azért valamit ide, hogy ne tűnjön annyira elhagyatottnak a blog. :)Első körben, kezdenek jönni a kommentek, aminek nagyob örülök. Ha Te még nem írtál, akkor…..
Metalhead33 2010.07.29 15:45:17
asberoth-al mindenben egyetértek amit mondott...

A reklám pont hogy egy árú dícséréséről szól, még ha hazudozva díscérjük is.
Tehát, akármilyen is a fogkrém, a reklámban azt kell mondani hogy "igazi minőségi termék, pillanatok alatt megszünteti a fogszuvasodást" és hasonlók.

A kritika pedig nem a egyenlő a saját vélemény megmondásával. Igaz, a kiritikában kötelező benne lennie az író saját véleményének, de másokat is meg kell kérdeznie.
A jó kritika olyan hogy "Személyes véleményem szerint nem olyan jó, én megkérdeztem az embereket, szerintük sem" vagy "Személyes véleményem szerint egész ígéretes, megkérdeztem az embereket, ők nem értenek vele egyet" vagy hasonlók.

Meg ha már oldalakról írsz kritikákat, tanácsos megkérdezni az oldalak adminjait is, hogy ők hogyan és mit gondolnak a saját oldalukról, és a többi oldalról amiről kritikát Írsz.
Az igazi, minőségi kritika sokkal több mint 1 ember vélménye. Az igazi, minőségi kritika összegyűjt minden lehetséges véleményt, annyi embertől amennyitől csak lehet, összehasonlítja az író véleményét, meg a megkérdezett emberek véleményeit, és csak azután mondja ki hogy "úgytűnik hogy egy alacsonyabb minőségű XY-al állunk szemben".

Persze nem akartalak megsérteni.
Csak hogy világosabbá válljon a "reklám" és a "kritika" fogalma.

Nem akartalak megsérteni, és nem is akarok flame háborút elindítani, csak szeretném ha néhány fogalom jelentése világosabbá vállna.
Sziasztok!Még így az éjszaka közpén egy kisebb szösszenet arról, hogy miket is kéne egy fórumos szerepjáték oldal készítőjének figyelembe vennie.Első körben, ahhoz, hogy létrehozzunk egy FRPG-t, nem árt, hogyha legalább egy évet játszunk előtte máshol. Ez szerintem…..
Sziasztok!Egy gyors áttekintő, hogy milyen szempontok alapján írtam / írok / fogok írni kritikát az FRPG oldalakról. Minden oldal maximum 100 pontot érhet el.Alapvetően három fő kategóriára osztanám a szempontokat, ami alapján pontozok: közösség, világ, megvalósítás. Meg egy…..