Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lezse

101 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez a cikk nem született volna meg, ha anyai nagyapám édesapját nem úgy hívják, mint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik honvéd őrnagyát. Dédnagyapám harcolt és megsebesült az első világháborúban, utóbbi pedig egy ideig a szabadságharc 63. zászlóaljának parancsnoka volt. Úgy véltem,…..
Na, akkor morgolódjunk egy kicsit, mert ugye az sosem árt, és milyen unalmas is lenne mindig mindent tudomásul venni… Adva van a – jelenleg is hatályban lévő - 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól – leánykori nevén a KRESZ -, amelynek betartásával a közúti…..
Aki ismer, tudja, hogy birkatürelmem van, és soha semmiért nem szoktam morogni... Na jó, ez nem teljesen igaz, mert egyszer-kétszer, néhány kisebb apróságon felcseszem az agyam és ennek ékes magyarsággal és a helyzetnek megfelelő mértékű volumennel hangot is adok... Oké-oké, valójában állandóan…..
Hölgyeim és Uraim! Kérem, tegyék meg tétjeiket! A rulett már forog, a golyó már körbe-körbe rohan. Vajon mi jön ki? A szívinfarktus? Az agyvérzés? Az agyi infarktus? A gyomorfekély? Az idegösszeroppanás? Vagy esetleg a rák valamelyik korántsem humánus változata? Vajon melyik vág majd rendet a mai…..
Emlékszel papa, amikor makkot szedtük a szárligeti erdőben a malacoknak? Alig néhány óra alatt öt-hat zsákkal is összegyűjtöttünk az öreg tölgyfák terméséből azon a kora őszön. Én talán tíz éves voltam, csüngtem minden szavadon. Jól emlékszem, amikor azt mondtad, ez az adag jó sokáig elég lesz, a…..
Nincs is annál jobb érzés, amikor a kellemes vasárnap délutáni tekerésből úgy érsz haza, hogy azt látod: a kertkaput tartó oszlop megadta magát az idő vasfogának, s az évtizedekkel ezelőtt ki-tudja-milyen-malterral összetapasztott-összeragasztott „szőllősi kő” darabok – engedve a fagy erejének,…..
Ember, nem hallod, sikít a Föld! Fájdalmában ordít, kínjában üvölt, gyötrelmében jajgat. Hol hangosabban, máskor gyengülve, de folyamatosan. És e szenvedést te okozod neki! Ember, nem hallod, sikít a Föld! A vérét szívod. Felforralod. Felégeted. Megfullasztod. Megmérgezed. Kiszipolyozod.…..
Sokszor és sokat írtam már arról, morgolódtam azon, amit egyes szakemberek „magyar közlekedési kultúrának” neveznek. Nem kicsit túlozva, mivel a valóságnak a kultúrához vajmi kevés köze van. Közelebb állna a realitáshoz, ha „kulturálatlanságnak” neveznénk mindazt, ami az utakon zajlik, bár a…..
Mindenki tudja, van probléma bőven a tatabányai vasútállomással. De nemcsak a Konzumnak hívott épülettel és a peronokra vezető felüljáróval, hanem - ne szépítsük - az építményt használó utasokkal, emberekkel is. Megpróbálom most összeszedni ezen problémákat - legalábbis azokat, amelyek engem…..
Elég régen írtam ide, több mint egy éve se időm, se energiám nem volt a blogra. Mondhatnám, hogy lusta voltam (na jó, tényleg az... :) ), de igazából inkább azért nem firkantgattam ide, mert nem éreztem a kellő késztetést arra, hogy kifejtsem a véleményemet egy-egy témáról. Néha kell egy kis…..
A tanár úr tavaly szeptemberben halt meg, 59 éves volt. Apám novemberben adta fel a küzdelmet a szervezetét évek óta bitorló betegséggel szemben; 63 évesen hagyta itt e földi világot. A volt kollégák közül Laci és Pista, egy nap különbséggel, tavaly decemberben, Sanyi pedig néhány napja, március…..
lezse 2016.11.04 10:10:03
@IgazságotMindenkinek: Na, akkor tisztázzunk valamit. Először is: igen, véleménye mindenkinek lehet. De! Miért is gondolod, hogy kiállok a gyerekbántalmazók mellett? Azért, mert nem értek egyet azzal a módszerrel, amit a mai iskolarendszer alkalmaz a gyerekek nevelése során, és úgy gondolom, hogy az a módszer, amit akkor alkalmaztak, amikor én voltam diák, az sokkal célravezetőbb? Ha ezzel a VÉLEMÉNYEMMEL szerinted kiállok a gyerekbántalmazók mellett, akkor javaslom, hogy kérj időpontot a háziorvosodnál, mert szükség van egy vizitre. Emellett pedig kikérem magamnak, hogy az édesapám elvesztése miatti fájdalmamat párhuzamba állítsd bármiféle gyerekbántalmazással, illetve célozgass arra, hogy ő is gyerekbántalmazó volt! (Merthogy a kommentedből ez jött le!!!) Nem kívánom azt, hogy tudd meg, milyen ez a fájdalom, azt viszont őszintén szeretném, hogy másszon bele más a te érzéseidbe annyira, mint ahogy ezt most te tetted velem! És ez nem sértődés, hanem egész egyszerűen a felháborodás szava a részemről! És őszintén remélem, hogy soha többet nem látlak a blogom olvasói között. Legyél akárki is. Ismerjelek, vagy legyél számomra teljesen ismeretlen!
lezse 2016.11.07 14:41:55
@IgazságotMindenkinek: Te meg hülyeségeket írogatsz, tehát a hülyék mellett állsz. De szíved joga!

