Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hollandrémület

58 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Millio eve nem irtam, mert mindig van / volt valami. Eloszoris ugy a 4.het kornyekere bedaralt minket is a lockdown, igy a melo / iskola,ovi / fejlesztes haromszogben legfokepp csak tulelni probaltunk. Sikeresen vegulis, hiszen itt vagyok es gepelek. (ki vette eszre, hogy a haztartast nem irtam a…..
 Kezdek rajonni, hogy naplot irni a karantenbol, foleg olyat, ami valamennyire erdekes is. Nehez. A tema jellegebol adodoan. Eltelt ket het, amiben en a szomszed utca vegenel messzebb nem voltam. A szabalyokon nem valtoztattak a heten. Elelmiszerbolt, pekseg, gyogyszertar van. Minden mas zarva,…..
Tul vagyunk az elso heten.. a jarvanynak egyenlore egyertelmuen az expanencialis szakaszaban.. ma bejelentette az egeszsegugyi miniszter, hogy meg legalabb 8 het, mire kimondhatjuk, hogy a legnehezebb reszen tul van az orszag. Ez egybevag a Tavol-Keleten is latott kb 3 honapos lefutasi idovel,…..
 Hetfon elkezdodott nalunk az uj idoszamitas. Az elso nap egeszen kemenyre sikerult abbol a szempontbol, hogy a ferjemmel felvaltva voltak webmeetingjeink, igy arra a napra orara/felorara lebontott napirendet keszitettem (elsosorban magamnak). Mivel meg szokjuk a temat, ezert nem a bonyolult, nehez…..
Csutortok ejjel, miutan a franciak meghoztak a sajat dontesuket, a belgak gyorsan lemasoltak azt es fel 12kor bejelentettek, hogy pentek ejfel utan nem lesznek nyitva tobbet szorakozohelyek, ettermek..stb. Korlatozzak a boltok nyitvatartasat, aki tud, dolgozzon otthonrol…es felfuggesztik az…..
Az elozo poszt folytatasakepp irok egy kicsit arrol ,hogy megy eddig a tanev a Fuzfa osztalyban. Az iskola szeptemberben kezdodott, az osztalyba 5 kisfiu es egy kislany jar. Az idei osztas alapja a kognitiv kepessegek voltak. Ok a gyorsabban halado osztaly tehat. A kislanynak vannak komoly…..
Mar regota akarok irni egy posztot az iskolarol. Itt most az Iskolara gondolok, tehat arra az evre, amikor elkezdenek a gyerekek tanulni, mert Belgiumban egyebkent a sracok 2,5 eves koruktol jarnak –ugyanabba az- intezmenybe. Szeptemberben Soma megkezdte a belga elso osztalyt- illetve a mi…..
Egy ideje mar igy ev elejen/vegen azon morfondirozom ,hogy mit varhatunk a kovetkezo evtol es foleg,hogy lesz-e viszonylagos nyugalom. 2019-rol sokmindent elmondhatunk, de azt, hogy nyugis volt, meg veletlenul sem. Hogy miert? Igy sorban az esemenyek (nagyjabol) Januar: beilleszkedes az uj…..
Irtam korabban ,hogy Soma majusban kezdett az uj iskolaban. https://hollandremulet.blog.hu/2019/10/06/egy_uj_kaland_kezdete_soma_bemutatkozik_az_uj_iskolaban Az elso napokban tobb kisebb-nagyobb stresszhelyzet kepzodott abbol ,hogy a gyerekek nem ugy reagaltak egy-egy interakciora, ahogy o azt…..
Nagyon vart nap volt ma nalunk. Az a nap, amikor Soma megkapja a sarkanyt, amit kialkudott a kemeny munkaert. A sarkanyt szerdan megvettuk es a dobozat mar meg is mutattuk Somaval a tobbi sarkanynak ,hogy meg nehany nap es o is kikel. Ahogy emlitettem egyszer valamelyik poszt alatti kommentben…..
Ismeritek azt a jelenetet a Jobaratokbol, ahol Phoebe es Monica megforditjak az “elmonikaztad” kifejezes jelenteset? Sajnos nem talaltam meg youtube-on.  Ez ugrott ma be vegre, mint megoldas valamire, ami hetekkel ezelott ugy kuldott a padlora, hogy azota sem tudtam rajta tullepni (pedig annyi jo…..
Arrol irtam tavaly, hogy a gyerekek szuneti elhelyezese felenk eleg jo rendszerben biztositott. Napkozis taborbol van eleg. Ezek tematizaltak- ugy ertve ,hogy volt mar Cowboyos, meg Detektives … teman belul vannak a napkozbeni foglalkozasok. Szoval helyet talalni egy olyan gyereknek, aki birja a 30…..
