Regisztráció Blogot indítok
Adatok
főboszorka

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esztert sokkolta a gyulai büfé étlapja, mi viszont bármit megadnánk egy ananászos sztékért, nemhogy 250-et. Olvasónkat a békéscsabai kolbászfesztiválon látott, mangalicatöpörtyűvel töltött étcsokoládé is felzaklatta, mi eddig csak jót hallottunk róla, de sajnos nem…..
Richárd a következőképpen rekonstruálta a fonatika diadalaként értelmezhető felirat megszületésének körülményeit: "Ha a főnök aszongya, hogy írjam ki "SZÉL", én kiírom bazzeg...Nem kockáztatom az állásom..." Az árengedményre figyelmeztető üzenet egy…..
Én katolikus középiskolába jártam, így már azt is eredménynek könyvelem el, ha egy katolikus intézményben nem kötelező Cliff Richardot hallgatni, akire ismeretlen okból végtelenül gerjednek a katkók. A Névtelen Felháborodott Szülő nem ennyire megengedő, ő kiborult a Pázmány…..
főboszorka 2008.12.12 10:03:10
Na...
Az én fiam ugyan nem járt egyetemre, de minden netes segédanyag keresésében és kinyomtatásában segítettem neki, nem sajnálva a pénzt és időt.
Csak az idióta szülők még idiótább gyeremekeit sajnálom.
Mellesleg arra nem gondoltok, hogy a kinyomtatott anyagból nagyszerűen lehet tanulni hazafelé menet a vonaton,stb? Jobb, mint egy notebbok, amit akár el is lophatnak útközben.
A másik: lehet a tanerő akármilyen kedves és jó fej, de mi van, ha nem ért a számítógép kezeléséhez? Nyilván nem véletlenül kéri papíron kinyomtatva, a másik ok meg lehet pedagógiai célzat: tanulásra ösztönözni a diákokat, csak azt kéri számon, ami a prezentációban van. Így megtanítja őket mellesleg TANULNI is, mert az a középiskolákban nem szokott sikerülni, ez a szülők feladata lenne, ha értenének hozzá.
Nekem is megvan, megvolt a saját tanulási módszerem, ami bevált, és megtanítottam a gyerekemnek még nyolcadikos korában, ami hasznos volt később, a közép és felsőfokú ( szakmai) tanulmányok sorá. Szintén megtanítottam vele, hogy ne tantárgyat tanuljon, hanem keresse az összefüggéseket.
A magyar oktatási rendszer egyébként is egyre rosszabb, lexikális tudást kérnek, ugyanakkor nem tudnak a fiatalok egy szerződést értelmezni, nem tudják, hogy melyik magánnyugdíjpénztárba léptek be, nem tudják kitölteni az adóbevallásukat, stb. Egy diplomás embernél ezek minimum követelmények lennének.
Ellenben meg kellene tanítani mindenkit 10 ujjal gépelni, mert az a munkát nagymértékben meggyorsítja, és nem kell nézni a betűket közben, lehet gondolatokat leírni.
Az excel program is kiváló, de tudni kell használni, és érteni is, amit az ember csinál, mert a számítgép csak a munka gyorsítására van, nem arra, hogy helyettünk gondolkodjon.Ahhoz kell a tudás, hogy megcsináljuk a táblázat paramétereit, képleteit, és tudjuk is ellenőrizni, a többi műveletet a gép elvágzi.
Magam sem vagyok híve a felesleges papírpocséklásna, a pen-drive-ot már kitalálták. Azon én jobban kiakadnék azonban, ha mondjuk pen-drive-on kellene leadni egy anyagot, tantárgyanként egy pen-drive kicsit sokba kerülne.
Nehéz elhinni, de az elmúlt évek legbesztofabb átverése még mindig elég jól tartja magát. A Homár 24 órán belül 2 esetről is hallott, amikor a "Pannon" munkatársa 14ezer forintnyi feltöltőkártyáért cserébe többmillás bankkártyát ígért. Az elkövetők vélhetően…..
főboszorka 2007.09.30 22:06:27
Ez igen, ez olyan, mint Pirx kapitány majdnempornó-változata, ez az igazi nemzeti reklámpolitika! A TvNet új online ADSL-hirdetési oldalán élő, mi az, hogy élő, meztelen, szilikonmellű, trimmelt pinaszőrű létramenüt vet be. A lenyügöző, überbluebox technikával készült…..