Ennek ellenére azt nem tűröm, hogy apám emlékét megalázd!!! A többi az lehet a saját véleményed, tiszteletben tartom!
A férfi dideregve húzta össze magán a kabátját, és csendben nézte a gyufa halk sercenése után az üvegmécsesben meggyúló és pislákoló lángot. Az apró, sárgáskék tűznyelv egyelőre még állta a késő őszi hideg szél meg-megújuló rohamait, de félő volt, hogy bármelyik pillanatban kialudhat. A vörös színű…..
Másodszor indult el zarándokútjára az Isonzó Expressz Budapestről a szlovéniai Nova Goricába, másodszor volt szerencsém részt venni a programokon és másodszor érzem úgy, hogy átéltem a lelki megtisztulást. Az egykori első világháborús hadszíntér mai Olaszország és Szlovénia területére eső…..
Az egyszerű kisember 14 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a panelből családi házba költözik. Komoly döntés volt, komoly anyagi terhekkel. A beköltözés előtt – lehetőségei szerint – elvégezte a kis téglaház felújítását. Kőműves, fűtésszerelő, vízszerelő, burkoló szakemberek adták egymásnak a kilincset,…..
Az interneten és leginkább a facebook-on ismét - immár sokadszor - terjed a fenti videó. Az elmúlt hétvégén én is belefutottam és újra megnéztem. A retro kedvelői számára - így saját magamnak is - jó és szórakoztató, ugyanakkor egyben elgondolkodtató is ez az öt perces, egy ismeretlen szerző által…..
Vasárnap reggel. Szikrázó napsütés. Mínusz 4 fok. Reggelt szomszéd. Neked is! Új hólapát? Új! Hol vetted? Gazdaságos. Az jó. Jó. Na essünk neki. Essünk! Sok esett. Kurva sok! 5 centi. Van az 7 is. Még jó, hogy porhó. Szerencsére. A vizes az nehéz. Ez könnyű. Na dobáljuk el. Dobáljuk! Megy ez…..
Igen, már megint morgolódom, és igen, már megint a MÁV miatt! Most éppen a december 13-án életbe lépett új menetrend, ami kiverte nálam a biztosítékot. Már azt sem értem igazán, hogy miért kell minden évben új menetrendet készíteni, főleg akkor, ha a korábbi működik és az…..
Ma eltemettük apámat. Csaknem két héttel ezelőtt, 63 évesen – ahogy az a gyászközleményben is megjelent – rövid ideig tartó, súlyos betegség után halt meg. Október végén, egy éjjel rosszul lett, nem kapott levegőt, mentő szállította a tatabányai Szent Borbála kórházba.…..
Az öreg csendben és észrevétlenül halt meg. Ugyanúgy, ahogyan élt. Holttestét a szomszéd a körtefa tövében találta meg, amikor átmászott a kerítésen, mert Csimbók, a nyolcéves puli már fél napja megállás nélkül nyüszített. Az orvos szerint szélütés érte. Azonnal…..
Na, most már aztán tényleg elég legyen!!! Epét hányok attól, ami ma az úgynevezett alternatív medicina frontján történik az országban. Szinte nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg valami eszement baromság…..
Van úgy, hogy az ember a munkája során átéli a lelki megtisztulást. Nagyon ritkán, de előfordul. Így jártam én a napokban, amikor július 20-23. között az Isonzó Expresszel utaztam Szlovéniába és Olaszországba. Az Isonzó Expressz egy zarándokvonat volt. Egy utat akkor nevezünk…..
Tatabánya. Kora reggel. Még a forróság is ébredezik csak. A peronon 24-26, a vasúti kocsiban néhány fokkal kevesebb... A régi hagyományos szerelvény megkezdi útját Budapest felé. Mivel légkondi nincsen, vagyok olyan bátor, hogy résnyire lehúzom az ablakot, mondván július első…..
Van úgy, hogy az ember hosszú évek távlatából is pontosan emlékszik arra, hogy mit csinált egy adott napon. Így vagyok én 1995. február 15-ével. Ezen, a húsz évvel ezelőtti, februári szerdán vonultam be sorkatonai szolgálatra, Budapestre, a Budaörsi úton található Petőfi…..
Amikor először adtam, csak egy „jó buli” volt az egész. Néhány napja múltam el tizennyolc, „hivatalosan” is felnőtt lettem, végre „törvényesen” is azt csinálhattam, amit akartam. Még csak messzire sem kellett menni, kijöttek a középiskolába – a jó öreg tatabányai…..
Megvettem ma a megyei matricákat a kocsimra. Ez a vásárlás azonban néhány tanulsággal szolgált számomra. 1., Kétszeri-háromszori próbálkozás után feladtam az interneten keresztül történő vásárlást. Vagy én vagyok rossz hatással a számítógépre (értsd: negatív…..