Az autizmus egy pervaziv fejlodesi zavar, ami mint ilyen soha nem mulik el. Ez az a mondat, ami millioszor elhangzik. Elfogadjuk ,tudomasul vesszuk, aztan beleugrunk a konyvek, fejlesztesek , tervek tengerebe es megyunk a szamunkra kijelolt uton elore…Sok szo esik arrol, nagyon helyesen, hogy…..
“nem akarok ra cimket akasztani” “ a mai szulok nem tudnak gyereket nevelni, inkabb minden gyereket megcimkeznek” ..ilyen es ehhez hasonlo megjegyzesek tomkelegevel talalkozik az ember nap, mint nap. Azon gondolkodtam tegnap ejjel ,hogy regen vajon tenyleg maskepp volt-e. Valoban nem volt ennyi…..
Ahogy irtam az elozo (jo regi) posztomban, ugy dontottunk ,hogy Somat is atiratjuk szegregalt oktatasba. A kezdes idopontjanak pedig vegul majus elejet, a tavaszi szunet utant hataroztuk meg. Ezzel kapcsolatban volt nemi fejtores. Osztottunk szoroztunk, hogy megvarjuk-e a szeptembert vagy ne, de…..
It is autism awareness day/ month again and I decided to share some of my thoughts about my little aliens with regards to Theory of Mind. This is the ability of knowing, what others think or feel. Well, first of all, the ability of actually realizing that other people might have different feelings,…..
Azt hiszem, ez az a poszt lesz, amit olvasva a nalam ritunosabbak max a fejuket fogjak csovalni, hogy hat igen, kar,hogy ti is igy jartatok... Egyszer irta nekem valaki meg BAn, hogy " jo az integracio, amig nem az en gyerekemet integraljak". Valahova ide jutottunk mi is bo ket ev alatt, de kezdjuk…..
Februar 9 delelott. Megint jelenesunk van Kimnel (szuleszno), hogy megnezzuk, hogy allunk es megbeszeljuk a tovabbiakat. Elmondom neki, hogy a nogyogyasz penteken visszarendelt hetfore CTG-re, a vizelet meg mindig nem teljesen tiszta, a vernyomasom 150/95 korul. Beszelgetunk. Azt mondja, nem kene…..
Eloszoris Boldog Uj Evet mindenkinek, aki itt olvas es Facebookon nem. Akartam egy ev ertekelot irni, de a januar eleje elegge sorsdonto volt - anelkul feligures lett volna ez a poszt, azota meg meg nem talaltam meg teljesen a fejemet. Kezdjuk megis talan az elejen, vagyis,hogy honnan-hova…..
Figyelem, a poszt reszben ekezeteket tartalmaz mert kezirasbol konvertaltam es javitottam kesobb... Nagyon fontos nekem, hogy azt a rugalmasságot, ami most meg van az életünkben, megtartsuk. Ha lehet, bővítsük. Különös tekintettel az utazásra. Ehhez hozzátartozik az is, hogy meg­tanulják a fiúk ,…..
Elment a Mikulas. Azt irtam mar tavaly, hogy az egesz Mikulas cirkusz nalunk hetekig tart es a gyerekeknek nagyobb unnep, mint a karacsony. Valahogy eddig mindig ugy alault, hogy a gondok, inteznivalok... pont igy ev vegere csusznak ossze, igy mire odajutunk, hogy november kozepe es jon a Mikulas…..
Ott hagytam abba az elozo elotti posztomat, hogy beszelni fogok az iskolaval Soma miatt. Kozben eltelt par het, ujra jo (?) sok tortenessel. Megprobalom ezeket kicsit osszefogalalni - kapcsolodva az elozo posztomban felrakott hetirend kephez is. Meg aznap, amikor a posztot megirtam, kuldtem egy…..
Ezt igazabol csak erdekessegkepp rakom ide be. Szoktam egy tablet csinalni ev elejen, hogy lassuk ki mikor merre es mennyi az annyi (ami a ledolgozott munkaorakat illeti - 30 perc ebedszunet lejon az irodai napokon). Ezt most azert csinaltam hollandul, mert valaki ki talalt oktatni ,hogy…..
  Lattam ezt a kepet par honapja Facebookon es meg is osztottam ennek a blognak az oldalan. (aki esetleg nem ismeri es erdekli "csaladunk es az autizmus spectrum" neven fut). Ma viszont gondolkozoba estem es  tudjatok mit? Nem ertek vele egyet. Ez csak egy atirata annak ,hogy "bocs, hogy olyan…..
  Hetvegente szoktunk Somaval dolgozni. Ez kb iranyitott foglalkozast/ beszelgetest takar.  Az idei fokusz a szobeli keszsegek kozul a tortenet meselesen/ kep leirason van. Emellett a mi eletunkkel valo parhuzamok es az ezekhez kapcsolodo erzelmek vannak meg kozpontban. Ezeket a feladatokat mindig…..